Neler Yeni

Hâlâ aşı olmadım, olmalı mıyım?

3 doz ile vücudunda antikor oluşmasaydı belki de daha kötü sonuçlar oluşacaktı Allah korusun dostum. Aşı senin hasta olmanı engellemez sadece hastaneye yatacak kadar kötü duruma gelmeni engeller.
Evet anlatımda sanki engelliyomuş gibi yazmışım ayrıca teşekkür ederim

Kadir_1987

80+ Silver
1 covid geçirdim. 1 diyorum ama kim bilir kaç 1 ... Çünkü covid olduğumu sadece tat ve koku alma gittiğinde anladım. Daha sonrasında iğrenç bir hastalık buldu beni "vertigo" denilen. Bu hastalık yüzünden zütüm açıkçası yemedi aşı yaptırmayı yan etkilerinden mütevellit.

Yaptırırsam kesinlikle biontech yaptırmayacağım o kesin ama bu aşılar ne kadar koruyucu? Aşı olup covid olan arkadaşlar nasıl atlattı acaba covidi?
Biontech ile alakalı bu kadar profesyonel bilgiye sahipsen , aşı olup olmamayı da biliyorsundur ;)

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,065
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

boraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
bora anılan
Instagram
www.instagram.com/boraanilann
Twitter
boraqdiyeceksin
Discord
bora işte#0771
1 covid geçirdim. 1 diyorum ama kim bilir kaç 1 ... Çünkü covid olduğumu sadece tat ve koku alma gittiğinde anladım. Daha sonrasında iğrenç bir hastalık buldu beni "vertigo" denilen. Bu hastalık yüzünden zütüm açıkçası yemedi aşı yaptırmayı yan etkilerinden mütevellit.

Yaptırırsam kesinlikle biontech yaptırmayacağım o kesin ama bu aşılar ne kadar koruyucu? Aşı olup covid olan arkadaşlar nasıl atlattı acaba covidi?
aga valla ben oldum 2 doz biontech korona oldum mu bilmiyom ama şu ana kadar sırt ağrısı nezle gibi şeyler yaşadım başka bir şey yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Her yerde varlar. İnsanlar nasıl bu kadar bilimden uzak, araştırmadan uzak olabilir? "Deney fareleri oluyoruz, içinde çip var, Bill Gates'e dikkat, öldürüyormuş, küreselcilerin oyunlarına kanmayın." gibi asparagaslara inanıyorlar. İnsanlar çok garip.
Bu bahsettiğiniz örneklerden tamamen bağımsız olarak asıl bazen araştırmadan araştırdığını sandığınız şeylere inanmanız garip. Kovidden bağımsız olarak; size doğduğunuz anda hastanede yapılan aşılar var, ileride sizin de çocuğunuz olacak ve bu aşıları size sormadan yapıp size kâğıt imzalatacaklar. Peki sırf bunlar yapılıyor diye bilimsel çalışmalar ile elde edilmiş diye olmalı mıyız? Doğrular bu mu? Hayır, tabii ki de. Asıl bazen araştırdığınızda olmamanız gerektiğini ya da iyi zannettiğiniz bilimsel araştırmanın aslında gerçekten etkili sonuçlar vermemiş ya da kesinliği tam anlamıyla kanıtlanmamış bir doğru olduğunu görürsünüz. Üst kısımda yazdığım doğum sonrası aşıları var, ben çocuğuma bu aşıları yaptırmadım. Hastane ve doktorun müthiş ısrarlarına ve baskılarına rağmen bu aşılara imza atmayacağız diye eşimle direttik. ( Ben yüksek lisans mezunuyum psikolojik danışmanım, eşim ise lisans mezunu psikolojik danışman) ikimiz de eğitimli insanlarız. Aslında çocuğumuza zorla yapılmak istenen aşıların çocuğumuzun karşılaşma ihtimalinin milyonda bir bile olmadığı ( daha düşük ihtimalli) bir hastalığa karşı bağışıklık kazanması için o virüsün vücuduna enjekte edileceğini öğrendik. Bu aşılar sırf bilimsel araştırma ile bulundu diye doğru olduğunu ve tamamen yapılması zorunlu bir şey olarak düşünerek çocuğuma Afrika'nın bilmem ne kabilesinde görülen bir hastalığın virüsünü bağışıklık kazanma umuduyla yaptırmak bana çok saçma geliyor.
Durumu kovid için değerlendirdiğimizde bütün bilim insanları aşıların yararı hakkında hem fikir değil. Bir çok bilim insanı da olmamamız gerektiğini aslında uzun vadede zararlı farklı komplikasyonlar oluşabileceğini söylüyorlar. Nasıl sizin takip edip aşı olun diyen bilim insanlarınız bilim insanı ise bizim takip ettiklerimiz de bilimsel verilerle konuşan insanlar. Ben aşı karşıtı değilim önceki yorumlarımda bir doz olduğumu ve olduktan sonra kovidi daha ağır atlattığımı yazdım. Anlayacağınız sadece sizinki doğru değil. Akademik çalışma yapmış bir insan olarak söylüyorum bilimsel veriler genelde %100 ü kapsamaz, bir durumun %1 lık bir verisini bile açıklamak bir bilimsel bulgudur. Bu yüzden aşı olmak istemeyen veya aşı olun diyenlere güvenmeyen insanları anlayışla karşılayın nasıl sizinki bir tercih ise onlarınki de bir tercih.
Onlar Dağlı değil. . .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yan etkiler olabilir, aşı olurken formu imzalıyorsunuz zaten. Birkaç kişinin yaşadığı sorunlar aşı mevzusunun baştan aşağı yalan olduğunu göstermez. Ben de size kendimden, akrabalarımdan yahut çevremden insanları örnek verebilirim. Aşı hiçbir yan etki yapmadı, virüse yakalandığımızda da oldukça hafif atlatmamızı sağladı. Bunları öne sürüp aşılar tamamen sorunsuz, hiçbir şey yapmıyor, sadece koruyor diyemiyorsam siz de bu örneklerle aşılanma zararlı, bakın biz olduk ama ağır geçirdik propagandası yapamazsınız. Covid-19'un sırrının künhüne varmadınız. Bilimin metodolojisinden uzaklaşmayın. 100 kişiden 90 kişi sorun yaşamıyor, 10 kişi bazı sorunlar yaşıyor. 10 kişiye bakıp komplo teorileri kurmayın. Lafım bunlara. Herifler çevresinde biraz etkilenen gördü diye aşıya demediklerini bırakmadı. "Küreselciler bizi kobay yaptı, Bill Gates çip koydu, öldürmek üzere tasarlanmış, köle ediyor." Neler neler diyorlar.
Ayrıca neden tamamen korunaklı bir aşı için başımıza gelebilecek her türlü sorumluluğu bize ait kılan bir form imzalıyoruz. Bu da ayrı bir saçmalık. Bill Gates amcayı bilmem ama bana hem aşı yapıp hem de bütün sorumluluğu bana yıkan benim devletim, babam, anam dahi olsa saçma bulurum bu durumu.

