2.80flndı en son ama tam hatırlamıyorum astigmat ve gözde kaymada var toparlayabiliyorum lakin ameliyst gerekiyormuş.Şuan kaç hocam
2.80flndı en son ama tam hatırlamıyorum astigmat ve gözde kaymada var toparlayabiliyorum lakin ameliyst gerekiyormuş.Şuan kaç hocam
Aatigmat genetik olarak var ama bende yok kardeşim o durumdan müzdarip 3 e 3.5 numarasıLiseye giderken bulanık görmemdeki nedeni yorgunluğa vermiştim. 2007'de mezun oldum. 2012'de gözüme bir cisim kaçtığı için doktora gittim ve astigmat olduğumu öğrendim. İlk gözlük numaram 0.25 ya da 0.50 gibi bir şeydi galiba. Şu an 2'ye yükseldi.
Bilgisayar başında gözlükle durman daha yararlı olacaktır, ben olsam takardım zira taksan da takmasan da büyüyecek takmasan büyüme ihtimali daha yüksek olarak görüyorum. Zaten göz numaran küçük olduğu için dinlendirici gözlük vesaire verirler onu da bilgisayara bakarken takarsın. Göz bozukluğu çoğu zaman genetik,bilgisayar başında sabahlayıp sabahlamamakla alakası yok, en azından çok yok, sıkma canını.Canımı sıkan olayda bu işte gözlüğe geçersem mahfolurum gibi hissediyorum şuan sıkıntım yok ama gece pc başında sabahlamasaydım keşke diyorum
Soğuk soğuk terliyordum varyaBilgisayar başında gözlükle durman daha yararlı olacaktır, ben olsam takardım zira taksan da takmasan da büyüyecek takmasan büyüme ihtimali daha yüksek olarak görüyorum. Zaten göz numaran küçük olduğu için dinlendirici gözlük vesaire verirler onu da bilgisayara bakarken takarsın. Göz bozukluğu çoğu zaman genetik,bilgisayar başında sabahlayıp sabahlamamakla alakası yok, en azından çok yok, sıkma canını.
bende monitörümden dolayı olduğunu düşünüyorum 2 yıldır tam zamanlı evden çalışıyorum sürekli pc başında olunca bide monitörün kalitesinden kaynaklı diye düşünüyorumMonitörden kaynaklı diye bi teori daha atmayı düşünüyordum çunkü 6 ay eski 1.5 yıl yeni nonitordeyim eski monitorde bu sorunum yoktu mesela monitorde gaming monitorü youtube falan 1080 p performansı idare eder
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama oyunda muazzam
Hayır genede reçete istenler çünkü küçük de olsa gözünüz bozuk, reçetesiz gözlük tabii alabilirsiniz ama sağlıklı olmaz sizin içinSoğuk soğuk terliyordum varya
Bu dinlendirici gözlük tahmini nekadardır kendim reçetesiz alabilirmiyim
Valla şunu söyleyeyim 5 yaşından beri pc başından kalkmam genelde göz doktorunada çok sefer gittim ancak bir sorunum yok ki görüş azalması gibi bi sorunda yaşamadım hatta bu yaz gözünü çizdirip ameliyat olan arkadaşımdan uzaktaki rakam harf gibi şeyleri okumakta kat kat daha iyiyim şanslıyım (gittiğimde göz doktorlarına numara ile ilgili bir şey demediler)Açıkcası ilkokuldan lise sona kadar oyun oynadım pc basindan kalkmadım ama ne zaman masa üstü aldım ozaman bi bağ koptu gözümün bozulmaya başladığını hissettim
Gözlük takmayı küçükken severdim ama şuan nasıl adapte olabilirim bilmiyorum
Gözük çokda bozuk değil tahminim 0.50 0.75 gibi bir şey gözlük takmama gerekte yok ama takmassam büyürmü korkusu var tabi
Edit: Teorim büyüme durduğunda gözde durdu yani ben büyüdukçe gözümde gelişti gelişirken bozulma miktarı vardı ama gelismeyle kapanıyordu
En son doktora gittigimizde 0.25 sol 0 sağ gibi bir şey demişti 8 yıl olmuştur
Bi hevesle gittim gaming olsun asus olsun 3 kuruş fazla olsun dedim sonuç böyle bide kavisli olsunbende monitörümden dolayı olduğunu düşünüyorum 2 yıldır tam zamanlı evden çalışıyorum sürekli pc başında olunca bide monitörün kalitesinden kaynaklı diye düşünüyorum
Dediğim gibi genetik çoğu zaman.Valla şunu söyleyeyim 5 yaşından beri pc başından kalkmam genelde göz doktorunada çok sefer gittim ancak bir sorunum yok ki görüş azalması gibi bi sorunda yaşamadım hatta bu yaz gözünü çizdirip ameliyat olan arkadaşımdan uzaktaki rakam harf gibi şeyleri okumakta kat kat daha iyiyim şanslıyım (gittiğimde göz doktorlarına numara ile ilgili bir şey demediler)
Ya bende şunu anlayamıyorum dedem gözlüksüz babannem gözlüksüz annem gözlüksüz babam astigmatlı ben değilim kardeşim astigmatlıDediğim gibi genetik çoğu zaman.
Öğrendiğin mendel genetiğe onu çözemezsin, Evrim ağacının mendel genetiği ile ilgili bir videosu vardı ona bakabilirsiniz isterseniz.Bende öyleydim ama şuan nedense bozulduğunu hissediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ya bende şunu anlayamıyorum dedem gözlüksüz babannem gözlüksüz annem gözlüksüz babam astigmatlı ben değilim kardeşim astigmatlı
Mendel falan çekinik gen olsa bile dedemin babasıda gözlüksüz annesinden bilgim yok
Ki astigmat olmaya yatkınım anne tarafında astigmat hastası çok kişi var (arkadaşlarımın da dahil etrafımdakilerin gözlüklerini küçüklükten beri denemişimdir hepsinde kullanırken ve çıkarttıktan sonra 0 bulanıklık)Dediğim gibi genetik çoğu zaman.
Olur bakarım bi sorum daha var strestende olabilirmi göz bozukluğu bende hafiften tansiyonda varÖğrendiğin mendel genetiğe onu çözemezsin, Evrim ağacının mendel genetiği ile ilgili bir videosu vardı ona bakabilirsiniz isterseniz.