Neler Yeni

Hâlâ aşı olmadım, olmalı mıyım?

Bergee

80+ Silver
İşte o aşısını vurdukları hastalık sadece Afrika kıtasında görülüyor ve bu aşıyı yapma maksatlarındaki açıklama olur da küresel bir göç durumu olursa çocuğun bağışıklık kazanması. Şu an oğlum 3 defaya yakın kovid gibi bir hastalığı ayakta atlattı. Yaşıtları birçok hastalığa yakalanırken oğlumun bağışıklığı benimkinden güçlü. Yani sadece aşı korumaz insanı bağışıklık korur. Daha bağışıklık kazanmamış bir bireye bağışıklık kazansın diye envai çeşit hastalığı enjekte etmek bence mantıksız. Bu düşüncem ve uygulamamın herhangi bir sıkıntısını görmedim bugüne kadar ve bu durumu destekleyen birçok doktor ile de konuşma fırsatım oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İçinde bulunulan durumu iyi değerlendirmek lazım aşı var herkes oluyor diye olunmaz. Komplo teorisi var diye yapılması gereken bir şey de yapılmaması olmaz. Durumu iyi değerlendirmek lazım ancak karşıt görüşteki insanlara da saygı duymak lazım. Bilim tükenmiş bulunup bitmiş bir şey değil maalesef. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Bugün size yapılan bir ağrı kesici kanser yapıyor diye bizzat gözümün önünde toplandı. Daha önce TSK bünyesinde çalışma fırsatı buldum. Askerlere her gün yapılan ağr kesiciyi sağlık bakanlığı kendisi sonradan yasakladı. Sebebi içinde kansere sebep olan madde olmasıydı.

İçinde bulunulan durumu iyi değerlendirmek lazım aşı var herkes oluyor diye olunmaz. Komplo teorisi var diye yapılması gereken bir şey de yapılmaması olmaz. Durumu iyi değerlendirmek lazım ancak karşıt görüşteki insanlara da saygı duymak lazım. Bilim tükenmiş bulunup bitmiş bir şey değil maalesef. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Bugün size yapılan bir ağrı kesici kanser yapıyor diye bizzat gözümün önünde toplandı. Daha önce TSK bünyesinde çalışma fırsatı buldum. Askerlere her gün yapılan ağr kesiciyi sağlık bakanlığı kendisi sonradan yasakladı. Sebebi içinde kansere sebep olan madde olmasıydı.
Siz ne öneriyorsunuz peki hocam? Olunmalı mı sizce bu aşı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Ben kendi kişisel tercihimi önceki yorumlarda yazdım nasıl alıntılanır bilmiyorum önceki sayfalardan bakabilirsin. Ama bu benim kendi tercihim içinde bulunduğunuz durumu kendiniz değerlendirin. Ben zorunlu bırakılmasaydım olmayacaktım. Hatta bana uzatılan formu imzalandığım için yapmıyorlardı. TSK zorunlu tuttuğu için tek doz olmak zorunda kaldım. Herhangi bir durumdan dolayı sağlık, iş vb. Zorunluluk yoksa veya varsa durum ona göre değerlendirilmeli.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Dediğine göre doktorların önerdiği her şeyi reddetmeliyiz. Sonuçta bağışıklık sistemi doktordan daha güçlüymüş.

Bergee

80+ Silver
Dediğine göre doktorların önerdiği her şeyi reddetmeliyiz. Sonuçta bağışıklık sistemi doktordan daha güçlüymüş.
Hayır oldukça mantıklı konuşuyor. Kobay gibiyiz. Neden madem bağışıklık artırmak için olduğumuz aşıdan dolayı form imzalıyoruz? Zorunlu tutulan bir şey yüzünden üstüne başıma bir şey gelirse diye imza atıyoruz komik bu durum :D

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Dediklerimden bunu anladıysanız başka yazacak bir şeyim yok. Siz yaşamınızı dilediğiniz şekilde yönlendirebilirsiniz.
Açık açık özet haliyle bunu söylemişsiniz ama yanlış mıyım?

