ben gürcistanı fakir bir ülke diye biliyordum türkiyeye göç eden insanları gördümGürcistan’a virüs olmadan önce çok sık giderdim çünkü yakın bir yerde yaşıyorum. Gürcistan’ın ekonomisi bizden iyi olduğu için orada çok da ucuz değil ancak Türkiye’ye göre yine de uygun. Şu anda orada da stok sıkıntısı yaşanıyor ne almayı planlıyorsun?
ben gürcistanı fakir bir ülke diye biliyordum türkiyeye göç eden insanları gördüm
Bizim sorunumuz avrupa birliğinde olmamamız mı?onların ekonomisi daha iyi bizden Avrupa birliğinden para geliyor onlara anlaşmaları var. 1 lari 2.40 lira.
Bizim sorunumuz avrupa birliğinde olmamamız mı?
Yani avrupa birliğine girsek ekonomimiz uçacak mı???evet. Bizi almaları imkansız zaten.
Yani avrupa birliğine girsek ekonomimiz uçacak mı???
Türkiye'nin sorunu para olmaması değil, yeterince paramız var. Ama o para halka gitmiyor sorun o. Avrupa birliği istediği kadar para versin, sana bana gelmeyecek o para.daha iyi olacak çünkü tek bir para birimi geçerli oluyor resmen. Euro’yla maaş alıyorsun ve nüfusa göre Avrupa birliği ülkelerine para geliyor. Gürcistanı alacaklardı ama kesin aldılar mı bilmiyorum ama anlaşmaları var Avrupa birliği ülkelerinden Gürcistan’a yoğun bir para akışı var. Keza Güney Kıbrıs’ta da durum aynı.
Avrupa birliği sadaka olarak para vermez paranın gittiği yerden harcanacağı şeyden emin olur.Türkiye'nin sorunu para olmaması değil, yeterince paramız var. Ama o para halka gitmiyor sorun o. Avrupa birliği istediği kadar para versin, sana bana gelmeyecek o para.