Gpu düşük kullanım yüzdesi

5700'ün önbelleği çok düşük muhtemelen sebebi o

Xmp çökmesi tuhaf özünde apu işlemci RAM frekansı nedir

Biraz araştırdım, GPU ağırlıklı oyunlarda sıkıntı olmaması (GPU kullanımı %98'lerde olması) lazım, CPU ağırlıklı oyunlarda da GPU kullanımın düşük (%50'lere kadar düşebilir) ama yine de FPS değerlerinin yüksek olması lazım. CPU ağırlıklı bir oyunda CPU sıcaklığı nedir? Fazla ısınıyor ve kendini kısıyor olabilir.
Bir de monitörün 1080p değil mi?
monitörum 1080p şuan lol oynuyorum arada bir degerlere bakıyorum gpu yüzde 10 cpu yüzde 20 30 larda geziyo 120 130 fps alıyorum lol gibi bi oyunda kendini kısıtlıyomus gibi davranıyo bilgisayar güc secenekleri en yüksekte (işlemci sıcaklıgı 67 derecelerde)
Post automatically merged:

5700'ün önbelleği çok düşük muhtemelen sebebi o

Xmp çökmesi tuhaf özünde apu işlemci RAM frekansı nedir
şuan 2600lerde zannediyorsam xmp ile 3600 cıkıyo

Son düzenleme:
Dusuk GPU kullanimi aldiginiz oyun ve o oyunda ki grafik ayarlariniz nedir hocam?

Soyle diyim kullanim LoL'de dusuk olur ama o kadar da olmaz, fps konusunda fight'ta aldiginiz fps ise bence normal ama suruculeri silip DDU ile tekrardan kurun derim. Islemci bozuk degilse ondan kaynakli degildir rahatlikla besler o gpuyu. Onbellek dusuk demis biri aslinda o da olabilir cunku soyle bir durumda var hiz da ayni olsa cekirdek sayisida bu tarz oyunlarda islemci nesli de onbellegide onemlidir ama islemcinin ekran kartinini besleyememe gibi bir durumu olamaz bu sistem de onu soyliyim, Sahsen 7500F + rx 6600 kullaniyorum yuksek fps alan arkadaslar bilir oyun motoru kaldirmiyor pingli gibi davraniyor oyun 240fps capli oynuyorum fighta girince 160'lari goruyorum, kullanimda 40-50 arasi ekran kartinda lolde gpu kullanimi yuksek degil zaten bende de agir oyun degil cunku.

yani ben lol gibi bi oyunda 180 fps alamayacaksam niye aldım ben bu kartı diye sorgulatıyo insana yüzde 10 çalışmak nedir yani driverları silip tekrar yüklemeyi deniyecegim

yani ben lol gibi bi oyunda 180 fps alamayacaksam niye aldım ben bu kartı diye sorgulatıyo insana yüzde 10 çalışmak nedir yani driverları silip tekrar yüklemeyi deniyecegim
Driver'ı DDU ile siliyorsunuz değil mi?

Bu arada RAM'leriniz farklı modeller mi? Neden XMP'de çökme yaşatsın ki? Ya da anakartınızda sorun olabilir mi? BIOS'unuz güncel mi? Bunları da kontrol edebilir misiniz

Driver'ı DDU ile siliyorsunuz değil mi?

Bu arada RAM'leriniz farklı modeller mi? Neden XMP'de çökme yaşatsın ki? Ya da anakartınızda sorun olabilir mi? BIOS'unuz güncel mi? Bunları da kontrol edebilir misiniz
hayır farklı degil profile 1 e aldıgımda forzada cökme yasıyodum xmp den kaynaklı mı bilmiyorum ama kapatınca düzelmisti driverları silmeyecegim kac fps veriyosa versin yapıcak bisey yok

hayır farklı degil profile 1 e aldıgımda forzada cökme yasıyodum xmp den kaynaklı mı bilmiyorum ama kapatınca düzelmisti driverları silmeyecegim kac fps veriyosa versin yapıcak bisey yok
cpu yüklü oyunlarda bu sorunu yasayacagım sanırım yapıcak bisey yok

cpu yüklü oyunlarda bu sorunu yasayacagım sanırım yapıcak bisey yok
Bence bu işin peşine düşün, arızalı bir parça varsa iade, değişim falan talep edebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,547
Üyeler
190,929
Son üye
tayfundurn
Geri