Son düzenleme:

Hasan344

80+ Gold
Bende aşı olmadım ve olmayı düşünmüyorum annemin kuzeni2 doz aşıdan sonra gece kalp krizi geçirerek vefat etti ve aşı olduktan sonra ondada kalp çarpıntısı olmuş bu yüzden fazla güvenmiyorum.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,635
İsim
Taha yücel
Ben koronayla kapışıyorum bir kere onu yendim bir daha olursam yine yenmeye çalışıcam aşı olupta hile yapamam korona ya karşı

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Bu bahsettiğiniz örneklerden tamamen bağımsız olarak asıl bazen araştırmadan araştırdığını sandığınız şeylere inanmanız garip. Kovidden bağımsız olarak; size doğduğunuz anda hastanede yapılan aşılar var, ileride sizin de çocuğunuz olacak ve bu aşıları size sormadan yapıp size kâğıt imzalatacaklar. Peki sırf bunlar yapılıyor diye bilimsel çalışmalar ile elde edilmiş diye olmalı mıyız? Doğrular bu mu? Hayır, tabii ki de. Asıl bazen araştırdığınızda olmamanız gerektiğini ya da iyi zannettiğiniz bilimsel araştırmanın aslında gerçekten etkili sonuçlar vermemiş ya da kesinliği tam anlamıyla kanıtlanmamış bir doğru olduğunu görürsünüz. Üst kısımda yazdığım doğum sonrası aşıları var, ben çocuğuma bu aşıları yaptırmadım. Hastane ve doktorun müthiş ısrarlarına ve baskılarına rağmen bu aşılara imza atmayacağız diye eşimle direttik. ( Ben yüksek lisans mezunuyum psikolojik danışmanım, eşim ise lisans mezunu psikolojik danışman) ikimiz de eğitimli insanlarız. Aslında çocuğumuza zorla yapılmak istenen aşıların çocuğumuzun karşılaşma ihtimalinin milyonda bir bile olmadığı ( daha düşük ihtimalli) bir hastalığa karşı bağışıklık kazanması için o virüsün vücuduna enjekte edileceğini öğrendik. Bu aşılar sırf bilimsel araştırma ile bulundu diye doğru olduğunu ve tamamen yapılması zorunlu bir şey olarak düşünerek çocuğuma Afrika'nın bilmem ne kabilesinde görülen bir hastalığın virüsünü bağışıklık kazanma umuduyla yaptırmak bana çok saçma geliyor.
Durumu kovid için değerlendirdiğimizde bütün bilim insanları aşıların yararı hakkında hem fikir değil. Bir çok bilim insanı da olmamamız gerektiğini aslında uzun vadede zararlı farklı komplikasyonlar oluşabileceğini söylüyorlar. Nasıl sizin takip edip aşı olun diyen bilim insanlarınız bilim insanı ise bizim takip ettiklerimiz de bilimsel verilerle konuşan insanlar. Ben aşı karşıtı değilim önceki yorumlarımda bir doz olduğumu ve olduktan sonra kovidi daha ağır atlattığımı yazdım. Anlayacağınız sadece sizinki doğru değil. Akademik çalışma yapmış bir insan olarak söylüyorum bilimsel veriler genelde %100 ü kapsamaz, bir durumun %1 lık bir verisini bile açıklamak bir bilimsel bulgudur. Bu yüzden aşı olmak istemeyen veya aşı olun diyenlere güvenmeyen insanları anlayışla karşılayın nasıl sizinki bir tercih ise onlarınki de bir tercih.
Onlar Dağlı değil. . .

