Hocam islemcileri nedir ram nedir kaç GBMonster Tulpar V2.6 GTX 970M 3 GB vs Asus ROG FX550VE 1050 Ti 2 GB laptop. 2 laptopu da Sahibinden' de 7500 TL ye anlaştım.
İkisinin de işlemcisi darboğaz yapmayacak kadar iyi. Zaten aldığım zaman RAM lerini yükseltmeyi düşünüyorum. İnternetten baktım 1050 Ti ın VRAM inin hızı 100 gb saniye imiş. VRAM in GB ı az olduğu için ben de saniyede 25 GB hıza sahip 3200 MHz 16 GB DDR4 RAM alıp bu RAM in bir kısmını ekrankartıyla paylaşmayı düşündüm. Sizce mantıklı mı?Hocam islemcileri nedir ram nedir kaç GB
Ama VRAM i 2 GB, VRAM in 4 te biri hızındaki RAM lerin belleğini ekran kartıyla paylaşsam sizce kasma vs olur mu?1050ti al
Ram ile vram paylasamazsin oyunlarda fln öyle bişey oldugunu sanmıyorum ben darboğaz için sormadım hangisinin islmeci güncel ve nedir diye sordumİkisinin de işlemcisi darboğaz yapmayacak kadar iyi. Zaten aldığım zaman RAM lerini yükseltmeyi düşünüyorum. İnternetten baktım 1050 Ti ın VRAM inin hızı 100 gb saniye imiş. VRAM in GB ı az olduğu için ben de saniyede 25 GB hıza sahip 3200 MHz 16 GB DDR4 RAM alıp bu RAM in bir kısmını ekrankartıyla paylaşmayı düşündüm. Sizce mantıklı mı?
Ama VRAM i 2 GB, VRAM in 4 te biri hızındaki RAM lerin belleğini ekran kartıyla paylaşsam sizce kasma vs olur mu?
Hayır, düşük VRAM li cihazlarda sistem RAM in bir kısmını ekran kartıyla paylaşabiliyor. 7000 MHz efektif hıza sahip bir VRAM, 3200 MHz bir DDR4 RAM den 4 kat hızlıdır. Ben de bunun performansa çok fazla olumsuz etkisi olur mu onu soruyorum. Aralarındaki 1 GB VRAM farkını 4 kat daha yavaş olan 1GB RAM ile kapatmaya çalşırsam ciddi performans kayıpları yaşar mıyım?Ram ile vram paylasamazsin oyunlarda fln öyle bişey oldugunu sanmıyorum ben darboğaz için sormadım hangisinin islmeci güncel ve nedir diye sordum
Öncelikle dediğiniz olay paylaşımlı bellek olarak gözükecek bunun oyunlarda bir etkisi olmucak yani 4 GB vramli veya 2 vramli bir gpu oyunlarda gene 4 veya 2 olarak gözükecektir sorduğun soruya gelir isek şahsen çok bir kayıp veya fark olacağını sanmıyorumHayır, düşük VRAM li cihazlarda sistem RAM in bir kısmını ekran kartıyla paylaşabiliyor. 7000 MHz efektif hıza sahip bir VRAM, 3200 MHz bir DDR4 RAM den 4 kat hızlıdır. Ben de bunun performansa çok fazla olumsuz etkisi olur mu onu soruyorum. Aralarındaki 1 GB VRAM farkını 4 kat daha yavaş olan 1GB RAM ile kapatmaya çalşırsam ciddi performans kayıpları yaşar mıyım?
Yani 4 GB VRAM li bir ekran kartıyla 2 GB VRAM li bir ekran karının arasında çok fazla bir fark olmaz öyle mi?Öncelikle dediğiniz olay paylaşımlı bellek olarak gözükecek bunun oyunlarda bir etkisi olmucak yani 4 GB vramli veya 2 vramli bir gpu oyunlarda gene 4 veya 2 olarak gözükecektir sorduğun soruya gelir isek şahsen çok bir kayıp veya fark olacağını sanmıyorum
O zaman benim 950m 4gb vramli laptop üzgünYani 4 GB VRAM li bir ekran kartıyla 2 GB VRAM li bir ekran karının arasında çok fazla bir fark olmaz öyle mi?
Vram farkı olur lakin senin dediğin şekilde ram normal ana gpuda vram olarak.kullanilmaz paylaşılan bellekte kullanır oda pek fayda ettiğini görmedim ben şahsen 970m laptop alabilirsin model ve işlemci iyi ise çünkü 970m 1060 ile hemen hemen aynı laptoptaYani 4 GB VRAM li bir ekran kartıyla 2 GB VRAM li bir ekran karının arasında çok fazla bir fark olmaz öyle mi?
Hayır, mobil-laptop GPU sunda PC GPU sundan farklı olarak GTX 1050 Ti daha güçlü, hatta GTX 1050 Ti mobil, GTX 980M'den de daha güçlü. O dediğin PC için geçerli.Vram farkı olur lakin senin dediğin şekilde ram normal ana gpuda vram olarak.kullanilmaz paylaşılan bellekte kullanır oda pek fayda ettiğini görmedim ben şahsen 970m laptop alabilirsin model ve işlemci iyi ise çünkü 970m 1060 ile hemen hemen aynı laptopta
1050Ti 2GB olduğuna emin misin? 2GB ise 1050 oluyor laptopta da bu böyle.Monster Tulpar V2.6 GTX 970M 3 GB vs Asus ROG FX550VE 1050 Ti 2 GB laptop. 2 laptopu da Sahibinden' de 7500 TL ye anlaştım.