Neler Yeni

günümüzde 2.el alınabilecek en eski macbooklar neler ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
python öğreniyorum
apple fanı değilim ama macbook deneyimi yaşamak istiyorum şarjının uzun süre gitmesi beni çok cezbediyor açıkçası. biraz araştırma yaptım 5000tl civarlarına 2012 model macbook prolar vs karşıma çıktı. 1-2 yıl bile olsa kod yazabileceğim, film video izleyebileceğim cihazlar mı? ve pil devri kaç ve üzerine bakılması daha mantıklı olur? Tekrar belirtiyorum amacım deneyim edinmek. üst düzey bir beklentim yok kasma donma olmaması benim için kâfi ve çok da zorlayabileceğim bir bütçem yok bu bütçelere 1-2 yıl kullanmak için alınır mı?

Asım Atlıhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Asım
apple fanı değilim ama macbook deneyimi yaşamak istiyorum şarjının uzun süre gitmesi beni çok cezbediyor açıkçası. biraz araştırma yaptım 5000tl civarlarına 2012 model macbook prolar vs karşıma çıktı. 1-2 yıl bile olsa kod yazabileceğim, film video izleyebileceğim cihazlar mı? ve pil devri kaç ve üzerine bakılması daha mantıklı olur? Tekrar belirtiyorum amacım deneyim edinmek. üst düzey bir beklentim yok kasma donma olmaması benim için kâfi ve çok da zorlayabileceğim bir bütçem yok bu bütçelere 1-2 yıl kullanmak için alınır mı?
Mackbook alabilirsiniz ama o kadar eski model almak bana pek mantıklı gelmiyor. Onun yerine matebook bakmayı düşünür müsünüz ?
Ama illaki Mackbook deneyimlemek istiyorum derseniz çok eski almamanızı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
python öğreniyorum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mackbook alabilirsiniz ama o kadar eski model almak bana pek mantıklı gelmiyor. Onun yerine matebook bakmayı düşünür müsünüz ?
Ama illaki Mackbook deneyimlemek istiyorum derseniz çok eski almamanızı öneririm.
öneriniz için öncelikle teşekkür ederim ama pek işimi görmez hocam. 2012 model 8gb ramli i5 ve catalina destekleyen bir macbook pro almayı düşünüyorum açıkçası ama hayatımda hiç macos kullanmadım ve çok az bilgi sahibiyim o yüzden danışmak istedim. minimum 1 yıl götürse beni tatmin edecektir.

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
öneriniz için öncelikle teşekkür ederim ama pek işimi görmez hocam. 2012 model 8gb ramli i5 ve catalina destekleyen bir macbook pro almayı düşünüyorum açıkçası ama hayatımda hiç macos kullanmadım ve çok az bilgi sahibiyim o yüzden danışmak istedim. minimum 1 yıl götürse beni tatmin edecektir.
ne icin kullancaksaniz gunluk kullanim ise 1-2 yil belki goturur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
python öğreniyorum
ne icin kullancaksaniz gunluk kullanim ise 1-2 yil belki goturur.
günlük kullanım hocam ekstradan yazılım öğrencisiyim kod yazmak için de kullanacağım ama zaten kod yazmak pek bir gereksinim istemiyor :D ben güncelleme alıyor mu nereden öğrenebilirim bilemediğimden ve macos hakkında pek bilgim yok diye sorayım dedim açıkçası. yani atıyorum 5 6 ay sonra bi güncelleme gelir ios sürümleri gibi bazı uygulamalar programlar çalışmazsa boşuna almayayım diye.

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Atakan AKTAŞ
Think pad olabilir sanki

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
python öğreniyorum
Think pad olabilir sanki
macbook deneyimlemeyide istediğim için macbook istiyorum aslında hocam. onun harici zaten bilgisayarım var. hatta eğer işimi görürse elimdeki bilgisayarı satmayı da düşünüyorum.

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
macbook deneyimlemeyide istediğim için macbook istiyorum aslında hocam. onun harici zaten bilgisayarım var. hatta eğer işimi görürse elimdeki bilgisayarı satmayı da düşünüyorum.
2012 modelde kod yazmak zorlar en basitinden web sitesinde projeyi baslatirken 10dk fln suruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
python öğreniyorum
2012 modelde kod yazmak zorlar en basitinden web sitesinde projeyi baslatirken 10dk fln suruyor
hocam web siteleri genel olarak yavaş biliyorum. 15 yıllık ddr2 4gb ramli bir bilgisayar var elimde onda bile kod yazılabiliyor aşırı akıcı olmasa da. en kötü deneyimlemiş olurum diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

eldeki bilgisayara bağlı
r5 5600+rx6600 / hp victus 15 var elimde eğer macbook 1 sene idare edecek gibi olursa ikisinide satıp yazın çalışarak daha üst düzey bir laptopa geçerim

inkodes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Muhammed Fehim Yazıcı
Nasıl la bizim okul pcsinde i5 1.nesil PC vardı akıyordu web sitesi filan yaparken hatta az miktarda photoshop da öğretmişti hoca.Sikinti çıkacağını sanmıyorum

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
Nasıl la bizim okul pcsinde i5 1.nesil PC vardı akıyordu web sitesi filan yaparken hatta az miktarda photoshop da öğretmişti hoca.Sikinti çıkacağını sanmıyorum
Ben react kullaniyorum. Kursdayken arkadasin 10 yillik pcde 10dkde start oluyordu ondan soyledim ve sadece onda degil hoca da vs de.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
python öğreniyorum
bizim okuldaki pcler de öyle :D zaten üst düzey bir şey öğretmiyorlar yazdıracakları max uygulama 1-100 arası asal sayıları yazdıracak program :D

Top Bottom