Hangi iPhone almalıyım

Eror404

80+
Reaksiyon skoru
26
Bütçe
50000
Merhaba elimde olan 12 Pro cihazımı sattım ve üstüne ekleyip 15almayı dusunuyorum ne gıbı donanım farklılıkları vesaıre fark edılır sekılde olur yenı ne gıbı ozellıkler eklenebılır kesınlıkle alacagım cıhazı daha karar vermedım ama sıfır bır cıhaz alacagım aslında iPhone 16'yı da dusundum ama maalesef kı butcemı cok zorluyor ama aralarındakı farkları ısteer ıstemez ogrenmek ıstıyorum hanı 12 Pro ıle 15 ve 16'nın ne gıbı farkları var aradakı 15 ıle 16 arasındakı 10bın TL farkı deger mı 12 Pro'dan sa ne farkları olur gıbı sızın onerınız ne olur?

Dinamik ada ve gece fotoğraf videoda ufak kalite Artışı hariç bir şey hissetmezsinşz muhtemelen

Batarya olarak zaten fark olacak

Merhaba elimde olan 12 Pro cihazımı sattım ve üstüne ekleyip 15almayı dusunuyorum ne gıbı donanım farklılıkları vesaıre fark edılır sekılde olur yenı ne gıbı ozellıkler eklenebılır kesınlıkle alacagım cıhazı daha karar vermedım ama sıfır bır cıhaz alacagım aslında iPhone 16'yı da dusundum ama maalesef kı butcemı cok zorluyor ama aralarındakı farkları ısteer ıstemez ogrenmek ıstıyorum hanı 12 Pro ıle 15 ve 16'nın ne gıbı farkları var aradakı 15 ıle 16 arasındakı 10bın TL farkı deger mı 12 Pro'dan sa ne farkları olur gıbı sızın onerınız ne olur?
Hocam 15 serisinden 15 Pro hariç alınmaz işlemciden dolayı apple yapay zekasını kullanamıyor düz 15.

Dinamik ada ve gece fotoğraf videoda ufak kalite Artışı hariç bir şey hissetmezsinşz muhtemelen

Batarya olarak zaten fark olacak
anladım hocam pekı sızce 15 mı 16 mı almalıyım ? ama dedıgım gıbı 16 butcemı bıraz fazla zorlucak gıbı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 15 serisinden 15 Pro hariç alınmaz işlemciden dolayı apple yapay zekasını kullanamıyor düz 15.
hocam yapay zekasından kastınız youtube vıdeo falan varsa bıkarabılırmısınız yanı ısım yok yapay zekası ıle de dedıgınızın tam olarak ne olduguna bakalım

16 alınmaz alıcaksan 17 alınır, 15 alacaksanda 256 almak lazım artık 128 yetmez 1-2 seneye

anladım hocam pekı sızce 15 mı 16 mı almalıyım ? ama dedıgım gıbı 16 butcemı bıraz fazla zorlucak gıbı

hocam yapay zekasından kastınız youtube vıdeo falan varsa bıkarabılırmısınız yanı ısım yok yapay zekası ıle de dedıgınızın tam olarak ne olduguna bakalım
Hocam, ismi “Apple Intelligence” olarak geçiyor ama şu anda böyle bir olayı yok, çünkü hem yetersiz hem de Türkçe desteği bulunmuyor. Şu an Türkçe beta sürümü geliştiricilere özel olarak sunuldu. İleride güncellemeler gelir, kullanmak istersiniz diye belirtmek istedim.
Tabii, Pro modeli sadece bununla kalmıyor; ekranı 120 Hz, telefonu 8 GB RAM’e sahip. Bu yüzden bence 15 serisinden alacaksanız Pro alın. Bütçenizi aşıyorsa zorlamaya gerek yok 16 için, tabii arkadaşlar daha iyi bilir — bu sadece düz bir kullanıcı yorumu.

hocam 128 benım ısımı cok rahatlıkla gorur 16ya butcem zor yetıyor dedıgım gıbı 17 kesınlıkle alamam yanı
Hocam, uzun süreli kullanmayacaksanız 128 GB tercih edin. Bende iPhone 11, 64 GB depolama var. Depolama yeterli olsaydı, apple son ios güncellemesinden sonra 2 yıl daha güvenlik güncellemeleri veriyor ; genelde onlar bitene kadar kullanırdım. Fakat telefonum doldu, indirim falan bekliyorum telefonu değiştirmek için.

