Neler Yeni

Hâlâ aşı olmadım, olmalı mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Açıkçası senin söylediğini söyledim ve kendi görüşümü 1 gram söylemedim. Söyleyeyim. Ben üniversiteye gittiğim ve yurtta kaldığım için 3 aşı mecburiyetten oldum test yaptırmamak için. Ha bir amaç daha var 2. Aşıyı olduktan 3 aylık sürenin tam sonunda oda arkadaşım covid oldu ve diğer kişi aşısını vaktinde yaptırmadığı için karantinaya girdi ben girmedim. O karantinaya girdiği için final sınavına giremedi. Ve bana şanslı olduğundan mıdır yada başka bir sebebi varmıdır bilemem ben covide yakalanmadım.

Ayrıca benim ilaçlara karşı alerjim olduğu için ben normal ilaç kullanamıyorum. Sen hasta olduğunda ilaç ile iyileşebilirken ben kullanmadığım için hemen iyileşemiyorum belkide hastaneye yatıyorum. Kendi haline şükür et ve konuyu uzatma.
Ben geçmişte 2 büyük 4 tane de küçük böbrek operasyonu geçirmiş birisiyim. Ben özel durumunuzu sizin değerlendirmeniz gerektiğini yazdım zaten. Zorunluluk vs şeylerden de bahsettim. Emin olabilirsiniz hayatımın en kıymetli zamanlarında evde hastanede yatarak geçirmek zorunda kaldığım çok zaman oldu. Bu bana şu anki sorgulamayı kazandırdı. Aşı olmayan bir insanın karantina zorlaması aşı olan birisinin karantina olmaması, aşı olmayanın okula girememesi gibi saçmalıklara hiç girmeyeceğim. Sağlık bakanlığı bile biz size fazla ilaç vermişiz artık bu ilaçları vermeyeceğiz dedikten sonra benim söyleyecek bir sözüm yok.
Önceden 11 ilaç zorunlu iken beni arayıp parol iç dediler 😄

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
marilyn
1 covid geçirdim. 1 diyorum ama kim bilir kaç 1 ... Çünkü covid olduğumu sadece tat ve koku alma gittiğinde anladım. Daha sonrasında iğrenç bir hastalık buldu beni "vertigo" denilen. Bu hastalık yüzünden zütüm açıkçası yemedi aşı yaptırmayı yan etkilerinden mütevellit.

Yaptırırsam kesinlikle biontech yaptırmayacağım o kesin ama bu aşılar ne kadar koruyucu? Aşı olup covid olan arkadaşlar nasıl atlattı acaba covidi?
2 doz oldum şu anlık hala tedbirliyim daha hiç covid olmadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Zaten acil onaylı olduğu için form vermek zorundalar. Ve bütün yan etkileri belli olmadığı için bir sorun olursa aşıyı yapanlar sorumlu değil demek oluyor. Aşı yaptırmak zorunda değilsin. Sadece belli kurumlar zorunlu tutar mecburen kabul edilir.
Yani sonuç olarak sizin de söylediğiniz gibi henüz bazı etkileri belli olmayan bir ilacı bizde deniyorlar ve biz imzamızla buna gönüllü olmuş olacağız. 10 yıl sonra hata yapmışız aslında sağlıksızmış dediklerinde itiraz hakkımız dahi olmayacak çünkü imzamız var. Gönüllü kobay olmuş olma ihtimalimiz var yani bio tec olmuş birisi olarak yazıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesele test etmek değil, bulunduğum ortam itibariyle aşı zorunlu kılınıyor. Yoksa ben de bayılmıyorum. Hem bazı yerlere de aşısız giriş yapılamıyor.
Ben de tam olarak bunu diyorum kişisel durum değerlendirmesi maalesef buna zorunlu bırakılıyoruz bazen. Benim adımı direk garnizon komutanına vermişlerdi.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Yani sonuç olarak sizin de söylediğiniz gibi henüz bazı etkileri belli olmayan bir ilacı bizde deniyorlar ve biz imzamızla buna gönüllü olmuş olacağız. 10 yıl sonra hata yapmışız aslında sağlıksızmış dediklerinde itiraz hakkımız dahi olmayacak çünkü imzamız var. Gönüllü kobay olmuş olma ihtimalimiz var yani bio tec olmuş birisi olarak yazıyorum.

