Neler Yeni

GİGABYTE G24F-2 VE NVİDİA RENK AYARLARI

RYCLES

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Süleyman
Bu monitörü kullanan varsa hangi ayarlarda kullandığını söylerse sevinirim. Eski monitörümde gözlerim 12 saatin üstünde oynasam bile ağırmazdı, bunda 1 saat geçmeden göz yanması başlıyor. Belki de renk ayarlarım falan yanlıştır diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Knispel

80+ Bronze
Brightness: 100 (Gözün yanıyorsa bunu 70'e getirebilirsin)
Contrast: 50
Sharpness: 6
Gamma 2.2
Color Temp: Normal
Color Vibrance: 10
HDR: OFF

RYCLES

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Süleyman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
başka monitör ama kendi ayarlarımı veriyim bi dene
Brightness:50
Contrast: 75
DCR HDR : OFF
Saturation: 70
Color Temp: Neutral
Digital vibrance : 60
Bazı ayarlar uyuşmuyor ama yine de teşekkürler. Mesela bu ayarlarla monitörün çok parlak olmuyor mu? ben çok fazla kıssam da parlaklığı yine de gözlerim hemen yanmaya başlıyor, siz nasıl kullanabiliyorsunuz bu kadar parlak ayarlarla?

Dahası  
Reaksiyon skoru
161
Bu dünyada fanı olabileceğim tek şey BERSERK'tir
İsim
F.M.
Bazı ayarlar uyuşmuyor ama yine de teşekkürler. Mesela bu ayarlarla monitörün çok parlak olmuyor mu? ben çok fazla kıssam da parlaklığı yine de gözlerim hemen yanmaya başlıyor, siz nasıl kullanabiliyorsunuz bu kadar parlak ayarlarla?
hocam bi göz doktoruna gidin göz kuruluğu olabilir sizde

RYCLES

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Süleyman
Brightness: 100 (Gözün yanıyorsa bunu 70'e getirebilirsin)
Contrast: 50
Sharpness: 6
Gamma 2.2
Color Temp: Normal
Color Vibrance: 10
HDR: OFF
Biraz bu ayarlarla kullanmayı deneyeceğim, teşekkürler. Ama bir şey soracağım, bu ayarlarla gözlerin ağırmıyor mu hiç? Çünkü aşırı derecede parlak, benim gözlerim azıcık parlaklıkta bile yanıyor hemen. Bir de ekran kartın Nvidia ise Nvidia renk ayarlarını da paylaşırsan çok mutlu olurum.

lexerotk

80+ Bronze
Bu monitörü kullanan varsa hangi ayarlarda kullandığını söylerse sevinirim. Eski monitörümde gözlerim 12 saatin üstünde oynasam bile ağırmazdı, bunda 1 saat geçmeden göz yanması başlıyor. Belki de renk ayarlarım falan yanlıştır diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Panel farkından dolayı olabilir diyecektimde IPS öyle fazla göz yormaz. Belkide parlaklık fazladır.

Knispel

80+ Bronze
Biraz bu ayarlarla kullanmayı deneyeceğim, teşekkürler. Ama bir şey soracağım, bu ayarlarla gözlerin ağırmıyor mu hiç? Çünkü aşırı derecede parlak, benim gözlerim azıcık parlaklıkta bile yanıyor hemen. Bir de ekran kartın Nvidia ise Nvidia renk ayarlarını da paylaşırsan çok mutlu olurum.
Ekran kartım Nvidia değil hocam. İlk başlarda hafif yanma oluyordu fakat şimdi alıştığımdan dolayı galiba herhangi bir yanma veya ağrı hissetmiyorum.

RYCLES

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Süleyman
Hocam benim şu anki monitör ayarlarım ;
Brightness: 10
Contrast: 30
DCR: OFF
Color Temperature: Normal
Color Vibrance : 10
Black Equailezer: 10
Overdrive: Balance
Super Resolution: 0
Sharpness: 5
Gamma: 2.2
Nvidia ayarlarım ise;
Aydınlık: %30
Kontrast: %40
Gama: 1.00
Digital Vibrance: %40
Yani kısacası parlaklığın fazla olduğunu sanmıyorum bu ayarlarla, elimden geldiğince doğal görüntüyü bozmadan düşürmeye çalıştım ayarları göz yorgunluğumu önlemek için ama yine de bir türlü önüne geçemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Panel farkından dolayı olabilir diyecektimde IPS öyle fazla göz yormaz. Belkide parlaklık fazladır.

Top Bottom