Hangi Arabayı Almalıyım?

Hocam masraf açmayacak, parçası ucuz ve kolay bulunabilen, kronik problemi olmayan ve değişensiz, fazla boyalı olmayan (özellikle kaput ve bagaj boyasız) 100 bin km altı, en az 2016 model ve üzeri manuel veya otomatik fark etmeksizin, satarken kolay satabilecegim ve değer kaybetmeyecek hatchback bir araç arıyorum. Ağırlıklı olarak İstanbul'da kullanacağım, senede en fazla 2 kez 750 km git gel yaparım. Ama bunun dışında haftasonlari bi 100 km falan da yol yapabilirim. Bütçem en fazla 860 bin, 900 bini geçmeyecek şekilde ilan gonderebilirsiniz pazarlıkla düşürmeye çalışırım. Clio'ya pek sıcak bakmıyorum nedense, i20 tercih etmek istiyorum ama 1.2 mpi'ya bütçem yetiyor, 1.4leri çok pahalı.
Clio 0.9 tce touch al geç sen beni dinle hem turbolu hem sorunsuz hem touch paket alırsan yine birkaç özelliğiyle mutlu eder, belki piyasası öyle çok iyi olmasa da satmak istediğinde yine satarsın. Ha illa i20 alıcaksan 1.4mpinin sorunsuz olduğunu biliyorum çekişide bir turbolu kadar olmasa da i20 yi çok rahat götürür. 1.2mpi biraz daha güçsüz ve torksuz ama yine taşır kasayı ama 1.2mpinin kroniği hakkında bilgim yok. 1.0tgdi var ama sen sorunsuz istiyorsun ve elimizde 1.4mpi gibi bir motor varken ne gerek var 1.0tgdiye. Senin yerinde olsam 1.4mpi alırdım i20nin tipinide sevmişsin. Kendime alacak olsam 0.9tce çekerim. Her iki seçenekte alınabilir.

Clio 0.9 tce touch al geç sen beni dinle hem turbolu hem sorunsuz hem touch paket alırsan yine birkaç özelliğiyle mutlu eder, belki piyasası öyle çok iyi olmasa da satmak istediğinde yine satarsın. Ha illa i20 alıcaksan 1.4mpinin sorunsuz olduğunu biliyorum çekişide bir turbolu kadar olmasa da i20 yi çok rahat götürür. 1.2mpi biraz daha güçsüz ve torksuz ama yine taşır kasayı ama 1.2mpinin kroniği hakkında bilgim yok. 1.0tgdi var ama sen sorunsuz istiyorsun ve elimizde 1.4mpi gibi bir motor varken ne gerek var 1.0tgdiye. Senin yerinde olsam 1.4mpi alırdım i20nin tipinide sevmişsin. Kendime alacak olsam 0.9tce çekerim. Her iki seçenekte alınabilir.
1.4 mpilar butcemi aşıyor maalesef, 0.9 ilerisi için sorun yaratır mı çünkü uzun süre binmeyi dusunuyorum? Clio'da bir de 1.5lere bak dediler

Geri