Neler Yeni

GT 730 4 GB vs GT730 2 GB Aralarında Kaç FPS Fark Olur?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,931
İsim
Hacı
@Emir Aydın
Ha gidip r3 240 a 730 a para verirse . Gidip bi daha para bayılacak sonra ekran kartına az mantık lütfen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hay ağzın bal yesin.

Hay ağzın bal yesin.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

GTA 5 demedim ki örnek olarak her oyunu directx hatası vermediği sürece 10 FPS bile olsa oynar dedim. Önemli olan zevk alacak derece oynayıp oynayamaması. Ben 4 GB ram ile bizzat deneyimledim, aşırı derecede drop giriyordu. Zaten Youtube'dan testlerine de bakabilirsin ben pek oynanacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum.

Sıfırdan toplamana gerek yok. Parça parça alacağım demiştin. Ryzen 3 2200G+AM4 anakart+16 GB çift kanal ram üçlüsünü yavaş yavaş alıp bir APU sistem oluşturabilirsin. İşlemcinin içinde dahili bir grafik birimi var ve çift kanal ram kullandığın takdirde GT 1030 gücünde oluyor. Hem de güncel bir sistemin olur, bu sayede ileride geliştirmeler yapabilirsin.
Kaç para verecek bunlara ?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,086
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Gt730 dan fersah fersah iyi oyun oynatır bu nasıl kafa anlamıyorum. Bana x3470 e 6600 xt alırken de böyle demişlerdi yok oynayaman yok kasar çoğu oyunu da sorunsuzca oynadım.
Elime para geçince de r5 5600 e geçtim.
Arkadaş 1500 lira bütçesi ile ne alsın? Ankart mı kasa mı islemci mi ram mi ekran kartı mı? Gerçekçi olmak lazım.

Ben tutup da sana 2024 model oyunu 60fps oynarsın demiyorum.
2018 ve öncesi çoğu oyunu oynar.
@Emir Aydın
Ha gidip r3 240 a 730 a para verirse . Gidip bi daha para bayılacak sonra ekran kartına az mantık lütfen.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Kaç para verecek bunlara ?
Ben burada işlemci ve ekran kartından bahsetmiyorum zaten, mevzu FPS de değil. Bir şekilde çözünürlüğü düşürüp oynar zaten akıcı bir şekilde. Kullandığı işlemci hayran olduğum bir işlemci. E8400'den ona geçtiğimde çağ atlamış gibi hissetmiştim. Gayet de güzel GTA 5 oynatır. Yanına da bir GTX 750 Ti veya GT 1030 çekse harika bir ikili olur. Ama mevzu bunlar değil.

Mevzu anakartın 4 GB ram desteklemesi. 4 GB ram ile GTA 5'ten zevk alamayacak çünkü aşırı derecede drop girecek. Bu sebeple 1500 TL'sini boşa harcamaması için çabalıyorum.

Bütçenin kısıtlı olduğunu farkındayım önceki konusunda konuşmuştuk zaten. Para biriktiriyor ve sistemi yükseltmek istiyor. Ben de biriktirdikçe almasını tavsiye ediyorum, şu anda hepsini birden 1500 TL'ye al demiyorum. İşlemci 700, herhangi bir AM4 anakart 1250 TL. Acele etmek isterse rami de ilk etapta tek kanal 8 GB alır, 400 TL'ye bulunabiliyor. Bu durumda toplamda 2350 TL'ye hepsini almış olur. Hepsini kargoyla aldığını varsayarsak kargo ücretiyle birlikte 2700 TL civarına gelir ancak ufak tefek pazarlıkları hesaplamadım. Ardından elindekileri satmasından bahsetmiyorum bu arada.

Özetlemek gerekirse Q9550+G31 anakart+4GB ramlı sisteme GTA 5 oynamak için 1500 TL'lik ekran kartı alınmasını mantıklı bulmuyorum çünkü ram sebebiyle yeterli performansı alamayacağını düşünüyorum. Hatta düşünmeyi geçtim bunu tecrübe ettim. LTSC filan kullanıp ram kullanımı düşürülebilir tabi ancak yine de yeterli geleceğini sanmıyorum.

Benim sistemde Q9550+4 GB ram+GT 1030 ile bundan daha çok takılıyordu ancak buna da örnek olarak bakılabilir.

Metekral123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Mustafa Mete
Ben burada işlemci ve ekran kartından bahsetmiyorum zaten, mevzu FPS de değil. Bir şekilde çözünürlüğü düşürüp oynar zaten akıcı bir şekilde. Kullandığı işlemci hayran olduğum bir işlemci. E8400'den ona geçtiğimde çağ atlamış gibi hissetmiştim. Gayet de güzel GTA 5 oynatır. Yanına da bir GTX 750 Ti veya GT 1030 çekse harika bir ikili olur. Ama mevzu bunlar değil.

Mevzu anakartın 4 GB ram desteklemesi. 4 GB ram ile GTA 5'ten zevk alamayacak çünkü aşırı derecede drop girecek. Bu sebeple 1500 TL'sini boşa harcamaması için çabalıyorum.