Hayır oldukça mantıklı konuşuyor. Kobay gibiyiz. Neden madem bağışıklık artırmak için olduğumuz aşıdan dolayı form imzalıyoruz? Zorunlu tutulan bir şey yüzünden üstüne başıma bir şey gelirse diye imza atıyoruz komik bu durum :D
Acil onaylı aşı olduğu için olabilir bence.

Bergee

80+ Silver

Böyle bir durumda neden acil mesela? Ben covid oldum atlattım. Eee bağışıklığım var öyleyse benim için acil değil? İmzalamam gerekmiyor öyleyse. Yani bu form olayı saçma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Sizin söylediğinize göre de dünyadaki bütün hastalıklar ve aşıları olmamız gerekiyor. Ben kendi özel durumunuzu değerlendirip zorunluluk veya risk yoksa olmamak gerektiğini düşündüğümü söyledim. %100 koruyucu değilse, risk yoksa, zorunluluk yoksa olmak mantıksız bence ben bu fikirdeyim bu dediklerimin yarısı sağlanmıyor bile. Sağlanırsa hastalık fark etmeksizin aşı olunur.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Sizin söylediğinize göre de dünyadaki bütün hastalıklar ve aşıları olmamız gerekiyor. Ben kendi özel durumunuzu değerlendirip zorunluluk veya risk yoksa olmamak gerektiğini düşündüğümü söyledim. %100 koruyucu değilse, risk yoksa, zorunluluk yoksa olmak mantıksız bence ben bu fikirdeyim bu dediklerimin yarısı sağlanmıyor bile. Sağlanırsa hastalık fark etmeksizin aşı olunur.
Kral takma böyle çoluk çocuğu. Herkesin kendi tercihi. Daha okuduğunu anlamayan birinden ne bekliyorsun değil mi?

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Açıkçası senin söylediğini söyledim ve kendi görüşümü 1 gram söylemedim. Söyleyeyim. Ben üniversiteye gittiğim ve yurtta kaldığım için 3 aşı mecburiyetten oldum test yaptırmamak için. Ha bir amaç daha var 2. Aşıyı olduktan 3 aylık sürenin tam sonunda oda arkadaşım covid oldu ve diğer kişi aşısını vaktinde yaptırmadığı için karantinaya girdi ben girmedim. O karantinaya girdiği için final sınavına giremedi. Ve bana şanslı olduğundan mıdır yada başka bir sebebi varmıdır bilemem ben covide yakalanmadım.

Ayrıca benim ilaçlara karşı alerjim olduğu için ben normal ilaç kullanamıyorum. Sen hasta olduğunda ilaç ile iyileşebilirken ben kullanmadığım için hemen iyileşemiyorum belkide hastaneye yatıyorum. Kendi haline şükür et ve konuyu uzatma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE

Bir de ne kadar acil olursa olsun, formu okudunuz mu? Aşı olurken ben okudum ne yazıyor biliyor musunuz? Bu aşıdan dolayı oluşabilecek her türlü riski kabul ediyorum ben istediğim için bu aşı bana yapılıyor diyorsunuz özetle 😁 neden böyle bir form oluşturma gereği duydular acaba ? Bunu düşünmek bile yeterince cevap sağlıyor insana.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Bir de ne kadar acil olursa olsun, formu okudunuz mu? Aşı olurken ben okudum ne yazıyor biliyor musunuz? Bu aşıdan dolayı oluşabilecek her türlü riski kabul ediyorum ben istediğim için bu aşı bana yapılıyor diyorsunuz özetle 😁 neden böyle bir form oluşturma gereği duydular acaba ? Bunu düşünmek bile yeterince cevap sağlıyor insana.
Zaten acil onaylı olduğu için form vermek zorundalar. Ve bütün yan etkileri belli olmadığı için bir sorun olursa aşıyı yapanlar sorumlu değil demek oluyor. Aşı yaptırmak zorunda değilsin. Sadece belli kurumlar zorunlu tutar mecburen kabul edilir.

Top Bottom