Neler Yeni

Hangi işletim sistemini kurmalıyım karar veremedim

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Anakart w10 desteklemediği için mi? Yani w7 mi kurmalıyım?
Windows 10 kurun. Bu arada o arkadaş kısmen sallıyor. Sizde zaten bir Windows kuruluysa BIOS ya da Boot menüden önyüklemeden de Windows kurabilirsiniz. Sanki USB'den başlatmışsınız gibi kurulum açılıp kurulabiliyor yani.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Windows 10 kurun. Bu arada o arkadaş kısmen sallıyor. Sizde zaten bir Windows kuruluysa BIOS ya da Boot menüden önyüklemeden de Windows kurabilirsiniz. Sanki USB'den başlatmışsınız gibi kurulum açılıp kurulabiliyor yani.
Sallamıyorum, anakart desteklemezse bios'a giremez. Bios'a giremediği için hard disk sıfırlayamaz. Ama başka yöntemlerle tabii ki format atabilir.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Sallamıyorum, anakart desteklemezse bios'a giremez. Bios'a giremediği için hard disk sıfırlayamaz. Ama başka yöntemlerle tabii ki format atabilir.
Hayır, dediğin yanlış işte. Windows PE üzerinden Windows, rEFInd gibi boot managerlar ile her şeyi kurarsın. Çünkü bu ikisi için harici bir diske yada Boot menuden vs boot etmeye gerek yok. Ben kendimde BIOS'um bozukken öyle yapıyordum.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Hayır, dediğin yanlış işte. Windows PE üzerinden Windows, rEFInd gibi boot managerlar ile her şeyi kurarsın. Çünkü bu ikisi için harici bir diske yada Boot menuden vs boot etmeye gerek yok. Ben kendimde BIOS'um bozukken öyle yapıyordum.
Kuramazsın demedim ki Bios'a giremezsin dedim.

Top Bottom