taksimdayi
80+
- Reaksiyon skoru
- 43
Selam,
Elimde iki bilgisayar var ve hangi işletim sistemlerini nasıl kurmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Sizin tecrübelerinize danışmak istiyorum.
Masaüstü:
Laptop:
Planım hem oyun, hem iş/geliştirme, hem de taşınabilirlik için uygun bir düzen oluşturmak. Masaüstünde uzun süredir Windows 10 kullanıyorum, laptopta da Linux Mint kullanıyorum ancak nedense değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Sorularım şu:
Elimde iki bilgisayar var ve hangi işletim sistemlerini nasıl kurmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Sizin tecrübelerinize danışmak istiyorum.
Masaüstü:
- AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz
- GeForce RTX 2060 6GB
- 16GB RAM
- 500GB NVMe SSD
Laptop:
- Acer Aspire A515-57
- Intel i5-12450H
- 8GB RAM
- 512GB SSD
Planım hem oyun, hem iş/geliştirme, hem de taşınabilirlik için uygun bir düzen oluşturmak. Masaüstünde uzun süredir Windows 10 kullanıyorum, laptopta da Linux Mint kullanıyorum ancak nedense değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Sorularım şu:
- Hangi bilgisayara hangi işletim sistemi en mantıklı olur?
- Dual boot yapmak mantıklı mı, yoksa masaüstüne biri, laptopa diğeri mi kurmak daha verimli?
- Windows kullanacak olursam Home, Pro veya LTSC hangisi daha uygun? LTSC’nin avantaj ve dezavantajları neler?
- Linux kullanacak olursam hangi distro önerirsiniz? (Masaüstü için oyun ve driver uyumluluğu, laptop için hafiflik ve performans)
- Dual boot yaparsam SSD’leri nasıl bölmek mantıklı olur? Kaç GB ayırmalıyım?