Hangi Bilgisayara Hangi İşletim Sistemi?

Reaksiyon skoru
43
Selam,
Elimde iki bilgisayar var ve hangi işletim sistemlerini nasıl kurmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Sizin tecrübelerinize danışmak istiyorum.

Masaüstü:
  • AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz
  • GeForce RTX 2060 6GB
  • 16GB RAM
  • 500GB NVMe SSD

Laptop:
  • Acer Aspire A515-57
  • Intel i5-12450H
  • 8GB RAM
  • 512GB SSD

Planım hem oyun, hem iş/geliştirme, hem de taşınabilirlik için uygun bir düzen oluşturmak. Masaüstünde uzun süredir Windows 10 kullanıyorum, laptopta da Linux Mint kullanıyorum ancak nedense değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Sorularım şu:
  1. Hangi bilgisayara hangi işletim sistemi en mantıklı olur?
  2. Dual boot yapmak mantıklı mı, yoksa masaüstüne biri, laptopa diğeri mi kurmak daha verimli?
  3. Windows kullanacak olursam Home, Pro veya LTSC hangisi daha uygun? LTSC’nin avantaj ve dezavantajları neler?
  4. Linux kullanacak olursam hangi distro önerirsiniz? (Masaüstü için oyun ve driver uyumluluğu, laptop için hafiflik ve performans)
  5. Dual boot yaparsam SSD’leri nasıl bölmek mantıklı olur? Kaç GB ayırmalıyım?

Selam,
Elimde iki bilgisayar var ve hangi işletim sistemlerini nasıl kurmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Sizin tecrübelerinize danışmak istiyorum.

Masaüstü:
  • AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz
  • GeForce RTX 2060 6GB
  • 16GB RAM
  • 500GB NVMe SSD

Laptop:
  • Acer Aspire A515-57
  • Intel i5-12450H
  • 8GB RAM
  • 512GB SSD

Planım hem oyun, hem iş/geliştirme, hem de taşınabilirlik için uygun bir düzen oluşturmak. Masaüstünde uzun süredir Windows 10 kullanıyorum, laptopta da Linux Mint kullanıyorum ancak nedense değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Sorularım şu:
  1. Hangi bilgisayara hangi işletim sistemi en mantıklı olur?
  2. Dual boot yapmak mantıklı mı, yoksa masaüstüne biri, laptopa diğeri mi kurmak daha verimli?
  3. Windows kullanacak olursam Home, Pro veya LTSC hangisi daha uygun? LTSC’nin avantaj ve dezavantajları neler?
  4. Linux kullanacak olursam hangi distro önerirsiniz? (Masaüstü için oyun ve driver uyumluluğu, laptop için hafiflik ve performans)
  5. Dual boot yaparsam SSD’leri nasıl bölmek mantıklı olur? Kaç GB ayırmalıyım?
Masaüstü olan için windows 11 pro öneririm win 10 seviyorsanız ltsc laptopa linux kuracaksınız zorin os öneririm dahada hafif olsun derseniz zorin os lite dual boot bence mantıksız ayrı ayrı en azından ben daha iyi kulanırım

Masaüstü olan için windows 11 pro öneririm win 10 seviyorsanız ltsc laptopa linux kuracaksınız zorin os öneririm dahada hafif olsun derseniz zorin os lite dual boot bence mantıksız ayrı ayrı en azından ben daha iyi kulanırım
Windows 11 çok fazla telemetri topluyor gibi ve bloatware de fazla. Muhtemelen yarısını bile kullanmayacam özelliklerinin. Win 11 ltsc var mı? Eğer varsa Win 10 ltsc mi kurmalıyım sizce yoksa Win11 ltsc mi?

Windows 11 çok fazla telemetri topluyor gibi ve bloatware de fazla. Muhtemelen yarısını bile kullanmayacam özelliklerinin. Win 11 ltsc var mı? Eğer varsa Win 10 ltsc mi kurmalıyım sizce yoksa Win11 ltsc mi?
Win 11 sevmiyorsanız gereksiz olur win 10 ltsc baya iyi ayrıca dediğim linux hakkında ne düşünüyorsunuz

UI olarak Windows'a baya benziyo. Mint kullanmıyo olsaydım deneyebilirdim. Teşekkürler bilgilendirme için.
Bişi değil önerme sebebim windowsa benzemesiydi zaten güzel ve alışık olduğumuz windowsa benziyor ondan önersim mindde iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,337
Üyeler
183,414
Son üye
sllxşş
Geri