Ayrıca neden tamamen korunaklı bir aşı için başımıza gelebilecek her türlü sorumluluğu bize ait kılan bir form imzalıyoruz. Bu da ayrı bir saçmalık. Bill Gates amcayı bilmem ama bana hem aşı yapıp hem de bütün sorumluluğu bana yıkan benim devletim, babam, anam dahi olsa saçma bulurum bu durumu.
Covidi bilmem ama abdde bebeklere aşı yaptırmayan bazı karşıtlar yüzünden ölen çocuklar oluyor.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bir tanıdığımızın akrabası meme kanserine yakalanmış ve hastalık baya azalmış. 2. doz aşı olduktan sonra hastalık tetikledi ve vücuda yayılmaya başladı. Kanserin son evresi 4. evre denilen kısımda şuan Ankara'da tedavi görüyor ama hiç ümit yok gibi bunu anlatmamın sebebi bu tanıdığımızın eşini ben kendim Eskişehir'e hasta olan akrabasının yanına götürdüm. Konuşulan ve söylenen tek şey hepsi aşı yüzünden olmuş. Aşı olmadan önce hastalığı neredeyse yenebilecek bir kişi aşıdan sonra çok hızlı bir şekilde 4. evreye geçmesi ve vücuda bu kadar hızlı yayılması şaşırılacak olay. Ben ne covid oldum ne de aşı oldum. Zaten olmayı düşünmüyordum. Şimdi hiç olmam. Saygılar

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Onlar Dağlı değil. . .

Zaten doktorlar küçücük hastalıktan ölmesin diye aşı vuruyorlar zaten. ***** oldukları için değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Zaten doktorlar küçücük hastalıktan ölmesin diye aşı vuruyorlar zaten. ***** oldukları için değil.
İşte o aşısını vurdukları hastalık sadece Afrika kıtasında görülüyor ve bu aşıyı yapma maksatlarındaki açıklama olur da küresel bir göç durumu olursa çocuğun bağışıklık kazanması. Şu an oğlum 3 defaya yakın kovid gibi bir hastalığı ayakta atlattı. Yaşıtları birçok hastalığa yakalanırken oğlumun bağışıklığı benimkinden güçlü. Yani sadece aşı korumaz insanı bağışıklık korur. Daha bağışıklık kazanmamış bir bireye bağışıklık kazansın diye envai çeşit hastalığı enjekte etmek bence mantıksız. Bu düşüncem ve uygulamamın herhangi bir sıkıntısını görmedim bugüne kadar ve bu durumu destekleyen birçok doktor ile de konuşma fırsatım oldu.

İçinde bulunulan durumu iyi değerlendirmek lazım aşı var herkes oluyor diye olunmaz. Komplo teorisi var diye yapılması gereken bir şey de yapılmaması olmaz. Durumu iyi değerlendirmek lazım ancak karşıt görüşteki insanlara da saygı duymak lazım. Bilim tükenmiş bulunup bitmiş bir şey değil maalesef. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Bugün size yapılan bir ağrı kesici kanser yapıyor diye bizzat gözümün önünde toplandı. Daha önce TSK bünyesinde çalışma fırsatı buldum. Askerlere her gün yapılan ağr kesiciyi sağlık bakanlığı kendisi sonradan yasakladı. Sebebi içinde kansere sebep olan madde olmasıydı.

İçinde bulunulan durumu iyi değerlendirmek lazım aşı var herkes oluyor diye olunmaz. Komplo teorisi var diye yapılması gereken bir şey de yapılmaması olmaz. Durumu iyi değerlendirmek lazım ancak karşıt görüşteki insanlara da saygı duymak lazım. Bilim tükenmiş bulunup bitmiş bir şey değil maalesef. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Bugün size yapılan bir ağrı kesici kanser yapıyor diye bizzat gözümün önünde toplandı. Daha önce TSK bünyesinde çalışma fırsatı buldum. Askerlere her gün yapılan ağr kesiciyi sağlık bakanlığı kendisi sonradan yasakladı. Sebebi içinde kansere sebep olan madde olmasıydı.

Top Bottom