Neler Yeni

Hala zam gelmeyen şeyleri sayar mısınız ?

Juiclair0

80+ Silver
Arkadaşlar muhasebeciyim ve son 2 yıldır gördüğüm zam gelmeyen 2 şey var.
1-Muhasebe ücretleri (Muhasebecilerin hiçbir yerde reklam yapma yetkisi ve hakkı yok. Muhasebeciler reklam, duyuru, afiş, pankart hiçbir şekilde reklam yapamıyor. Küçük işletme defterlerinin muhasebeciler odasının belirlediği minimum tarife aylık 400 tl ve yasak olduğunu bile bile millet 50 TL'ye muhasebe tutuyor. Şikayet etsek belgelerine el konulur ama 50 tl için hile hurda yapıyorlar. Bizim 130 firmamız var en düşük aldığımız 150 ve aylık 400 istediğimizde ağız yapıyorlar ve muhasebeyi iş olarak görmüyorlar. Bizde 2 yıldır %95firmamıza zam geçiremedik malesef muhasebecilerin işi zor. Muhasebeciler odasından duyuru yapılmasını bekliyoruz. Şöyle düşünün ofiste 4 çalışan var ve 150 aldığımız firmalar var 36 firmadan 150 alırsak 1 işçinin sadece maaşını verebiliyoruz +sigortası ve iş yerinde yemek harcamaları var.
2- dondurma külahı (kiloluk aldığımızda tanesini ekstra olarak kendimi bildim bileli 25 kuruşa satıyorlar)
bu kadar arkadaşlar sizin varmı bildiğiniz zam gelmeyen şeyler :D

Juiclair0

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SpeedCar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,012
İsim
Eymen Gürel
Arkadaşlar muhasebeciyim ve son 2 yıldır gördüğüm zam gelmeyen 2 şey var.
1-Muhasebe ücretleri (Muhasebecilerin hiçbir yerde reklam yapma yetkisi ve hakkı yok. Muhasebeciler reklam, duyuru, afiş, pankart hiçbir şekilde reklam yapamıyor. Küçük işletme defterlerinin muhasebeciler odasının belirlediği minimum tarife aylık 400 TL ve yasak olduğunu bile bile millet 50 TL'ye muhasebe tutuyor. Şikayet etsek belgelerine el konulur ama 50 TL için hile hurda yapıyorlar. Bizim 130 firmamız var en düşük aldığımız 150 ve aylık 400 istediğimizde ağız yapıyorlar ve muhasebeyi iş olarak görmüyorlar. Bizde 2 yıldır %95firmamıza zam geçiremedik malesef muhasebecilerin işi zor. Muhasebeciler odasından duyuru yapılmasını bekliyoruz. Şöyle düşünün ofiste 4 çalışan var ve 150 aldığımız firmalar var 36 firmadan 150 alırsak 1 işçinin sadece maaşını verebiliyoruz +sigortası ve iş yerinde yemek harcamaları var.
2- dondurma külahı (kiloluk aldığımızda tanesini ekstra olarak kendimi bildim bileli 25 kuruşa satıyorlar)
bu kadar arkadaşlar sizin varmı bildiğiniz zam gelmeyen şeyler :D
Ekran Kartı (!) Sanırım herşeye geldi 😭

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Ben de muhasebeciyim ismimden de anlaşılacağı üzere :D. Küçük esnaftan dediğin basit usülden mi 150 alıyorsunuz aylık yoksa işletmelerden mi orayı anlamadım. Biz basit usülün iş yüküne göre alıyoruz. Kiminden 80 kimiden 100 kiminden de 150 alıyoruz. 150 aldığımız market gibi çok fazla faturası olanlar. İşletmeleri de aylık 200-250-300 değişiyor. Birinci sınıfları da 500-600-700 değişecek şekilde tutuyoruz. 3 kişiyiz ve yetiştirebiliyoruz. Dediğin muhasebeceiler odasının yayınladığı tutarlar konusunda işler çok karışık. Adam verdiği 200 liranın lafını yaparken ben bu adamdan nasıl bana 400₺ ver diyebileyim. Patron babam :D Mali Müşavir. Zamanında sizin gibi çok fazla firmamız var imiş. Evden 7'de çıkıp akşam 11-12 gibi gelirmiş. Daha sonrasında kafasına dank etmiş, ben niye bu kadar yıpranıyorum diye. Parasını zamanında vermeyen, faturasını zamanında getirmeyen, sıkıntı yaratan kim varsa şutlamış. Şimdi de 35 Basit Usül, 20-21 tane 1. sınıf 25 tane de işletme sınıfı mükellef var ve işleri yetiştiriyoruz çok şükür. Sizin iş yükünüz nasıl? Yani 1 işçi çıkarsanız işleri yetiştiremeyecek boyutta mısınız?

