GTA 5'te CPU ve GPU KULLANIMI

Reaksiyon skoru
16
Merhaba. GTA 5 şehir içinde CPU kullanımı yüksek GPU kullanımı düşük. Şehir dışında CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek. Grafik ayarları yüksek ve bazı ayarlar kapalı. Darboğaz mı anlayamadım ama FPS düşmesi veya drop yaşamadım.

Ekler

• şehirdışı.webp
    şehirdışı.webp
    6.3 KB · Hit: 204
  • şehiriçi.webp
    şehiriçi.webp
    8.1 KB · Hit: 189
Merhaba. GTA 5 şehir içinde CPU kullanımı yüksek GPU kullanımı düşük. Şehir dışında CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek. Grafik ayarları yüksek ve bazı ayarlar kapalı. Darboğaz mı anlayamadım ama FPS düşmesi veya drop yaşamadım.
Çünkü şehir içinde ekran kartı zorlanmıyor yük daha fazla işlemciye kalıyor. Şehir dışında daha fazla yeşillik, çimen falan var bunlar kartı yoruyor ve kart daha fazla yük alıyor ve işlemci biraz daha rahatlıyor.

Şehir içerisinde daha çok nesne olduğu için işlemcine yük biniyor, şehir dışında ise daha çok grafik olduğu için ekran kartına yük biniyor. Yani şehir içerisinde darboğaz oluyorken şehir dışında darboğaz olmuyor diyebiliriz. Ama bu bir sorun oluşturmaz, herhangi bir drop veya takılma yok, zaten fps'de iyi.

RX 590 Ryzen 5 2600 3266 MHz CL14 RAM var şehirde %50 kullanıma falan düşüyor 65 fps falan görüyorum ayarlar Very high-high-normal karışık. Dağ yollarında 100-144 arası gidiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,676
Üyeler
186,225
Son üye
alejandrocelik
Geri