Güçlü sistemin var ama fps drop yiyorum.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ryzen 7 7800x3d işlemcim ve Rtx 5080 ekran kartım var ama buna rağmen ats gibi uçuk kaçık olmayan bir oyunda bile fps drop alıyorum. Belki ramler sistem için kötü kalıyor diye düşünüyorum ama bilmiyorum. Gskill flare x5 6000 mhz 2x16 ramlerim. Expo açık değil pbo açık değil her şey varsayılanda. İşlemci kullanımı maks 30 oluyor sıcaklığı ise en ağır işlerde bile 70 geçmiyor. Ekran kartım en yüksek ayarda 99 100 kullanımda düşük grafikte 60 kullanıma kadar geriliyor ama düşük ayarda bile oluyor bu fps drop. Sorunla ilgili çözümü olan var mıdır? Şimdiden iyi forumlar.

x3d islemci ile ram onemsiz kaliyor 4800mhzde bile neredeyse fark etmiyor. sizin yasadiginiz bu drop mikro takilma gibi mi? eger gpu kullanimi yuksekse belki bu problem ssd kaynakli olabilir.

anakart psu ssd markalarini yazabilir misiniz

Öncelikle sorunla alakalı olmasa da EXPO aç. Diğer türlü sistemde sorun var demek için işlemci ve ekran kartını ayrı ayrı sentetik testlere sok. Çıkan sonuçlara göre yorum yapalım. Yoksa "şu oyunda kötü çalışıyor sistemin neyi var" demek, sağlıklı bir bakış açısı değil.

hangi çözünürlükte kullanıyorsun sıstemı ?

Sistemi 2k olarak kullanıyorum.
Samsung 990 pro 2tb ssd
Msi 480 pro 2tb ssd
Rog strix b850a anakart
Msi mag veya mpg 1000w psu var.
Yani bu sorunları valo cs gibi rekabetçi oyunlardada yaşıyorum anlık takılma fps düşmesi gibi. Genel bir sorun varmış hissi uyandırıyor. Expo konusunda ise sistem maks 5600 mhz seçince düzgün çalışıyor üstünü seçince ya açılmıyor ya da açılıp çöküyor.

Geri