Neler Yeni

Güvenli Kripto Alım-Satım Nasıl Yapılır?

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
Hangi uygulamalar kullanılmalıdır Ve nasıl Yapılır anlatırsanız sevinirim

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Binance Kullanın.

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Yıldırım Çokça
Hocam investing üzerinde binance bulunmuyor, bir de BTCTürk önerenler var kriptolar için ne dersiniz
İnvesting üzerinde olmaması önemli değil hocam, en iyisi Binance bence.

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam investing üzerinde binance bulunmuyor, bir de BTCTürk önerenler var kriptolar için ne dersiniz
Saçmalamayın hocam niye Investing kulla acaksiniz ki? Tradingview var. Tradingview kullanın. Binance investing.com da var zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnvesting üzerinde olmaması önemli değil hocam, en iyisi Binance bence.
Var zaten.

Tradingview kullanin.

Kr0nos6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Kronos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saçmalamayın hocam niye Investing kulla acaksiniz ki? Tradingview var. Tradingview kullanın. Binance investing.com da var zaten

Var zaten.

Tradingview kullanin.
Hocam dediğiniz gibi analiz yeri önemli değil de var demişiniz ben mobil üzerinden XRP için bulamadım ne yazık ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Yıldırım Çokça

Var zaten.

Tradingview kullanin.
Kripto para vergilendirme işleri nasıl oluyor biraz araştırma yaptım fakat kesin bir bilgi bulamadım 40k TL'yi geçmedikten sonra vergi yok diyen siteler var hocam ve PAPARA'ya yatırınca vergi oluyor mu ? Bir bilginiz var mı bu konu hakkında ?

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Kripto para vergilendirme işleri nasıl oluyor biraz araştırma yaptım fakat kesin bir bilgi bulamadım 40k TL'yi geçmedikten sonra vergi yok diyen siteler var hocam ve PAPARA'ya yatırınca vergi oluyor mu ? Bir bilginiz var mı bu konu hakkında ?
GVK kapsamı itibariyle gerçek kişilerin elde ettikleri gelir olarak değerlendirilen kazanç ve iratlara ilişkin ödenmesi gereken gelir vergisini düzenlemektedir. GVK’nin 2’nci maddesi uyarınca, gelir olarak değerlendirilebilecek kazanç ve iratlar şunlardır:

• Ticari kazançlar
  • Ziraî kazançlar
  • Ücretler
  • Serbest meslek kazançları
  • Gayrimenkul sermaye iratları
  • Menkul sermaye iratları
  • Diğer kazanç ve iratlar
Bu bağlamda, gerçek bir kişinin sürdürdüğü Bitcoin alım satım faaliyetlerinin gelir vergisine tabi tutulabilmesi için elde ettiği kazancın yukarıda yer alan kazanç ve irat türleri kapsamına girmesi gerekmektedir. Dolayısıyla Bitcoin alım satımına ilişkin gerçek kişilerin sürdürdüğü faaliyetlerin gelir vergisine tabi olup olmadığına ilişkin mesele de bu bağlamda değerlendirilmelidir. Vergilendirme söz konusu değil. Binance tarzı sitelerden ve paparadan zaten %1 gibi değerler ile alınıyor o paralar. Sizin üzerinize bir vergi borcu gelmez yani ileri dönemlerde.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kripto paralarda borsalar zaten para yatırmalarda görüldüğü gibi kesiyor. Mesela Papara işlemlerinde %1+KDV kesinti var.

Borsa olarak Binance veya Huobi bakabilirsiniz. Binance dünyada 1., Huobi 3. borsadır.

Loxerith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Binance iyi

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam dediğiniz gibi analiz yeri önemli değil de var demişiniz ben mobil üzerinden XRP için bulamadım ne yazık ki.
Hocam arama kısmına XRPUSDT yazın.
Bilgim yok malesef.

Top Bottom