Ben de tam olarak bunu diyorum kişisel durum değerlendirmesi maalesef buna zorunlu bırakılıyoruz bazen. Benim adımı direk garnizon komutanına vermişlerdi.
Bende 3 doz biontech oldum merak etme. Ben direk insanların içine girdiğimde mecvuriyetten oldum. Yoksa pandemi başladığından beri yaptırma niyetimiz yoktu. Okullar açıldığında pcr testi yada aşı zorunluluğu olduğu için mecburen aşı oldum bende. Yoksa her hafta pcr testi için uğraşamam ve insanların arasına hasta olanların içine dalmak istenediğim için oldum. Ve muhtemelen 3 ay sonra türkovac olurum böyle gider valla. Sonra hapçı gibi aşı olmaya gideriz hep 😂😂

Ama zaten eğer çok kötü bir durum olursa zaten aşıyı yapan merkez zaten büyük bir dava açılır hem dsö tarafından hemde devletler tarafından. Oradan gelen para ile direk zaten başka bir çözümü ülkeler kendisi bulur zaten o zamana yoksa başka bir şekilde çıkış yolu yok.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Yan etkiler olabilir, aşı olurken formu imzalıyorsunuz zaten. Birkaç kişinin yaşadığı sorunlar aşı mevzusunun baştan aşağı yalan olduğunu göstermez. Ben de size kendimden, akrabalarımdan yahut çevremden insanları örnek verebilirim. Aşı hiçbir yan etki yapmadı, virüse yakalandığımızda da oldukça hafif atlatmamızı sağladı. Bunları öne sürüp aşılar tamamen sorunsuz, hiçbir şey yapmıyor, sadece koruyor diyemiyorsam siz de bu örneklerle aşılanma zararlı, bakın biz olduk ama ağır geçirdik propagandası yapamazsınız. Covid-19'un sırrının künhüne varmadınız. Bilimin metodolojisinden uzaklaşmayın. 100 kişiden 90 kişi sorun yaşamıyor, 10 kişi bazı sorunlar yaşıyor. 10 kişiye bakıp komplo teorileri kurmayın. Lafım bunlara. Herifler çevresinde biraz etkilenen gördü diye aşıya demediklerini bırakmadı. "Küreselciler bizi kobay yaptı, Bill Gates çip koydu, öldürmek üzere tasarlanmış, köle ediyor." Neler neler diyorlar.
Teyzem 2 Amcam Babam Annem ve Ben Babam Hariç (Babam 2 Doz 3.Olamadı) 3 Doz Aşı Olduk Ciddi Bir Yan Etki Olmadı.
Annanem ve Dedem 4 Doz

Komsumuz Doktor 3 Doz oda Ha Keza

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Teyzem 2 Amcam Babam Annem ve Ben Babam Hariç (Babam 2 Doz 3.Olamadı) 3 Doz Aşı Olduk Ciddi Bir Yan Etki Olmadı.
Annanem ve Dedem 4 Doz
Olanda olur olmayanda olmaz. Artık şansa yaşıyoruz. Cidden olasılık problemine döndü ortalık.

