Neler Yeni

Hâlâ aşı olmadım, olmalı mıyım?

elcioko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Adam Heal
Zamanın ne getireceği bilinmez. Ben 5 doz oldum, bu gidişle 6.yı da olacağım. mümkünse her iki aşıdan da en az birer kez olmaya bak.

Bergee

80+ Silver
Valla olmadım, ol da demem önermem de çevreme. Tanıdık akciğer doktorumuzda önermiyor. Kalp çarpıntısı yapıyor zaten kuzenımde aşı olduktan sonra vefat etti korona oldu kalbe pıhtı attı. Teori çok ama çevre yaşantıma bakınca herkeste kalp çarpıntısı yapıyor. Kaldı ki fazla antikor üretimide çok iyi bir şey mi tartışılır.. Ben ilk covid olanlardanım baya yakın temas sonucu. o zaman ne aşı vardı ne tedavi vardı. o zamanda gribal atlattım. Şuan bile artık insanlar umursamıyor kendi beslenmesine dikkat eden herkes bu hastalığı gribal olarak bile geçirmiyor.
Başınız sağolsun hocam :( Kaç yaşındaydı kuzeniniz?

Hocam şu çevre hurafelerini artık bir kenara bırakın. Bilim düşmanı cahillerden biri olmayın artık. Elbette ki olacaksınız aşı yahu. 3. dozumu oldum. Bütün çevrem de aşılı. Bütün tıpçılar bas bas bağırıyor olun da ne oluyorsanız olun diye. Kimseye inanmıyorsanız faz testi sonuçlarına bakın. Gidin biraz araştırın. Abidik kubidik yerlereen edindiğiniz bilgilerle şu bilimsel nefretinizden vaz geçin. Yıl 2022.
Hocam hurafe ile alakalı değil ben dediğim gibi hastalığımdan mütevellit.

Zamanın ne getireceği bilinmez. Ben 5 doz oldum, bu gidişle 6.yı da olacağım. mümkünse her iki aşıdan da en az birer kez olmaya bak.
Biontech asla olamam hocam.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,241
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yukarıda denilmiş fakat herhangi bir kalp çırpıntısı olmadı bende, birden fazla kez Covid-19'a yakalandım. Akrabalarımda da kalp çırpıntısı yaşayan duymadım. Sömestrde memlekete gittim tatile. Akrabalarımla görüştük, kucaklaştık. Pazartesi öğrendim ki pozitiflermiş, yine yakalandım sanırım. Hafif de boğazım ağrıdı, burnum tıkandı birkaç gün. Şu an yine oldukça iyiyim, geçirip atlattım gibi. Vücut da direnç kazanıyor zannımca. Hiçbir zaman aşı mutlak koruma sağlar demediler zaten. Yakalanırsan şayet hafif atlatmanı sağlıyor. Herkes en az 2-3 doz aşı oldu artık, pek olayı kalmadı Covid-19'un. Kimi gördüysem grip gibi atlatıyor.

Bergee

80+ Silver
Yukarıda denilmiş fakat herhangi bir kalp çırpıntısı olmadı bende, birden fazla kez Covid-19'a yakalandım. Akrabalarımda da kalp çırpıntısı yaşayan duymadım. Sömestrde memlekete gittim tatile. Akrabalarımla görüştük, kucaklaştık. Pazartesi öğrendim ki pozitiflermiş, yine yakalandım sanırım. Hafif de boğazım ağrıdı, burnum tıkandı birkaç gün. Şu an yine oldukça iyiyim, geçirip atlattım gibi. Vücut da direnç kazanıyor zannımca. Hiçbir zaman aşı mutlak koruma sağlar demediler zaten. Yakalanırsan şayet hafif atlatmanı sağlıyor. Herkes en az 2-3 doz aşı oldu artık, pek olayı kalmadı Covid-19'un. Kimi gördüysem grip gibi atlatıyor.
Bende gideyim 1 doz sinovac olayım en iyisi :D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26

Bergee

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
1 covid geçirdim. 1 diyorum ama kim bilir kaç 1 ... Çünkü covid olduğumu sadece tat ve koku alma gittiğinde anladım. Daha sonrasında iğrenç bir hastalık buldu beni "vertigo" denilen. Bu hastalık yüzünden zütüm açıkçası yemedi aşı yaptırmayı yan etkilerinden mütevellit.

Yaptırırsam kesinlikle biontech yaptırmayacağım o kesin ama bu aşılar ne kadar koruyucu? Aşı olup covid olan arkadaşlar nasıl atlattı acaba covidi?
Ben daha geçen hafta karantinadan çıktım. Bundan önce 2 defa 3 defa yakın ailem kovid olmasına rağmen bende pek belirti olmadan hafif baş ağrısı ile atlatmıştım. O zamanlarda aşı da olmamıştım. Aşı olmamama rağmen eşim ve çocuğum, anne ve babam, eşimin ailesi hepsi ayrı ayrı zamanlarda oldular ve bu süreçte hep hafif atlattılar ben de onlar gibi hafif atlatmıştım. Ancak geçtiğimiz yıl kurum zoru ile aşı oldum ve bu defa omicron diğerine göre daha hafif belirtiler göstererek seyretmesine rağmen bende oldukça ağır geçti. Eşim ve küçük çocuğum çok hafif belirtiler ile atlatırken ( ikisi de aşı olmadı) bende 1.5 gün yerimden kalkmayacak derecede ağır geçti. Bağışıklığım çok yüksek olmasına rağmen böyle geçince aşı olayının tamamen göstermelik olduğunu düşünmeye başladım. Ben kendisine oldukça dikkat eden birisiyimdir. Kolay kolay hasta olmam bağışıklığım da oldukça güçlüdür ama bu aşı olayından sonra bulaşan kovidde sanki ölüyorum sandım. Bu yüzden eğer zorunluluğunuz yoksa aşı beni koruyacak diye aşı olmayın çünkü TSK bünyesinde çalışırken herkesi aşılamalarına rağmen öyle bir salgın oldu ki sonrasında, Birliği kapattık.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,346
İsim
Diyarhan
Öyle fakat, hastalığımdan ötürü beni kötü etkileyeceği için biontech olmak istemiyorum. (Üşengeçlik değil keşke üşengeçlik olsa neredeyse ayda 2 defa hastanedeyim neden üşeneyim)

O kalp çarpıntısı bende covidden sonra oldu. Vücudunuza covidi enjekte ediyorlar normaldir.

Ben yaptırmakta istiyorum yaptırmamakta istiyorum :D

Birde omicronun söylendiğinden daha hafif olduğu iddiası gündeme geldi geleli iyice soğumaya başladım.

Çıkmış anneme :D 2. doz oldular bizimkilerde henüz :D
Şimdi sizinkiler 3 ü olur 4 çıkar 4 ü olur 5 çıkar 😄

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
İlginç bir yaklaşım kendi vücudunuzda neyi test ediyorsunuz onu anlamadım.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben olsam olmazdım, çünkü aşının küçük etkileri var ama nasıl yan etkileri var kimse garanti vermiyor zaten, benim babam hiç aşı olmadı ve hafif atlattı, dedem aşı oldu (aşıdan dolayı mı bilmiyoruz) pıhtı attı. ben olsam aşıyı son çare olarak belirlerdim ve olabildiğince kaçardım.

Top Bottom