Hocam, ismi “Apple Intelligence” olarak geçiyor ama şu anda böyle bir olayı yok, çünkü hem yetersiz hem de Türkçe desteği bulunmuyor. Şu an Türkçe beta sürümü geliştiricilere özel olarak sunuldu. İleride güncellemeler gelir, kullanmak istersiniz diye belirtmek istedim.
Tabii, Pro modeli sadece bununla kalmıyor; ekranı 120 Hz, telefonu 8 GB RAM’e sahip. Bu yüzden bence 15 serisinden alacaksanız Pro alın. Bütçenizi aşıyorsa zorlamaya gerek yok 16 için, tabii arkadaşlar daha iyi bilir — bu sadece düz bir kullanıcı yorumu.

Hocam, uzun süreli kullanmayacaksanız 128 GB tercih edin. Bende iPhone 11, 64 GB depolama var. Depolama yeterli olsaydı, apple son ios güncellemesinden sonra 2 yıl daha güvenlik güncellemeleri veriyor ; genelde onlar bitene kadar kullanırdım. Fakat telefonum doldu, indirim falan bekliyorum telefonu değiştirmek için.

hocam 128 ısımı rahatlıkla gorecegını sanıyorum ve apple aı ıle de ısım olacagını hıc sanmıyorum benım ısıme max yarıyacagı fotograftan bırseyler sılme falan yanı cok ısıme gelmez ama 16 mı 15 mı alsam halen gercekten emın degılım 15 alsam yuksek ıhtımal 3 4 sene kullanırım 16 alırsam da 5 sene falan kullanırım yuksek ıhtımal

hocam 128 ısımı rahatlıkla gorecegını sanıyorum ve apple aı ıle de ısım olacagını hıc sanmıyorum benım ısıme max yarıyacagı fotograftan bırseyler sılme falan yanı cok ısıme gelmez ama 16 mı 15 mı alsam halen gercekten emın degılım 15 alsam yuksek ıhtımal 3 4 sene kullanırım 16 alırsam da 5 sene falan kullanırım yuksek ıhtımal
Hocam 16 alırsanız yapay zekayıda kullanabiliyorsunuz diye biliyorum bütçe çıkarsa 16 alabilirsiniz.

Hocam 15 kullanıcısı olarak gayet memnunum her şey okey fakat eğer konuya 17 ve 16’yi dahil ederseniz tartışmasız cevap 17 olacaktır.
Apple düz iPhonelarda 17 serisinde ciddi eklemeler yaptı dolayısıyla 15-16 arasında fark yok birbirinin çakması diyebiliriz fakat 17 serisinde işler değişiyor o yüzden alabiliyorsan kesinlikle 17 fakat alamıyorsan 15-16 için fazla düşünmene gerek yok ucuz olanı al.
Pro’lar işin içine girerse tabii tablo değişir orası ayrı.

Hocam ben açık konişiyim bu tür özelliklerin hiçbirini hatta kalan özelllikleride kullanmicaksınız muhtemelen. Özelliklerini kullanmicağınız bir telefona 50k+ vermek çok boş bir harcama olur. Sadece "İphone um var" demek için alınmış olur. Benim anladığım kadarıyla öyle değişik işlerle işiniz yok. Bu telefon bile size fazla gelicek. Ha işime ne karışıyorsun kardeş para benim ister yakar ister harcarım derseniz tabiiki lafım çıkmaz ama 50k bence çok 15 ve 16 için. Zaten birçok özelliğide kullanmazsınız anladığım kadarıyla. Ben gayet F/P olan s24fe öneririm öyle bir durum varsa. Yoksada pro serisinin altına düşmeyin iphoneda. Bütçenizin yettiği kadar çıkın.

Pro ile düz model arasında önyüz konusunda farkın galiba sıfır olduğu model 17, arkasında da bir kamera ve bazı pro (film yapımcılığı gibi renk ayarlamalarını yaptığınız videolar çekiyorsanız) özellikler harici o kadar da fark yok, bir de özel soğutması hariç. Bence mümkünse 17 almak konusunda bir zorlama yapılabilir, ancak fiyatın yarısının vergi olması ve elimdekinin yetmesi sebebiyle heves etsem de alamadım, onun haricinde 12 pro'dan sonra bence 15 tatmin eder. Karar sizin tabii az para değil ama neticede her zaman devam eden enflasyon ve değerini koruma noktasında (biliyorum telefon yatırım değildir) aşırı pişman olmazsınız.

Ancak 16'a bakılıyorsa es geçilip 17 düşünülmeli, 17 modelinin reklamını Apple yapmaz, çünkü o zaman 17 pro satmaz.

hocam 128 benım ısımı cok rahatlıkla gorur 16ya butcem zor yetıyor dedıgım gıbı 17 kesınlıkle alamam yanı
şuan görüyor olabilirde zaten son ios 26 ile beraber ve sistemide düşününe 100gb altında depolama kalacak. 1-2 sene sonra gırtlak dolu olur uzun vadeli kullanamazsın senin için söyledim

Geri