O yüzden istiyorsan olursun istemiyorsan olmazsın başka açıklama yok. Ama kimseyide bu aşı insanları öldürüyor diyerek vazgeçirmeye yanlış bir şey. İnsanın kendi isteğine bırakılması gerekilen bir şey bu sonuçta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Bende 3 doz biontech oldum merak etme. Ben direk insanların içine girdiğimde mecvuriyetten oldum. Yoksa pandemi başladığından beri yaptırma niyetimiz yoktu. Okullar açıldığında pcr testi yada aşı zorunluluğu olduğu için mecburen aşı oldum bende. Yoksa her hafta pcr testi için uğraşamam ve insanların arasına hasta olanların içine dalmak istenediğim için oldum. Ve muhtemelen 3 ay sonra türkovac olurum böyle gider valla. Sonra hapçı gibi aşı olmaya gideriz hep 😂😂

Ama zaten eğer çok kötü bir durum olursa zaten aşıyı yapan merkez zaten büyük bir dava açılır hem dsö tarafından hemde devletler tarafından. Oradan gelen para ile direk zaten başka bir çözümü ülkeler kendisi bulur zaten o zamana yoksa başka bir şekilde çıkış yolu yok.
sizi anlıyorum ben de benzer durumda kaldığım için tek doz olmak zorunda bırakıldım. Bekleyip göreceğiz tercihlerimizin sonucunu umarım hayatımız ve sağlığımız için kötü bir şey olmaz.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Olanda olur olmayanda olmaz. Artık şansa yaşıyoruz. Cidden olasılık problemine döndü ortalık.

O yüzden istiyorsan olursun istemiyorsan olmazsın başka açıklama yok. Ama kimseyide bu aşı insanları öldürüyor diyerek vazgeçirmeye yanlış bir şey. İnsanın kendi isteğine bırakılması gerekilen bir şey bu sonuçta.
Hocam bizim Komsumuz Filyasyon doktoru Samimiyetine güvenerek 3 Doz Ol dedi Oldum.
Insanların Aşılar Hakkında endiseli buda Normal. Ama Cidden Aşı Hakkında coğu sorunun cevabı var bazılarını profilimde yayınladım

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
sizi anlıyorum ben de benzer durumda kaldığım için tek doz olmak zorunda bırakıldım. Bekleyip göreceğiz tercihlerimizin sonucunu umarım hayatımız ve sağlığımız için kötü bir şey olmaz.
İnşallah. Şuanki koşul bunu gerektiriyor ilerisini ileride düşüneceğiz mecbur.

Bergee

80+ Silver
Zaten olanda hep yeni nesile oluyor dünya geliştikçe her şey daha da zorlaşıyor aslında. Bilim yaşantımızı kolaylaştırsa da kolaylaştırdığı kadar zorlaştırıyor da.

Jeeareen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Mustafa Yeşil
1 covid geçirdim. 1 diyorum ama kim bilir kaç 1 ... Çünkü covid olduğumu sadece tat ve koku alma gittiğinde anladım. Daha sonrasında iğrenç bir hastalık buldu beni "vertigo" denilen. Bu hastalık yüzünden zütüm açıkçası yemedi aşı yaptırmayı yan etkilerinden mütevellit.

Yaptırırsam kesinlikle biontech yaptırmayacağım o kesin ama bu aşılar ne kadar koruyucu? Aşı olup covid olan arkadaşlar nasıl atlattı acaba covidi?
dostum merhaba . öncelikle aşı olmadım ve senin dedğin gibi normal grip gibi geçti ben de koku ve tat kaybından anladım covid olduğumu. sana önerim aşı felan olma. geçtim biontechi hiçbirisini olma. adamlar kağıtta sana yan etkilerden sorumlu olmadıklarını imzalatıyor. yani kendileri bile aşıdan emin değil. söylenen şeylerin yarısı yalan zaten. türkiede açıklanan günlük vaka sayılarının gerçek olmadığını herkes biliyor. ülkenin %90 ı aşılı ama gel gör ki 110 k vaka var. ölümler de devam ediyor. aşı karşıtlarına bilim düşmanı diyenler kendilerinin her söylenene inanan koyunlar olduğunu bilmiyorlar heralde. kendin de demişsin zaten çevremde aşı olup kalp hastalığı oluşan insanlar var diye. senin hastalığın da varmış. bence hiç bulaşma.

Top Bottom