Neler Yeni

Hâlâ evrimi kabul etmeyen var mıdır?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,066
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Dostlar yıl 2021 ve bilim her geçen gün hızla ilerlemeye devam etmekte. Türkiye de hala din nedeni ile evrime inanmama gibi bir fikirleri var. Tamamen bilimsel bir gerçeği nasıl "şuanlık kabul etmiyorlar anlamak mümkün değil. Sizin düşünceleriniz neler?
Dostum Türkiye gibi bilimde geri kalmış bir toplumun evrime inanacağını mı zannettin. Kesinlikle yanılıyorsun. Kimseden inanmasını bekleyemezsin. Birden bire pof diye oluşuverdiğimize inanan insanlara evrim tabi ki de ters düşer. Korkudan evrimi, bilimi araştırmak istemezler.

Biz aslında şu anda hiç birşeyi tartışmıyoruz. Çünkü bilimde evrim var mı yok mu diye bir tartışma yoktur. Evrim kanıtlanmış bir doğa yasasıdır. Bu tartışma safhaları çok önceden kalmıştır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Dostum Türkiye gibi bilimde geri kalmış bir toplumun evrime inanacağını mı zannettin. Kesinlikle yanılıyorsun. Kimseden inanmasını bekleyemezsin. Birden bire pof diye oluşuverdiğimize inanan insanlara evrim tabi ki de ters düşer. Korkudan evrimi, bilimi araştırmak istemezler.

Biz aslında şu anda hiç birşeyi tartışmıyoruz. Çünkü bilimde evrim var mı yok mu diye bir tartışma yoktur. Evrim kanıtlanmış bir doğa yasasıdır. Bu tartışma safhaları çok önceden kalmıştır.
Haklısın yazılan bazı cevapları görünce sadece güldüm yazık...
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanların neye inanıp inanmadığı ne sizi ne de bizi hiç ilgilendirmiyor/ilgilendirmemeli.
Evrim bir inanç din değil bro doğa kanunu Kanun?

Köylü

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Bahadır Özel
Bana göre önce maymundan insana
insandan köylüye evrildi

Excator23cm

80+ Gold
Çoğu sebep onu gösteriyor fakat %100 doğru diyemezsin diyemediğiniz içinde insanlar inanmayabilir. Ki inanca da biraz ters eskilerinde aklı pek almıyor ama %100 doğru diyemediğin için sende tam inanamazsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Dostlar zaten bilim bu şuanda kabul edilen bir kanun var tabii ki bu yüzyıllar içinde keşif ve Bilim ile değişebilir o zaman bu kanunun geçerliği kalmaz. Ama bu zamanda dini sebebler yüzünden bilime yüz çevirmek cahillik ve yobazlıktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
İnsanların kişisel düşünceleri bizi hiç ilgilendirmez/ilgilendirmemeli. Hahahaha
ajqlsldmlaLLqlsmxkalallLlqlksskdkql dostum bu 2+2 5 bana göre demek ciddi olamazsın KalslslqlqlLLalqlwmdndmskskdks

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,066
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Çoğu sebep onu gösteriyor fakat %100 doğru diyemezsin diyemediğiniz içinde insanlar inanmayabilir. Ki inanca da biraz ters eskilerinde aklı pek almıyor ama %100 doğru diyemediğin için sende tam inanamazsın
Bilim, deney ve gözlem ile kanıtlanmış, doğruya en yakın olan argümanı kabul eder. İnançları deney ve gözlem ile kanıtlayamazsın. Adı üzerinde inançtır zaten.

Excator23cm

80+ Gold
Bilim, deney ve gözlem ile kanıtlanmış, doğruya en yakın olan argümanı kabul eder. İnançları deney ve gözlem ile kanıtlayamazsın. Adı üzerinde inançtır zaten.
tabii ki kanıtlayamayız ama gel bunu 60 yaşındaki adama anlat maymundan adaptasyon geçirip insan olduk diye sana imansız derler
Ama adı üstünde teori tam doğru olsaydı kanun olurdu.

Şu ana kadar 200.000 makale yazıldı evrim teorisi için şuan bilgi makaleleri yazmak yerine evrime ters düşecek makaleler yazmaya çalışıyorlar ama bulamadılar hala bulsalar nobel alırlar

asdkle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
asdk
ajqlsldmlaLLqlsmxkalallLlqlksskdkql dostum bu 2+2 5 bana göre demek ciddi olamazsın KalslslqlqlLLalqlwmdndmskskdks
Farkındaysan kendi düşüncem hakkında bir şey demedim, okuduğunu anlama konusunda sıkıntı çektiğini önceden de belirtmiştim. Kimin ne hakkında ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor çünkü hayatım kimin ne düşündüğünden daha önemli şeyler ile dolu. Sana daha çok şey yazardım ama anlayamıyorsun maalesef. Git biraz kitap oku belki okuduğunu anlarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Bilim, deney ve gözlem ile kanıtlanmış, doğruya en yakın olan argümanı kabul eder. İnançları deney ve gözlem ile kanıtlayamazsın. Adı üzerinde inançtır zaten
Kanka bazı yerlerde yanıldığını düşünüyorum. Bir hatam varsa tekrar cevap yazarsan sevinirim. Evrimde zaten şuan bilim deney ve gözlem ile kanıtlamış tırnak içinde şuan kabul edilen deneylerde sonucu bir kanundur o yüzden inanç değildir ve hiçbir yerde inanç olarak geçmez (hatam varsa düzeltirsen sevinirim)

Farkındaysan kendi düşüncem hakkında bir şey demedim, okuduğunu anlama konusunda sıkıntı çektiğini önceden de belirtmiştim. Kimin ne hakkında ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor çünkü hayatım kimin ne düşündüğünden daha önemli şeyler ile dolu. Sana daha çok şey yazardım ama anlayamıyorsun maalesef. Git biraz kitap oku belki okuduğunu anlarsın.
bruh

Akiran

80+ Silver
Dostlar yıl 2021 ve bilim her geçen gün hızla ilerlemeye devam etmekte. Türkiye de hala din nedeni ile evrime inanmama gibi bir fikirleri var. Tamamen bilimsel bir gerçeği nasıl "şuanlık kabul etmiyorlar anlamak mümkün değil. Sizin düşünceleriniz neler?
Bu soruyu düzeltiyorum, Evrim teorisinin okullarda yasaklandığı yerde 'kabul eden' var mıdır?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,066
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
tabii ki kanıtlayamayız ama gel bunu 60 yaşındaki adama anlat maymundan adaptasyon geçirip insan olduk diye sana imansız derler
Ama adı üstünde teori tam doğru olsaydı kanun olurdu.

Şu ana kadar 200.000 makale yazıldı evrim teorisi için şuan bilgi makaleleri yazmak yerine evrime ters düşecek makaleler yazmaya çalışıyorlar ama bulamadılar hala bulsalar nobel alırlar
Sen halkın bildiği teoriyle bilimde ki teorinin aynı şey olduğunu mu zannediyorsun. Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır.

Kanka bazı yerlerde yanıldığını düşünüyorum. Bir hatam varsa tekrar cevap yazarsan sevinirim. Evrimde zaten şuan bilim deney ve gözlem ile kanıtlamış tırnak içinde şuan kabul edilen deneylerde sonucu bir kanundur o yüzden inanç değildir ve hiçbir yerde inanç olarak geçmez (hatam varsa düzeltirsen sevinirim)

bruh
Bende aynı şeyi dedim zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,417
Üyeler
161,045
Son üye
sözlüden kalan