Neler Yeni

Grafik tasarıma nasıl başlanır?

coldplay

80+ Bronze
Grafik tasarım öğrenmek istiyorum. Nasıl başlamalıyım?

12500h, 3050ti ve 16 gb 4800mhz yeterli midir?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
adı üzerind grafik tasarrım. photoshop öğren kalemle yazı tahtası var onu al kendin resim ciz.
3d cizimi yapacaksan adobe maya, blender, 3ds max öğren.

coldplay

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
adı üzerind grafik tasarrım. photoshop öğren kalemle yazı tahtası var onu al kendin resim ciz.
3d cizimi yapacaksan adobe maya, blender, 3ds max öğren.
3d çizim olarak düşünüyorum bahsettiğiniz programlara nasıl erişebilirim?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
3d çizim olarak düşünüyorum bahsettiğiniz programlara nasıl erişebilirim?
internetten blender ücretsizdir 3ds max ücetli. adobe maya filmler ve ileri düzey kullanıcılar için acaip pahalı crackli bulabilirsin tabi (maymunlar cehennemi vb bir çok ünlü gerçekci 3d filmler maya ile yapılıyor. lol oyunudaki karekterler bununla tasarlanmıştır). googlede blender veya 3ds max yazarsan çıkar. ücretsiz ve bilindik olduklarından internette epey ders ve uygulama videoları bulabilirsin. ortalama 1 yıl iyice uğraşırsan epey öğrenirsin

"Öğrenci ve eğitimciler, Autodesk ürün ve hizmetlerine bir yıl boyunca eğitim amaçlı ücretsiz erişim hakkına sahip olur ve uygun oldukları sürece yenileme yapabilirler. Öğrenci veya eğitimciyseniz, Autodesk Eğitim paketi ile ücretsiz 3ds Max yazılımına erişebilirsiniz."

coldplay

80+ Bronze
internetten blender ücretsizdir 3ds max ücetli. adobe maya filmler ve ileri düzey kullanıcılar için acaip pahalı crackli bulabilirsin tabi. googlede blender veya 3ds max yazarsan çıkar. ücretsiz ve bilindik olduklarından internette epey ders ve uygulama videoları bulabilirsin. ortalama 1 yıl iyice uğraşırsan epey öğrenirsin
bahsettiğiniz programlarla fotoğraflar düzenleyebilir miyim? sadece çizim olarak düşünmüyorum efektler düzenlemeler de düşünüyorum

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
bahsettiğiniz programlarla fotoğraflar düzenleyebilir miyim? sadece çizim olarak düşünmüyorum efektler düzenlemeler de düşünüyorum
Fotoğraflar 2 boyutludur, düzenlemek için Adobe Photoshop, Adobe Illustrator gibi uygulamaları tercih edebilirsin.
Ayrıca elindeki sistem başlangıç için fazlasıyla yeterlidir. Şahsen 1050ti ve i7 8. Nesil ile 4 yıldır orta düzey CAD/CAM tasarımları yapıyorum, yeni yükseltme ihtiyacı hissettim.

coldplay

80+ Bronze
Fotoğraflar 2 boyutludur, düzenlemek için Adobe Photoshop, Adobe Illustrator gibi uygulamaları tercih edebilirsin.
Ayrıca elindeki sistem başlangıç için fazlasıyla yeterlidir. Şahsen 1050ti ve i7 8. Nesil ile 4 yıldır orta düzey CAD/CAM tasarımları yapıyorum, yeni yükseltme ihtiyacı hissettim.
evet daha çok adobe photoshop ve illustrator kullanmayı tercih etmem gerektiğini düşünüyordum ama bilgim yoktu. bu programları nereden bulabilirim? ücretsiz olması iyi olur veya crack de olur. bilginiz var sanırım yardımcı olmanızı rica ediyorum

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
kendi içinde efect mevcut yapabilirsin ama genelde kullanıcılar örneğin blenderda 3d karakter veya ev falan ciziyor after effect atıp orda effect veriyorlar. kendi içince efekt yeri mevcut tabii ordan da efect vrebiliyorsun

grafik çizim tableti ile cizim yapabilirsin​

cizim için önce 2d başla bence çizimlerini yap sonra 3d geçersin

senceralp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sencer Yücel
evet daha çok adobe photoshop ve illustrator kullanmayı tercih etmem gerektiğini düşünüyordum ama bilgim yoktu. bu programları nereden bulabilirim? ücretsiz olması iyi olur veya crack de olur. bilginiz var sanırım yardımcı olmanızı rica ediyorum
3 boyutluya geçmeden önce çizim yeteneğinin gelişkin olduğuna kanaat getirmeni öneririm. 2 boyutlu çizimlerde de perspektife ve 3 boyut algısına dikkat ederek çizimlerini yap. Resme uzaktan baktığında şekilsiz olmamalı oran orantı çerçevesinde kalmaya dikkat et. Gerekirse forumda paylaş yorum iste, eleştirileri kabul et.
Önceliğini bence a4 kağıtlarına veya çizim defterlerindeki çizimlere ver, misal vermek gerekirse 13 yaşımdan beri yaklaşık 10 senedir graffiti yapıyorum, çocukluğumdan beri resime çok hevesliyim içimden ne gelirse çiziyorum. Resim konusunda algı ve yeteneğini geliştirdiğinde sanal ortamda çizimleri kafanda tasarlayıp çizmek çok daha kolay olacaktır.

Uygulama kısmına gelir isek, üniversite öğrencisi isen okulunun da anlaşması varsa bildiğim kadarıyla adobe uygulamalarını ücretsiz kullanabiliyorsun. Ya da öğrenci indirimi ile alabiliyorsun okul mailin ile. Onun dışında sağlam güvendiğin bir siteden crackli de indirebilirsin. Güncel versiyonları indirmeye dikkat et ileride ücretlisini aldığında uygulama yabancı gelmesin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,085
Üyeler
166,878
Son üye
Aktörabi
Top Bottom