Güç Kaynağım Bitik mi?

thebizzon

80+
Reaksiyon skoru
57
Sistemim.
R5 5600X işlemci.
PNY 3060 Ti.
ASUS B550-F Gaming anakart.
8x4 RAM.
Corsair CX750F 80+ Bronze PSU.
Sanırım ekran kartımda webde gezerken oyunlarda bazen var bazen yok olacak şekildi cızırdama duyuyorum. Sanırım coil whine oluyor. PSU'dan şüpheleniyorum. Bazen de PC'nin bağlı olduğu prizi çekip taktığımda sigorta attırıyor. Böyle kabataslak bir test yaptım. Değerler normal midir? Ekran kartında da 12v değerleri aşağıdaydı. Tam güçte bu sonuçlar çıktı.

Ekler

• aaaa.webp
    aaaa.webp
    100.5 KB · Hit: 19
genelde yük binince coil whine yapabilir ama coil whine psuya zararı yoktur. zaten bitik olsa güç bindiğinde sistemin kapanırdı sisteminde kapanma yoksa sorun yoktur. coil whine sesi de aşırı rahatsız edecek seviyede değilse kullanabilirsin rahatsız ediyorsa değiştirirsin ama değişmesede olur herhangi bir fiziksel zararı yoktur

coil whine olmayan cihaz diye bir şey yok her psu ve ekran kartında var, sadece seviyesi önemli bazı cihazlarda o kadar zayıf olur ki hiç yok gibi duymazsın ve bir zararı da yoktur tabii aşırı olanlar hariç artık sesten duramıyorum aşırı rahatsız ediyor dersen o problem, eğer ses seni rahatsız etmiyorsa bir önemi yok önemli olan stabil ve sorunsuz çalışması.

7k 8k arası bütçem var.Üzmeyecek PSU öneriniz varmı.850w üzerinde gold sertifikalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,466
Üyeler
185,735
Son üye
muhammedygdrn
Geri