Neler Yeni

Gigafiber internet ile max 30 mbps indirme hızı

geforce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Arda
TürkNet GigaFiber kullanıyorum. Daha 1000 mbps'i göremedim ama 700-800 mbps arası alıyorum. Neyse sorunum şu: Bu internet ile oyun indirirken çok düşük bir mbps değeri alıyorum. Steam'de ortalama 10-20 mbps arası indiriyor maksimum ise 30'lara çıkıyor (bazen daha da çıktığı oluyor fakat anlık stabil kalmıyor asla 10-20 mbps arası stabil kalıyor %90) HardDisk kullanıyorum yazma hızı almam gereken mbps değerinden fazla. Sorunu anlayamadım neden böyle oluyor?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Steamde gördüğün 30=270 falan. mbit (mbps) ile megabyte(mb) farklı şeyler.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
TürkNet GigaFiber kullanıyorum. Daha 1000 mbps'i göremedim ama 700-800 mbps arası alıyorum. Neyse sorunum şu: Bu internet ile oyun indirirken çok düşük bir mbps değeri alıyorum. Steam'de ortalama 10-20 mbps arası indiriyor maksimum ise 30'lara çıkıyor (bazen daha da çıktığı oluyor fakat anlık stabil kalmıyor asla 10-20 mbps arası stabil kalıyor %90) HardDisk kullanıyorum yazma hızı almam gereken mbps değerinden fazla. Sorunu anlayamadım neden böyle oluyor?

Steam sınırlandırıyor olabilir. Adamların server'ları her ne kadar kuvvetli olsa da belki de yoğun saatlerde maksimum indirme hızını optimum yaymak için sınırlandırıyorlardır.

geforce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet. Hızım: Ortalama 800. Olması gereken ortalama indirme hızı: 800/8=((100)) Ben ise 10-20 arası indiriyorum maks birkaç saniyeliğine 30 oluyor. Bazı indirme hız testi dosyaları oluyor onlardan da aynı şekilde hız alıyorum sadece Steam ile alakalı değil.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
1 megabayt = 8 megabit yani 800 mbps (800 megabit per second) alıyorsan speed test ile teoride 100 MB/sn (megabayt/saniye) indirme hızın olur.
çoğu HDD 100 MB/sn civarında yazabildiği için sorun olmaması gerekir tabi ısınıyorsa o zaman bu değer düşebilir. CRYSTALDİSKMARK indirip HDD okuma yazma hızlarını bir kontrol et.

Steamde düşük alma sebebiniz steamde limit olması olabilir. Limitler ayarlardan kaldırılsa bile Steam kendisi de bir limit koyabiliyor 25-30 mb/sn civarında . Epic gamesten indirmeyi deneyin orada limit yoktu sanırım.

Bir de kabloyla bağlandığınızdan emin olun.

geforce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 megabayt = 8 megabit yani 800 mbps (800 megabit per second) alıyorsan speed test ile teoride 100 MB/sn (megabayt/saniye) indirme hızın olur.
çoğu HDD 100 MB/sn civarında yazabildiği için sorun olmaması gerekir tabi ısınıyorsa o zaman bu değer düşebilir. CRYSTALDİSKMARK indirip HDD okuma yazma hızlarını bir kontrol et.

Steamde düşük alma sebebiniz steamde limit olması olabilir. Limitler ayarlardan kaldırılsa bile Steam kendisi de bir limit koyabiliyor 25-30 mb/sn civarında . Epic gamesten indirmeyi deneyin orada limit yoktu sanırım.

HardDisk testinde ortalama 150 MB/sn çıkıyor. Epic'te de aynı şekilde indirme hızı. Sorun neyden anlayamadım.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

Steam limiti 80 civarında sorun farklı bir şey yüksek ihtimalle

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Steam limiti 80 civarında sorun farklı bir şey yüksek ihtimalle
Ülkeden ülkeye de değişebiliyor. Trde 80 var mı emin değilim. Siz indirebiliyor musunuz bu hızlarda?

HardDisk testinde ortalama 150 MB/sn çıkıyor. Epic'te de aynı şekilde indirme hızı. Sorun neyden anlayamadım.
Aşağıda attığım fotoğraftaki gibi bir kısıtlama varsa kaldır. Bir de bölge değiştirmeyi dene. Frankfurt bile deneyebilirsin. İndirme önbelliğini de temizle.
HDD sorun olmaması gerekir 150 mb/sn yazabiliyorsa.
Kabloyla bağlanıyorsan, tarayıcıdan speed test ile 1000 mbps'e yakın vaad edilen değerler alabiliyorsan sorun senden kaynaklı olmayabilir.
1656462404515.png

Sylamorph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Türk

epic senin internetinin 4/6 sını kullanıyor

Sylamorph

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Türk
Uygunsuz davranış
mbps-mb/sn konusunda bilginiz olmadığını düşünüyorum.
Senin beyninin olmadığını düşünüyorum, 50 mb internet ile 6mb indirmem gerekirken 4 ile indiriyorum ama zaten bana ilk yazdığın cevaptan bir şey anlamadığını kanıtladın da belki bir ihtimal anlarsın dedim

Top Bottom