GSYNC Açmazsam Ne Olur?

Arkadaşlar monitörüm sadece FreeSync destekliyor ve ekran kartım RTX2060S bu yüzden sanırım GSync açamayacağım. Sizce Gsync açmazsam ne olur? Ne kaybederim?
Dostum bu bir teknoloji, ekranın yırtılmamasını sağlayan. Freesync ve gsync aslında aynı şey. Bunu ekran kartlarının modeli aynı olmasına rağmen farklı markalar tarafından üretlimesi gibi düşünebilirsin. xfx asus msi gibi hepsi aynı ekran kartını üretiyor model olarak. Neden freesync kullanılıyor diye sorarsan, nvidia g-sync adı altında bir aparat üretti yırtılmaları engellemek için ancak bunu çok pahalıya yaptı. Amd ise aynı teknolojiyi daha uyguna malederek monitörlere ekledi ve adına freesync dedi. Amdnin aynı teknolojiyi daha ucuza üretmesi üzerine nvidia donanımsal olarak bu teknolojiden vazgeçti ve teknolojisini yazılımsal olarak amdnn freesync özelliği üzerinden vermeye başladı. Aynı zamanda bu freesynce adaptive sync de diyebiliriz. Zaten piyasaya bakarsan g-sync olarak çıkan monitör kalmadı nerdeyse, hepsinde freesync yazıyor. Olay bu yani hangi ekran kartın olursa olsun freesync bi monitörde rahatlıkla g sync aktif edebilirsin :)

okey allah razi olsun
Dostum bu bir teknoloji, ekranın yırtılmamasını sağlayan. Freesync ve gsync aslında aynı şey. Bunu ekran kartlarının modeli aynı olmasına rağmen farklı markalar tarafından üretlimesi gibi düşünebilirsin. xfx Asus MSI gibi hepsi aynı ekran kartını üretiyor model olarak. Neden freesync kullanılıyor diye sorarsan, Nvidia g-sync adı altında bir aparat üretti yırtılmaları engellemek için ancak bunu çok pahalıya yaptı. AMD ise aynı teknolojiyi daha uyguna malederek monitörlere ekledi ve adına freesync dedi. Amdnin aynı teknolojiyi daha ucuza üretmesi üzerine Nvidia donanımsal olarak bu teknolojiden vazgeçti ve teknolojisini yazılımsal olarak amdnn freesync özelliği üzerinden vermeye başladı. Aynı zamanda bu freesynce adaptive sync de diyebiliriz. Zaten piyasaya bakarsan g-sync olarak çıkan monitör kalmadı nerdeyse, hepsinde freesync yazıyor. Olay bu yani hangi ekran kartın olursa olsun freesync bi monitörde rahatlıkla g sync aktif edebilirsin :)

en iyisi paugge mi vatan

en iysii paugge mi vatan bilgisayardaki splink display port nasil sizce
marka model yeni araştırmaya başladım ben de, güzel bir ürün bulursanız bana da haber verin :)

Freesync monitörlerde gsync de açabiliyorsunuz. Eğer açmazsanız diyelim ki monitör 144hz, siz oyunlarda 144fps'den fazlasını alırsanız görüntüde yırtılmalar oluşur.
Hayır aşağısında alırsa yırtılma olur, free sync in amacı 144 fps altına düştüğünde hz değerini de o fps değerine düşürerek akıcı oyun sağlamaktır. 144 hz freesync olmadan 60 fps bir oyun oynarsan çok yırtılma olur fakat eğer freesync varsa monitör kendini otomatik 60 hz yapar ve akıcı bir deneyim yaşarsın. 144 fps üstü aldığın zaman yırtılma olur fakat 144 hz yüksek bir hız olduğu için o yırtılmaları hissetmeyiz.

Hayır aşağısında alırsa yırtılma olur, free sync in amacı 144 fps altına düştüğünde hz değerini de o fps değerine düşürerek akıcı oyun sağlamaktır. 144 hz freesync olmadan 60 fps bir oyun oynarsan çok yırtılma olur fakat eğer freesync varsa monitör kendini otomatik 60 hz yapar ve akıcı bir deneyim yaşarsın. 144 fps üstü aldığın zaman yırtılma olur fakat 144 hz yüksek bir hız olduğu için o yırtılmaları hissetmeyiz.
ne dedigini hic anlamadim ben freesync ekrana sahibim rtx2060 ekran karti alcam gsync aktif edebilirmiyim bilmiyorum insallah edebilirim edemezsem boyle kotu seyler yasaamak uzucu gsync aktif edebilirim umarim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,542
Üyeler
183,850
Son üye
şahinnnn
Geri