Neler Yeni

Hangi anakartı almalıyım İkisinden birini seçer misiniz ?

shn1

80+

shn1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam 2 kat fiyat farkı var bütçenize ve ihtiyacınıza göre değişir.Para sorunu yoksa herkes 2.der zaten.
Hocam şöyle açıklayim ozaman. Öncelikle bütçe sorunum kesinlikle yok. Lakin gereksiz harcama yapmayı da seven birisi değilim. Şimdi bu iki anakartı yan yana koyduğumuz zaman X670 olan anakartın fazladan giriş çıkış portlarına ve daha fazla m2 ssd yuvasına sahip olduğu ortada. Fakat anakarttaki bu fazladan eklentilerin hiçbirine ihtiyacım yok. Bu mantıkta bakarsak b650 olan işimi görür. Ama benim aklıma takılan asıl konu şu , sistemimi yenileyecem ve 7800x3d işlemci alacam. Ocak ayı gelince de 5090 veya 5080 ekran kartı alacam. Şimdi böyle güçlü bileşenlerle bir sistem kuracağımdan ötürü b650 çipsetli bir anakartın vram , faz gibi donanımları konusunda sorun yaşar mıyım onu bilmiyorum. Hani binanın temelini sağlam atmazsanız en ufak bir depremde yıkılır ya. İşte tam da benim aklımı kurcalayan şey bu. Anakartın gücü falan yetmez de arıza durumu yaşarım diye b650 olanı almaya çekiniyorum.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,144
İsim
Volkan

ikisi de gereksiz para israfi ROG = PARA TUZAĞI

fspdrop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
ibrahim
Hocam şöyle açıklayim ozaman. Öncelikle bütçe sorunum kesinlikle yok. Lakin gereksiz harcama yapmayı da seven birisi değilim. Şimdi bu iki anakartı yan yana koyduğumuz zaman X670 olan anakartın fazladan giriş çıkış portlarına ve daha fazla m2 ssd yuvasına sahip olduğu ortada. Fakat anakarttaki bu fazladan eklentilerin hiçbirine ihtiyacım yok. Bu mantıkta bakarsak b650 olan işimi görür. Ama benim aklıma takılan asıl konu şu , sistemimi yenileyecem ve 7800x3d işlemci alacam. Ocak ayı gelince de 5090 veya 5080 ekran kartı alacam. Şimdi böyle güçlü bileşenlerle bir sistem kuracağımdan ötürü b650 çipsetli bir anakartın vram , faz gibi donanımları konusunda sorun yaşar mıyım onu bilmiyorum. Hani binanın temelini sağlam atmazsanız en ufak bir depremde yıkılır ya. İşte tam da benim aklımı kurcalayan şey bu. Anakartın gücü falan yetmez de arıza durumu yaşarım diye b650 olanı almaya çekiniyorum.
7800X3D işlemciyi A620 bile kullanırsın eskiye nazaran A serisi anakartlar bile gelişti. O yüzden B650 diyorum. Anakarta gereksiz bütçe vermektense o bütçeyi başka yere aktarın.

IIAydooII

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
IIAydooII
1. anakartta yine de bi sıkıntı yaşamazsın ama içine oturmadıysa ve bütçe sorunun yoksa 2.yi al tabii ki

shn1

80+
7800X3D işlemciyi A620 bile kullanırsın eskiye nazaran A serisi anakartlar bile gelişti. O yüzden B650 diyorum. Anakarta gereksiz bütçe vermektense o bütçeyi başka yere aktarın.
7800x3d için yeterliymiş sanırım evet haklısınız fakat peki 5090 veya 5080 ekran kartı için ? Bu ekran kartları çok fazla güç tüketecek sonuçta anakarta zarar vermesin ?

fspdrop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
ibrahim
7800x3d için yeterliymiş sanırım evet haklısınız fakat peki 5090 veya 5080 ekran kartı için ? Bu ekran kartları çok fazla güç tüketecek sonuçta anakarta zarar vermesin ?
Onlar gücünü anakarttan çok çekmiyor ki güç kaynağına yükleniyor.

shn1

80+
1. anakartta yine de bi sıkıntı yaşamazsın ama içine oturmadıysa ve bütçe sorunun yoksa 2.yi al tabii ki
İçime oturmaması değil hocam mesele. Açık konuşayim benim bu konuda net bir bilgim yok. O kadar donanımlı değilim. Hani belki konuya tam hakim birileri gelir ve ROG b650e-e olan senin için gayet yeterli falan der. Ben de kendisine güvenip gidip onu alırım. Extradan 13 bin TL de cebime kalır mis gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar gücünü anakarttan çok çekmiyor ki güç kaynağına yükleniyor.
İşte bunu bilmiyordum. Anakart denen parça sadece işlemci için önemliyse ohalde 7800x3d için b650 gayet yeterli diyebiliriz sanırım.

fspdrop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
ibrahim
Bu anakartlar, 9950X işlemciyi bile rahatlıkla destekler. Bu konuda endişe etmene gerek yok.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: shn1

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Arda doğan

Ne için kullanıcaksın

Top Bottom