Neler Yeni

Gözünüzün bozulmaya başladığını hissediyormusunuz

Hanaz

80+ Gold
Liseye giderken bulanık görmemdeki nedeni yorgunluğa vermiştim. 2007'de mezun oldum. 2012'de gözüme bir cisim kaçtığı için doktora gittim ve astigmat olduğumu öğrendim. İlk gözlük numaram 0.25 ya da 0.50 gibi bir şeydi galiba. Şu an 2'ye yükseldi.
Aatigmat genetik olarak var ama bende yok kardeşim o durumdan müzdarip 3 e 3.5 numarası

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Canımı sıkan olayda bu işte gözlüğe geçersem mahfolurum gibi hissediyorum şuan sıkıntım yok ama gece pc başında sabahlamasaydım keşke diyorum
Bilgisayar başında gözlükle durman daha yararlı olacaktır, ben olsam takardım zira taksan da takmasan da büyüyecek takmasan büyüme ihtimali daha yüksek olarak görüyorum. Zaten göz numaran küçük olduğu için dinlendirici gözlük vesaire verirler onu da bilgisayara bakarken takarsın. Göz bozukluğu çoğu zaman genetik,bilgisayar başında sabahlayıp sabahlamamakla alakası yok, en azından çok yok, sıkma canını.

Hanaz

80+ Gold
Bilgisayar başında gözlükle durman daha yararlı olacaktır, ben olsam takardım zira taksan da takmasan da büyüyecek takmasan büyüme ihtimali daha yüksek olarak görüyorum. Zaten göz numaran küçük olduğu için dinlendirici gözlük vesaire verirler onu da bilgisayara bakarken takarsın. Göz bozukluğu çoğu zaman genetik,bilgisayar başında sabahlayıp sabahlamamakla alakası yok, en azından çok yok, sıkma canını.
Soğuk soğuk terliyordum varya

Bu dinlendirici gözlük tahmini nekadardır kendim reçetesiz alabilirmiyim

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
burak karadağ
Monitörden kaynaklı diye bi teori daha atmayı düşünüyordum çunkü 6 ay eski 1.5 yıl yeni nonitordeyim eski monitorde bu sorunum yoktu mesela monitorde gaming monitorü youtube falan 1080 p performansı idare eder
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama oyunda muazzam
bende monitörümden dolayı olduğunu düşünüyorum 2 yıldır tam zamanlı evden çalışıyorum sürekli pc başında olunca bide monitörün kalitesinden kaynaklı diye düşünüyorum

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Soğuk soğuk terliyordum varya

Bu dinlendirici gözlük tahmini nekadardır kendim reçetesiz alabilirmiyim
Hayır genede reçete istenler çünkü küçük de olsa gözünüz bozuk, reçetesiz gözlük tabii alabilirsiniz ama sağlıklı olmaz sizin için

Yani Kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz reçetesiz gözlük kullanarak

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,500
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Açıkcası ilkokuldan lise sona kadar oyun oynadım pc basindan kalkmadım ama ne zaman masa üstü aldım ozaman bi bağ koptu gözümün bozulmaya başladığını hissettim

Gözlük takmayı küçükken severdim ama şuan nasıl adapte olabilirim bilmiyorum

Gözük çokda bozuk değil tahminim 0.50 0.75 gibi bir şey gözlük takmama gerekte yok ama takmassam büyürmü korkusu var tabi

Edit: Teorim büyüme durduğunda gözde durdu yani ben büyüdukçe gözümde gelişti gelişirken bozulma miktarı vardı ama gelismeyle kapanıyordu

En son doktora gittigimizde 0.25 sol 0 sağ gibi bir şey demişti 8 yıl olmuştur
Valla şunu söyleyeyim 5 yaşından beri pc başından kalkmam genelde göz doktorunada çok sefer gittim ancak bir sorunum yok ki görüş azalması gibi bi sorunda yaşamadım hatta bu yaz gözünü çizdirip ameliyat olan arkadaşımdan uzaktaki rakam harf gibi şeyleri okumakta kat kat daha iyiyim şanslıyım (gittiğimde göz doktorlarına numara ile ilgili bir şey demediler)

Hanaz

80+ Gold
bende monitörümden dolayı olduğunu düşünüyorum 2 yıldır tam zamanlı evden çalışıyorum sürekli pc başında olunca bide monitörün kalitesinden kaynaklı diye düşünüyorum
Bi hevesle gittim gaming olsun asus olsun 3 kuruş fazla olsun dedim sonuç böyle bide kavisli olsun

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Valla şunu söyleyeyim 5 yaşından beri pc başından kalkmam genelde göz doktorunada çok sefer gittim ancak bir sorunum yok ki görüş azalması gibi bi sorunda yaşamadım hatta bu yaz gözünü çizdirip ameliyat olan arkadaşımdan uzaktaki rakam harf gibi şeyleri okumakta kat kat daha iyiyim şanslıyım (gittiğimde göz doktorlarına numara ile ilgili bir şey demediler)
Dediğim gibi genetik çoğu zaman.

Hanaz

80+ Gold
Bende öyleydim ama şuan nedense bozulduğunu hissediyorum

Ya bende şunu anlayamıyorum dedem gözlüksüz babannem gözlüksüz annem gözlüksüz babam astigmatlı ben değilim kardeşim astigmatlı

Mendel falan çekinik gen olsa bile dedemin babasıda gözlüksüz annesinden bilgim yok

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Bende öyleydim ama şuan nedense bozulduğunu hissediyorum

Ya bende şunu anlayamıyorum dedem gözlüksüz babannem gözlüksüz annem gözlüksüz babam astigmatlı ben değilim kardeşim astigmatlı

Mendel falan çekinik gen olsa bile dedemin babasıda gözlüksüz annesinden bilgim yok
Öğrendiğin mendel genetiğe onu çözemezsin, Evrim ağacının mendel genetiği ile ilgili bir videosu vardı ona bakabilirsiniz isterseniz.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,500
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Ki astigmat olmaya yatkınım anne tarafında astigmat hastası çok kişi var (arkadaşlarımın da dahil etrafımdakilerin gözlüklerini küçüklükten beri denemişimdir hepsinde kullanırken ve çıkarttıktan sonra 0 bulanıklık)

Hanaz

80+ Gold
Öğrendiğin mendel genetiğe onu çözemezsin, Evrim ağacının mendel genetiği ile ilgili bir videosu vardı ona bakabilirsiniz isterseniz.
Olur bakarım bi sorum daha var strestende olabilirmi göz bozukluğu bende hafiften tansiyonda var

Top Bottom