Bütçenin kısıtlı olduğunu farkındayım önceki konusunda konuşmuştuk zaten. Para biriktiriyor ve sistemi yükseltmek istiyor. Ben de biriktirdikçe almasını tavsiye ediyorum, şu anda hepsini birden 1500 TL'ye al demiyorum. İşlemci 700, herhangi bir AM4 anakart 1250 TL. Acele etmek isterse rami de ilk etapta tek kanal 8 GB alır, 400 TL'ye bulunabiliyor. Bu durumda toplamda 2350 TL'ye hepsini almış olur. Hepsini kargoyla aldığını varsayarsak kargo ücretiyle birlikte 2700 TL civarına gelir ancak ufak tefek pazarlıkları hesaplamadım. Ardından elindekileri satmasından bahsetmiyorum bu arada.

Özetlemek gerekirse Q9550+G31 anakart+4GB ramlı sisteme GTA 5 oynamak için 1500 TL'lik ekran kartı alınmasını mantıklı bulmuyorum çünkü ram sebebiyle yeterli performansı alamayacağını düşünüyorum. Hatta düşünmeyi geçtim bunu tecrübe ettim. LTSC filan kullanıp ram kullanımı düşürülebilir tabi ancak yine de yeterli geleceğini sanmıyorum.

Benim sistemde Q9550+4 GB ram+GT 1030 ile bundan daha çok takılıyordu ancak buna da örnek olarak bakılabilir.
Dediğinizi çok iyi anlıyorum ben zaten sadece gta 5 için ekran kartı almayacağım. Ekran kartını alınca test ederim gta 5 te drop olmassa oynarım drop varsa oynamam zaten tek gta 5 oynamıyacağım zaten roblox,minecraft tarzında oyunlar da oynuyacağım.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,931
İsim
Hacı

O kadar drop girmez abartmayın 🤣

Al bunlar da 4gb ramli videolar inanmıyorsan bi 10 video daha atarım sana.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,086
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
O kadar drop girmez abartmayın 🤣

Al bunlar da 4gb ramli videolar inanmıyorsan bi 10 video daha atarım sana.
Neden girmesin ram yetersiz kalıyor. :D Bende G33M-S2 anakart vardı ve 8 GB ram destekliyordu. Ben bu kadar drop yaşayacağımı düşünmediğim için ramlere hiç ellemeden bütün paramla işlemci ve ekran kartı almıştım, ramim 4 kalmıştı. Sonrasında heyecanlı bir şekilde GTA 5 indirip oynamayı denemiştim ancak tahmin edebileceğin üzere droptan oynayamamıştım. Para biriktirdikten sonra ramleri yükseltip 2+2+2+2 yapmıştım ve oyunu çok akıcı bir şekilde oynamıştım hatta bitirmiştim.

Ben de sana bir 20 tane daha droplu video atarım. Fikrin değişir mi bilmiyorum ancak ben anlattığım üzere bizzat yaşadığım için drop fikrim değişmeyecek.

Dediğinizi çok iyi anlıyorum ben zaten sadece gta 5 için ekran kartı almayacağım. Ekran kartını alınca test ederim gta 5 te drop olmassa oynarım drop varsa oynamam zaten tek gta 5 oynamıyacağım zaten roblox,minecraft tarzında oyunlar da oynuyacağım.
Yine de GT 730 almanı tavsiye etmem. Onun yerine GT 1030, GTX 750 Ti, RX 460 gibi kartlar alman çok daha mantıklı olur. Çünkü bu saydığım kartlar ve GT 730 arasında aşırı derecede performans farkı var.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,931
İsim
Hacı
Neden girmesin ram yetersiz kalıyor. :D Bende G33M-S2 anakart vardı ve 8 GB ram destekliyordu. Ben bu kadar drop yaşayacağımı düşünmediğim için ramlere hiç ellemeden bütün paramla işlemci ve ekran kartı almıştım, ramim 4 kalmıştı. Sonrasında heyecanlı bir şekilde GTA 5 indirip oynamayı denemiştim ancak tahmin edebileceğin üzere droptan oynayamamıştım. Para biriktirdikten sonra ramleri yükseltip 2+2+2+2 yapmıştım ve oyunu çok akıcı bir şekilde oynamıştım hatta bitirmiştim.

Ben de sana bir 20 tane daha droplu video atarım. Fikrin değişir mi bilmiyorum ancak ben anlattığım üzere bizzat yaşadığım için drop fikrim değişmeyecek.

Yine de GT 730 almanı tavsiye etmem. Onun yerine GT 1030, GTX 750 Ti, RX 460 gibi kartlar alman çok daha mantıklı olur. Çünkü bu saydığım kartlar ve GT 730 arasında aşırı derecede performans farkı var.
950 lira 580 gidip 1k ya 460 mı alsın 🤣🤣🤣

Benim arkadaşa atacağım Windows boşta 1gb ram kullanıyor yeterli olur 4gb ram.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,086
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540

Sahibinden piyasasına göre konuştum. Cidden 950 TL'ye arkadaşa yardımcı olabileceksen neden olmasın. Fazlasıyla darboğaz yapacak ancak idare eder. Sadece güç kaynağına dikkat etmek lazım, yetersiz kalabilir. Dediğin gibi düşük ram kullanımına sahip bir işletim sistemiyle kurtaracak düzeye getirilebilir.

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Muhammet Ali Seviptekin

hocam ben gpu world türkiye facebook grubuna giremedim yardımcı olabilirmisiniz

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,931
İsim
Hacı
Top Bottom