Neler Yeni

Güç kaynağı

Tunahan41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tunahan Demirtaş
Selamlar öncelikle benim geçenlerde bilgisayarım açıkken elektirikler 2 defa gitti geldi ve kasadan yanık kokusu geldiğinde kasayı açtım ve kokunun güç kaynağının yanmasından dolayı olabileceğini düşündüm.Sizce hangi donanım yanmıştır ona göre alıcağım şey yanlış olmasın teşekkürler.

tns1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Oğuz
Dostum kimse bilemez hangi parçanın bozulduğunu. Psu'nun içini açıp kontrol edin yanık varsa değiştirin. Diğer parçalarında hasar varsa ondan sonra ortaya çıkar malesef.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Selamlar öncelikle benim geçenlerde bilgisayarım açıkken elektirikler 2 defa gitti geldi ve kasadan yanık kokusu geldiğinde kasayı açtım ve kokunun güç kaynağının yanmasından dolayı olabileceğini düşündüm.Sizce hangi donanım yanmıştır ona göre alıcağım şey yanlış olmasın teşekkürler.
Geçenlerde elektrik gidip geldiğinden beri PC yi hiç mi çalıştırmadın. Elektrik kesintilerinde donanımına bir şey olmaz. Bu gibi durumlar için PSU içinde 220 volt bölümünde ohm değeri düşük 2 3 tane direnç bulunur çok elektrik geldiğinde onlar yanar ve mosfetleri ulaşmadan elektrik kesilir. Sen PC ni şuan kullanabiliyorsan bir problem yoktur.

Polatxc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Polat Üstündağ
PSU dandik ise ana karta da zarar verebilir normal bi psu ise kendini imha etmiştir sertifikalı psu lara yönelmeni öneririm.

utkuversus

80+ Bronze
Güç kaynağının sigortalarından biri voltaj dalgalanmasından devreyi korumak için atmış olabilir. İşinin ehli biri 5 dakikada halleder. 50 kuruşluk parçayı takması için çok ücret verme sakın.

xAhmetBilgin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ahmet Bilgin
güç kaynağında 80+ sertifikası varmı ayrıyetten anakartında korumlar oluyor parçalara zarar gelmemesi için bunlara bakmak gerekir

xAhmetBilgin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ahmet Bilgin

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15