Neler Yeni

Hangi İşlemci Soğutucusunu Almalıyım

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Ahmet Aytekin
İyi günler arkadaşlar. Benim kullanmış olduğum sistemin sıcaklık değerleri normal kullanımda ve 20-25 derecelik oda sıcaklığında nasıl performans verir? CPU soğutucusu önerir misiniz? Eğer almamda fayda var diyorsanız hangilerini önerirsiniz? CPU soğutucusu daha önce kullanmadım kriterlerim neler olmalı? Beni aydınlatırsanız mutlu olurum. Teşekkürler, iyi forumlar.

Ekler

• Sistem.png
    Sistem.png
    21.3 KB · Hit: 77

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Göksel Gündüz
Ryzen işlemciler 95 derece sıcaklığa kadar dayanıklı. Stok soğutucu da işini görür overclock yapmayacaksan. Ama illaki soğutucu almak istiyorsan şunun gibi üzerinden 4-5 tane ısı borusu geçen soğutucu alabilirsin. Üzerinden ne kadar fazla ısı borusu geçerse o kadar iyidir.

Kendim Ryzen 5 2600 kullanıyorum, 80-85 derecelere kadar ısınıyor oyun oynarken ama sorun çıkartmıyor. CPU frekansı biraz düşüyor sadece. Birde benim kasa eski ve önü kapalı ondan fazla ısınıyor sanırım. Senin kullanacağın kasanın önü açık benim kadar ısınmayabilir.

Böyle bir soğutucu alırsan muhtemelen 60-65 derecelerde çalışır CPU oyunlarda.

1.jpg

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Ahmet Aytekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen işlemciler 95 derece sıcaklığa kadar dayanıklı. Stok soğutucu da işini görür overclock yapmayacaksan. Ama illaki soğutucu almak istiyorsan şunun gibi üzerinden 4-5 tane ısı borusu geçen soğutucu alabilirsin. Üzerinden ne kadar fazla ısı borusu geçerse o kadar iyidir.

Kendim Ryzen 5 2600 kullanıyorum, 80-85 derecelere kadar ısınıyor oyun oynarken ama sorun çıkartmıyor. CPU frekansı biraz düşüyor sadece. Birde benim kasa eski ve önü kapalı ondan fazla ısınıyor sanırım. Senin kullanacağın kasanın önü açık benim kadar ısınmayabilir.

Böyle bir soğutucu alırsan muhtemelen 60-65 derecelerde çalışır CPU oyunlarda.

Alıntıyı görüntüle
https://www.trendyol.com/cooler-mas...PCPf2UkdzHTcdzvQN8TOEAhJMpGdGhFsaAo_uEALw_wcB
Bu ürün hakkında görüşün nedir?

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Göksel Gündüz
Bunun üzerinden 4 tane ısı borusu geçiyormuş. Normal kullanımda çok fark belki olmayabilir gösterdiğimle ama overclock sırasında fark olabilir sanırım. Sen bilirsin beğendiysen al ama aynı fiyat hatta gösterdiğim daha ucuz.

Kiskow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
1
Aynı işlemciyi kullanıyorum, önce stok fan kullandım, sonra trendyolda uygundu Rampage Chıll-420 sipariş ettim, geldi ama fan yaprakları kırıktı geri iade ettim.
Dün vatandan 415 Tl ye Xıgmatek windpower pro olan çift fanlı soğutucuyu aldım. 6 tane bakır borusu var, montajı beni biraz zorladı..
Adana da oturuyorum, klima kapalı bir ortam da boşta kesinlikle 40 dereceyi geçmedi.. Cs go, pubg, gta 5 gibi oyunlar oynadım. yine oda sıcaklıgın da 51-52 derece de maximum olacak şekilde kaldı.
RGB si rahatsız etti ama onu da söylemeden geçmeyim, çok fazla göz alıyor kasa içerisin de.

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Ahmet Aytekin
1. üslubuna dikkat et lütfen.
2. ne kadar bütçen var ?

İmzamda bulunan soğutucu gayet başarılı
Kral kelimesinden rahatsız olan bir insanla ilk defa karşılaşıyorum. Önerilerinizi kendinize saklayabilirsiniz teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

Freaky

80+
Aynı işlemciyi kullanıyorum, önce stok fan kullandım, sonra trendyolda uygundu Rampage Chıll-420 sipariş ettim, geldi ama fan yaprakları kırıktı geri iade ettim.
Dün vatandan 415 TL ye Xıgmatek windpower pro olan çift fanlı soğutucuyu aldım. 6 tane bakır borusu var, montajı beni biraz zorladı..
Adana da oturuyorum, klima kapalı bir ortam da boşta kesinlikle 40 dereceyi geçmedi.. Cs go, PUBG, gta 5 gibi oyunlar oynadım. yine oda sıcaklıgın da 51-52 derece de maximum olacak şekilde kaldı.
RGB si rahatsız etti ama onu da söylemeden geçmeyim, çok fazla göz alıyor kasa içerisin de.
overlocka yatkın mı ?

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
ben arctic freezer 34 duo esports öneririm hem sesiz hem güçlü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri