Neler Yeni

Yardım GTX 1080 Ti Ekran Kartım sorunlu mu?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,253
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Undervolt işlemi yaptığında, ekran kartına giden gücü azaltmış oluyorsun. Bu durumda default frekans ayarlarında kullanman mümkün olmaz. Doğal olarak frekansı kısman performans kaybına yol açar. Benim orada verdiğim misal normal bir 1080ti'ın altında performans vereceğiydi, düzgün okuyalım anlayalım sonra yazalım.
Evet düzgün UV yapmayı bilmiyorsan frekans kaybedersin. Benim 5500XT' yi 100W' dan 85W' a düşürdüğümde 10 MHz kazanmıştım üstüne bellek hızı vermiştim. İşinizi bilmiyorsanız kaybedersiniz. Bu kartlar zaten belli bir ayarda geliyor en kötü silikon bile uyması için yani frekans kaybetmeden uv yapmak gayet basit bir işlem

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Evet düzgün UV yapmayı bilmiyorsan frekans kaybedersin. Benim 5500XT' yi 100W' dan 85W' a düşürdüğümde 10 MHz kazanmıştım üstüne bellek hızı vermiştim. İşinizi bilmiyorsanız kaybedersiniz. Bu kartlar zaten belli bir ayarda geliyor en kötü silikon bile uyması için yani frekans kaybetmeden uv yapmak gayet basit bir işlem
Undervolt yapıp frekans kaybetmemek mümkün, fakat sorunlu bir 1080ti ile karşı karşıyayız, fabrikasyon çekirdek hızında kullanmak hayal olduğu gibi frekansı aşağı çekmek şart oluyor. Yine sonuç performans kaybı. Bununla beraber tekrardan stabil bir kart.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,253
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Undervolt yapıp frekans kaybetmemek mümkün, fakat sorunlu bir 1080ti ile karşı karşıyayız, fabrikasyon çekirdek hızında kullanmak hayal olduğu gibi frekansı aşağı çekmek şart oluyor. Yine sonuç performans kaybı. Bununla beraber tekrardan stabil bir kart.
Konuyu okumadığınızı varsayarak söylüyorum kart cillop gibi.

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Özelden link atıyorum bir bak istersen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuyu okumadığınızı varsayarak söylüyorum kart cillop gibi.
Arkadaşımız başka bir forumda konu açmış ve gpu Z sensor kısmındaki sonuçları görseliyle beraber oraya eklemiş, sonuçlar anormal.

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,253
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Özelden link atıyorum bir bak istersen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşımız başka bir forumda konu açmış ve gpu Z sensor kısmındaki sonuçları görseliyle beraber oraya eklemiş, sonuçlar anormal.
Furmark sonuçları anormel olabilir düzgün bir test değil ama bakacağım

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Furmark sonuçları anormel olabilir düzgün bir test değil ama bakacağım
Furmark gpu'ya yük bindiren güzel yazılımlardan. Gpu'yu stress testine soktuğunuzda sıcaklık değerleri ve %100 yük durumunda nasıl davrandığını. Kısaca kararlılığını test etmek için kullanırız. Sonuçlar için ise gpu-z yazılımı işinizi görecektir. Benchmark kısmındaki sonuçlar tamamıyla güvenilir değil tabii ki. Bir kartın oyunlarda nasıl performans verececeğini öğrenmek için başka parametreler(Mimari vs.), yazılımlar da var.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,253
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Furmark gpu'ya yük bindiren güzel yazılımlardan. Gpu'yu stress testine soktuğunuzda sıcaklık değerleri ve %100 yük durumunda nasıl davrandığını. Kısaca kararlılığını test etmek için kullanırız. Sonuçlar için ise gpu-z yazılımı işinizi görecektir. Benchmark kısmındaki sonuçlar tamamıyla güvenilir değil tabii ki. Bir kartın oyunlarda nasıl performans verececeğini öğrenmek için başka parametreler(Mimari vs.), yazılımlar da var.
Siz adı üstünde kararlılığını test ediyorsunuz. 1080Ti eski bir GPU muhtemelen termal macun değişmemiştir çünkü ısı değerleri fazla sayılabilir. Isı değeride doğrudan frekansı etkiliyor Nvidia' da. UV ile kart çok daha stabil olabilir veya frekans zorlama ile.

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Bir sorun görünmüyor gibi sıcaklıklar dışında, eğer yapabiliyorsanız arctic mx-4 veya mastergel pro gibi termal macun ile ekran kartı macununu yenileyin, radyatör ve fanları da güzelce temizleyin. tecrübeniz yoksa dokunmanızı önermem, bilen birine yaptırın, Techpower up gpu-z testini atmamışsınız. Sensors kısmı çok önemli kartın kondisyonunu gösterir, stres testi boyunca VRAM ve Gpu core clock %100 yük durumunda olması gerekir bununla orantılı o barlarız düz seyretmesi gerekir.
Arkadaşımızın da dediği gibi userbenchmark fazla güvenilir bir test değil.
Burada da o tavsiye zaten verildi.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,253
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ben furmarkta, 85 dereceye kadar ekran kartının frekans kıstığını görmedim.
Furmark o kadar iyi bir test değil OpenCL-GL zaten bellek frekansından aşırı etkileniyor ve 0x MSAA' da core hızının vaad edilene ulaşması imkansız

Açıp denedim 0x MSAA
1619308671040.png

4x MSAA
1619308728038.png

İsterseniz testi uzatıp GPU-Z verisi verebilirim size. Geçişli testler kart testi için uygun değil. İlla test edilecekse 1080p 4x msaa en uygunu furmark için.

(Kartın boost hızı 1845 MHz)

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Furmark o kadar iyi bir test değil OpenCL-GL zaten bellek frekansından aşırı etkileniyor ve 0x MSAA' da core hızının vaad edilene ulaşması imkansız

Açıp denedim 0x MSAA
Alıntıyı görüntüle

4x MSAA
Alıntıyı görüntüle

İsterseniz testi uzatıp GPU-Z verisi verebilirim size. Geçişli testler kart testi için uygun değil. İlla test edilecekse 1080p 4x msaa en uygunu furmark için.

(Kartın boost hızı 1845 MHz)
Sanırım karttan karta değişiyor, rx 470 ile bizzat denemiştim. 0x msaa ile overclock denemesi yaparken hep maksimum frekansları gördüm, sıcaklıklar önerilerden yukarı vurduğunda frekans kesmişti ilginç açıkçası.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,253
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sanırım karttan karta değişiyor, rx 470 ile bizzat denemiştim. 0x msaa ile overclock denemesi yaparken hep maksimum frekansları gördüm, sıcaklıklar önerilerden yukarı vurduğunda frekans kesmişti ilginç açıkçası.
RX 590 ile de grafik hafif dalgalı oluyordu benim MHz hiçbir zaman 1560 olmuyordu. RX 5500' de de aynısı oluyor 0x MSAA' da.

Top Bottom