Juiclair0

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de muhasebeciyim ismimden de anlaşılacağı üzere :D. Küçük esnaftan dediğin basit usülden mi 150 alıyorsunuz aylık yoksa işletmelerden mi orayı anlamadım. Biz basit usülün iş yüküne göre alıyoruz. Kiminden 80 kimiden 100 kiminden de 150 alıyoruz. 150 aldığımız market gibi çok fazla faturası olanlar. İşletmeleri de aylık 200-250-300 değişiyor. Birinci sınıfları da 500-600-700 değişecek şekilde tutuyoruz. 3 kişiyiz ve yetiştirebiliyoruz. Dediğin muhasebeceiler odasının yayınladığı tutarlar konusunda işler çok karışık. Adam verdiği 200 liranın lafını yaparken ben bu adamdan nasıl bana 400₺ ver diyebileyim. Patron babam :D Mali Müşavir. Zamanında sizin gibi çok fazla firmamız var imiş. Evden 7'de çıkıp akşam 11-12 gibi gelirmiş. Daha sonrasında kafasına dank etmiş, ben niye bu kadar yıpranıyorum diye. Parasını zamanında vermeyen, faturasını zamanında getirmeyen, sıkıntı yaratan kim varsa şutlamış. Şimdi de 35 Basit Usül, 20-21 tane 1. sınıf 25 tane de işletme sınıfı mükellef var ve işleri yetiştiriyoruz çok şükür. Sizin iş yükünüz nasıl? Yani 1 işçi çıkarsanız işleri yetiştiremeyecek boyutta mısınız?
bizim fabrika tarzi büyük defterlerimiz çok fazla adamlar yığınla fatura getiriyor. Fabrikalar, benzinlikler, hastaneler, medikalciler, orman ürünleri, otobüsler (inci turizm gibi firmalar) ben büyüklerle ilgilenmiyorum 40a yakın küçük defterimiz var küçük defterler bende. Onlarıda son gün ucu ucuna kestiriyorum yani işci çıkarsak yetiştiremeyiz zaten son güne sıkışıyoruz bankalar vesaire. Adam market işletiyor hiçbir vergisini kaçırmıyor günü gününe ödüyor biz ücret isteyince param yok diyor. :D adamın satışlarını ben giriyorum net karını görüyorum ki bunlar daha kart ödemeleri nakit ödemeleri saymıyorum bile böyle mükellefler çok 50 tlnin pazarlıgını atacak kapasitede insanlar ama dışarısı yamyam gibi adamlar 50 TL'ye defter tutuyor. :D

Juiclair0

80+ Silver

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,656
İsim
Mert Metshi
Comnet hala 69.99TL :cool:

Metşi öneriyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
bizim fabrika tarzi büyük defterlerimiz çok fazla adamlar yığınla fatura getiriyor. Fabrikalar, benzinlikler, hastaneler, medikalciler, orman ürünleri, otobüsler (inci turizm gibi firmalar) ben büyüklerle ilgilenmiyorum 40a yakın küçük defterimiz var küçük defterler bende. Onlarıda son gün ucu ucuna kestiriyorum yani işci çıkarsak yetiştiremeyiz zaten son güne sıkışıyoruz bankalar vesaire. Adam market işletiyor hiçbir vergisini kaçırmıyor günü gününe ödüyor biz ücret isteyince param yok diyor. :D adamın satışlarını ben giriyorum net karını görüyorum ki bunlar daha kart ödemeleri nakit ödemeleri saymıyorum bile böyle mükellefler çok 50 tlnin pazarlıgını atacak kapasitede insanlar ama dışarısı yamyam gibi adamlar 50 TL'ye defter tutuyor. :D
Hocam bu tarz kişiler bizim de başımızda var ve net konuşuyor babam da yani. Karşılaştırma yapıyor anlamıyorsa da. Bak diyor dışarda muhasebeciler atıyorum 500e tutuyor senin gibi defterleri diyor. Ben seninkini 300e tutuyorum mesela diyor. Bu tarz kişilere böyle konuşmak gerek. Biz 1 kere Serbest Meslek Makbuzu kesiyoruz hep o fiyattan gidiyor. E dışarda fiyatı değişmeyen bir şey kalıyor mu? Diye bir ton telefon konuşması yaptığına ben şahidim babamın. Bir de dediğin gibi her türlü vergisini SGK'sını Bağkur'unu yatırıp muhasebe ücretini "ağbi ben yatıramıcam çok sıkışığım bu aralar" diyenler var. Onlar tam gereksiz zaten. Yalan attığın kişi senin muhasebecin ya :D Bütün hesapları biz görüyoruz adam hala yalan peşinde. 1m cirosu var 400-500 liraya laf atıyor.

Bizde fabrika tarzı sadece 1 tane defter var. O yönden karlıyız. İş yükü hafifliyor. Siz o yüzden sıkıntıya giriyor olabilirsiniz. Fabrikanın işleri bitmek bilmiyor. Ben de büroda büyük firmalarla ilgilenmiyorum. Genelde işletmeler ve 3 ayda bir de basit usülleri ben işliyorum. 1. sınıflara patron bakıyor. Sizi bitiren o büyük firmalar. Büyük firmalarla çalışıyorsan da kazanç olarak net bir tutar belirleyip konuşmalısın. Asgari ücrete bile yıl ortası zam geldi. Muhasebe ücretlerinizi gözden geçirin. Kem küm edenlere de net konuşun. Bir A/4 kağıdı olmuş 80₺.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,669
Üyeler
164,360
Son üye
Masra
Top Bottom