Gpu kullanımı anlık düşüyor

Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar Online oyunlardan yana sıkıntı yok fakat GoW gibi AAA oyunlarda GPU kullanımı anlık olarak %40 gibi değerlere düşüyor bu da FPS düşmesine sebep oluyor. Az önce scannow komutu ile sistemi taradım bozuk bir iki dosya buldu düzeltti ama işe yarar mı bilemiyorum. SSD sağlığını kontrol edeceğim birazdan sorun çözülmezse ne yapacağımı bilemiyorum. Sistemim Ryzen 5 5500 RX6600 16GB RAM WD SN570 500GB SSD var

God of wardan bahsediyorsan o oyun biraz işlemci ağırlıklı oyun
O yüzden çok takma yük işlemciye biner

Grafikleri ultra ayara alıp oyna. Bir de msı afterburner açıkken video veya ekran görüntüsü atarsan iyi olur.

PSU nedir? BIOS güncel mi? Sıcaklıklar ne âlemde?

Arkadaşlar Online oyunlardan yana sıkıntı yok fakat GoW gibi AAA oyunlarda GPU kullanımı anlık olarak %40 gibi değerlere düşüyor bu da FPS düşmesine sebep oluyor. Az önce scannow komutu ile sistemi taradım bozuk bir iki dosya buldu düzeltti ama işe yarar mı bilemiyorum. SSD sağlığını kontrol edeceğim birazdan sorun çözülmezse ne yapacağımı bilemiyorum. Sistemim Ryzen 5 5500 RX6600 16GB RAM WD SN570 500GB SSD var
Başka hangi oyunlarda denedin? Gow'un optimizasyonu çok iyi değil zaten port oyunu sonuçta daha iyi optimizasyonlu bir oyunda dener misin?
Bios güncellemelerini yap, amd driver da oyun modu standart olsun, biostan xmp ve sam aç.
Windows 10 kullan.

Bunları dene bi olmazsa özelden yaz bana bi kaç regedit ayarı var olmadı onları yaparız

Valla bende çok çektim çekiyorumda sürekli konu açmaktan ceza bile aldım benim çoğu oyunda 0.1 sn lik drop oluyor hissedilmiyecek derecede lolde filan gpum 40 dan 32 ye filan iniyor ara sıra hissediliyor kaç aydır kimse çözemedi sorunumu :D gpu kullanımım düşüyor voltaj bellek hızı vram filan düşmüyor Monitörden olma olasılıgıda var ama benim

PSU nedir? BIOS güncel mi? Sıcaklıklar ne âlemde?
Hocam sıcaklıklar 54 derece civarlarında bios güncel PSU da fsp hyper idi sanırsam
Post automatically merged:

Valla bende çok çektim çekiyorumda sürekli konu açmaktan ceza bile aldım benim çoğu oyunda 0.1 sn lik drop oluyor hissedilmiyecek derecede lolde filan gpum 40 dan 32 ye filan iniyor ara sıra hissediliyor kaç aydır kimse çözemedi sorunumu :D gpu kullanımım düşüyor voltaj bellek hızı vram filan düşmüyor Monitörden olma olasılıgıda var ama benim
Hocam sormayın yıldım artık bende zevk alamaz oldum oyun oynamaktan
Post automatically merged:

MSI afterburner değerleri bunlar ayarlar da yüksek fsr açık 0.4 keskinleştirme

Ekler

• IMG_20240123_182318.jpg
    IMG_20240123_182318.jpg
    1.6 MB · Hit: 146
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular