Neler Yeni

Gskill 8gb ram mhz sorunu

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Muhammed efe
Arkadaşlar benim bir adet 3600 mhz cl 18 8 gb gskill ram im vardı ve 1 tane daha aldım aynısından amacım çift kanal yapmaktı fakat . 3600 mhz ye çekince ramleri pc mavi ekran veriyor oyun kendinden atıyor vs . 2133 e çekince sorun kalmıyor . Anakart gigabyte b450m s2h v2 , işlemci R5 2600x . Ram tek başına iken 3600 de sorunsuz çalışıyordu. Acaba sorunu bilen var mı ? Bir arkadaşım 3400 e çeke bilirsin dedi fakat ben pek anlamıyorum.

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Bende de 2 tane g.skill 8 gb ram var cl18 inan bende de sürekli reset sorunu vardı. Deneye deneye 3533 mhz de stabil çalıştı o ayarda bıraktım.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Muhammed efe
Bende de 2 tane g.skill 8 gb ram var cl18 inan bende de sürekli reset sorunu vardı. Deneye deneye 3533 mhz de stabil çalıştı o ayarda bıraktım.
Kanka banada söylesene deniyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayarları ne yaptın

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Kanka banada söylesene deniyim

Ayarları ne yaptın
Ben biostan direk 3533 mhz seçip kaydettim. Ayrıca saçma gelebilir ama ryzen 5 3600 üm ne zaman boost yapsa çekirdek hızını reset atıyordu sanki bana öyle geldi. O yüzden core performance boost ve precision boost drive ı kapattım sabit 1.2 volt 4.2 ghz yapıp sonra rami 3533 de bırakarak stabil bir sisteme ulaştım. İşlemci boost yaparken voltajı çok yükseltiyor ve bence ram frekansından dolayı reset atmasının bu konu ile bağıntısı var. Buna eminim derim ama kanıtayamam.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Muhammed efe
Ben biostan direk 3533 mhz seçip kaydettim. Ayrıca saçma gelebilir ama ryzen 5 3600 üm ne zaman boost yapsa çekirdek hızını reset atıyordu sanki bana öyle geldi. O yüzden core performance boost ve precision boost drive ı kapattım sabit 1.2 volt 4.2 ghz yapıp sonra rami 3533 de bırakarak stabil bir sisteme ulaştım. İşlemci boost yaparken voltajı çok yükseltiyor ve bence ram frekansından dolayı reset atmasının bu konu ile bağıntısı var. Buna eminim derim ama kanıtayamam.
Memtest86 başlattım şu an . Gerçi bozuk olsa hiç açılmaz ama ne olur ne olmaz . Ben ayarlardan pek anlamadığım için bilgisayarcı ya da gitmek istemiyorum pek açıkçası .

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Memtest86 başlattım şu an . Gerçi bozuk olsa hiç açılmaz ama ne olur ne olmaz . Ben ayarlardan pek anlamadığım için bilgisayarcı ya da gitmek istemiyorum pek açıkçası .
Msi anakartın olsa şunları yap derdim ama gigabyte anakart ayarlarından anlayan bir kişi yardım etmeli sana.

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Tek başına iken ram hiç bir şey olmiyodu. 2. Yi aldım sinirim bozuldu valla bilsem almazdım .
İkinciyi alman daha güzel işte dual ram performansından yararlanacaksın. Doğru ayarı buluncaya kadar sinir olursun doğru ayarı bulunca sistemin rahatlığını yaşarsın

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Ömer Aslan
O işlemcinin maksimum desteklediği frekans değil, JEDEC frekansı. Eğer işlemci sayfasında yazan "Memory Frequency Support"a bakarsan benim işlemcim (5800X) 3200 MHz'ye kadar destekliyor ama ben 3933 MHz kullanıyorum :D Ateistler bunu da açıklasın.

Herhangi bir stabilite testi yapmadan pat diye oyuna girersen tabii ki mavi ekran yersin. Thaiphoon Burner indirip RAM çipini paylaş. Bir de anakart modelini belirt.
Ben ne yapmam lazım bu ramlerı 2933de calıstımak ıcın aynı arkadasın gıbı takılma sonrasında mavı ekran alıyorum.Ramin modeli bu.Dedıgın programı ındırdım oradan nerede gorecegım ram cıplerını.Anakartım msi a320 bazooka islemcım r5 1600 af

Son düzenleme:

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Muhammed efe
İkinciyi alman daha güzel işte dual ram performansından yararlanacaksın. Doğru ayarı buluncaya kadar sinir olursun doğru ayarı bulunca sistemin rahatlığını yaşarsın
3300 lerde cidden pamuk gibi akıyordu ama bi an oyun artı kendinden

Ben ne yapmam lazım bu ramlerı 2933de calıstımak ıcın aynı arkadasın gıbı takılma sonrasında mavı ekran alıyorum.Ramin modeli bu.Dedıgın programı ındırdım oradan nerede gorecegım ram cıplerını.Anakartım msi a320 bazooka islemcım r5 1600 af

Kanka sende de işlemci 1. Nesil olduğu için ola bilir ama detaylı bilmiyorum

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Muhammed efe
Msi anakartın olsa şunları yap derdim ama gigabyte anakart ayarlarından anlayan bir kişi yardım etmeli sana.
Kanka bişey sorucam şu an sorunsuz çalışıyor ama mesela oyundan durduk yere atıyor . Nadir de olsa aniden duruyo mouse işareti yanında kum saati arması varya o çıkıyor sonra oyun kapanıyor . Bf5 te de oldu o oyundan atmadı ama forza5 te attıı .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,552
Üyeler
170,565
Son üye
Ronin4207
Top Bottom