Neler Yeni

GPU YÜKE GİRİNCE PC KAPANIYOR

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Rx 470 ekran kartım var, yeni psu aldım bu sabah. Bilgisayarcı dedi test et dene kendine. Eve geldim psu yu monte ettim sisteme ama furmark açınca yada oyuna girince PC kapanıyor. Psu üzerindeki farklı pcie kabloları ile karta güç verdim yine aynı. Molex to 6 pin dönüştürücü var elimde onunla denedim yine aynı. Gpu ya yük binince sistem kapanıyor.
Sorun psu dan kaynaklı bence ama yinede bir danışmak istedim sizlere.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Burhan Bey
RX 470 120 Watt TDP değerine sahip, tavsiye edilen PSU 300 Watt olarak görünüyor. Sendeki PSU 600 Watt, her türlü yeterli ama muhtemelen bir sıkıntısı var. Sıfır mı aldın ikici el mi?

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
kadir
sorun psu'dan kaynaklı iade et.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RX 470 120 Watt TDP değerine sahip, tavsiye edilen PSU 300 Watt olarak görünüyor. Sendeki PSU 600 Watt, her türlü yeterli ama muhtemelen bir sıkıntısı var. Sıfır mı aldın ikici el mi?
Bilgisayarcıdan 2. El olarak aldım. Eskiden 300w psu ile kullanıyordum ve böyle bir sorun yoktu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarcıyı aradım konuştum sabah gidip farklı bir psu ile değiştiricem

Hocam AMD softwareden gpu voltajını -1 yaptım furmark açtım sistem kapanmadı, sorun ekran kartından kaynaklı olabilir mi acaba?

Son düzenleme:

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Burhan Bey
Olabilir tabi, ekran kartına herhangi bir undervolt-overvolt gibi bir işlem yapıldı mı? Kartın ilk sahibi misiniz?

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Olabilir tabi, ekran kartına herhangi bir undervolt-overvolt gibi bir işlem yapıldı mı? Kartın ilk sahibi misiniz?
Kartı 2. El aldım zamanında, mining yapılmıştı kartla. Biosu orjinal değildi onu orjinal biosla değiştirdik onun dışında bir undervolt işlemi felan yapılmadı

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Burhan Bey
Anladım, kartta da sıkıntı olması muhtemel ama PSU yu aldığın yer sıkıntı yapmıyorsa değiştir, kafanda kalmasın, olmadı bu şekilde kullanırsın.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Furmark açtım yaklaşık 10 dakikadır açık ama ekran kartı 73 dereceyi geçmiyor. Normalde 80 i gören bir karttı

Anladım, kartta da sıkıntı olması muhtemel ama PSU yu aldığın yer sıkıntı yapmıyorsa değiştir, kafanda kalmasın, olmadı bu şekilde kullanırsın.
Psu değiştireceğim zaten orası kesin

Düzgün çalışıyo derken sistem yine kapandı, neyse zaten sabah gidip psu değişicem

Bilgisayarcı bana 3 seçenek sundu
gametech 650w
Powerboost 650w
High power 500w
Sizce hangisini tercih edeyim

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Burhan Bey
Çok bildiğim markalar değiller ama direk watt değeri yüksek olanı tercih etme, +12V kanalından kaç w verebildiklerine bak ve 80+ sertifikalı olmalarına dikkat et, 300Watt ve üzeri senin sistem için yeterli gibi duruyor zaten.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Çok bildiğim markalar değiller ama direk watt değeri yüksek olanı tercih etme, +12V kanalından kaç w verebildiklerine bak ve 80+ sertifikalı olmalarına dikkat et, 300Watt ve üzeri senin sistem için yeterli gibi duruyor zaten.
Hepsinde 80+ var, yine aralarında high power iyi diye biliyorum

Top Bottom