Neler Yeni

Hangi̇ Laptop Alinir? 26k

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Teşekkürler hocam bunuda listeme ekliyorum o zaman. Fakat konu açıklamasında belirttiğim MSI Bravo 15 ve Lenovo LOQ modelleride iyi değiller mi? Yani alternatif olarak..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizde haklısınız ama 2.el teknolojik alet almaya sıcak bakmıyorum ve görüp almak gerek böyle şeyleri..

Aynen haklısınız bende şimdi görünce daha mantıklı geldi.

MSI ya bakma derim direk. Lenovoda 8GB RAM vardı diye hatırlıyorum ama fark etmez attığımdaki güçte işlemci yok diğerlerinde.

ConquerorXIV

80+ Gold
O kadar kesin yani? Peki teşekkürler.

Konuda yazılan modeller hakkında düşüncesini kimse yazmadı yani 2024 yılında 3050 de iş görür diye düşünüyorum yani yazdığım modeller 3050 6GB ve 85 ile 95 watt lık modeller. Bu kadar kesin konuşmanız biraz ilginç geldi(?)
kullandım da konuşuyorum, aynı paraya 4050 frame gen varken 3050 alanın yazık kafasına olur düşüncem yeterince açık mı ?

burdan karşılaştırmaya bakabilirsin

yusufmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf ÇAKIR
MSI ya bakma derim direk. Lenovoda 8GB RAM vardı diye hatırlıyorum ama fark etmez attığımdaki güçte işlemci yok diğerlerinde.
Neden bakmayayım hocam? Ram eklemesi zaten yapıcam ve ağır bir kullanıcı değilim. Fazla para vermekte istemiyorum bütçeyi az tutmakta iyi olur benim için yani f/p ürünü almaktan bahsediyorum.

MSI ve Lenovo çok öneriyorlar yani o yüzden listenin başına koydum

kullandım da konuşuyorum, aynı paraya 4050 frame gen varken 3050 alanın yazık kafasına olur düşüncem yeterince açık mı ?

burdan karşılaştırmaya bakabilirsin

Hocam çok haklısınız fakat bütçe söz konusu olduğunda dediğiniz şey olmuyor :)

Fakat attığınız ürüne alacağım zamana kadar zam gelmezse veya alınacak bir seviyede olursa elbette alırım diğerlerinden daha iyi.

Fakat 3050de de DLSS var ve küçükte olsa etki eden bir teknoloji diye düşünüyorum.

Birde kullanıyorum dediniz hangi model laptopu kullandınız? Grafik olarak sürekli ultra/high mi oynuyordunuz oyunları yoksa?

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Arif Dağcı
Neden bakmayayım hocam? Ram eklemesi zaten yapıcam ve ağır bir kullanıcı değilim. Fazla para vermekte istemiyorum bütçeyi az tutmakta iyi olur benim için yani f/p ürünü almaktan bahsediyorum.

Fakat attığınız ürüne alacağım zamana kadar zam gelmezse veya alınacak bir seviyede olursa elbette alırım diğerlerinden daha iyi.

Fakat 3050de de DLSS var ve küçükte olsa etki eden bir teknoloji diye düşünüyorum.

Birde kullanıyorum dediniz hangi model laptopu kullandınız? Grafik olarak sürekli ultra/high mi oynuyordunuz oyunları yoksa?
hocam marka bazında herkes herşeyi önerir önemli olan o laptopun iyi olup olmaması yani şöyle anlatayım audi bir marka ve iyi ancak audi a1 iyi değil en giriş segmenti ve nispeten kötü.Msi evet iyi bir marka ancak attığınız en düşük segmentlerinden birisi .Eğer bütçe 26499 a çıkmıyorsa bunu alın en azından 2 bin cebinizde kalır veya ram alırsınız.Ama çıkıyorsa kesinlikle 4050 alın.Şu an 3050 kullanıyorum 4 gb yetmiyor ultrada ama yüksekte ŞU AN yetiyor gelecekte ne olur bilemem.

hocam marka bazında herkes herşeyi önerir önemli olan o laptopun iyi olup olmaması yani şöyle anlatayım audi bir marka ve iyi ancak audi a1 iyi değil en giriş segmenti ve nispeten kötü.Msi evet iyi bir marka ancak attığınız en düşük segmentlerinden birisi .Eğer bütçe 26499 a çıkmıyorsa bunu alın en azından 2 bin cebinizde kalır veya ram alırsınız.Ama çıkıyorsa kesinlikle 4050 alın.Şu an 3050 kullanıyorum 4 gb yetmiyor ultrada ama yüksekte ŞU AN yetiyor gelecekte ne olur bilemem.

ConquerorXIV

80+ Gold

26.5k fiyatı zaten bütçende, nasıl alınacak seviyede olursa ?

baktığınız msı zaten 26.2k 300tl için gidip de onu alırsanız büyük saçmalık olur

yusufmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf ÇAKIR

Bunu alın derken Lenovo IdeaPad Gaming 3 u mü kastediyorsunuz hocam?

Ayrıca verdiğiniz örnek içinde çok teşekkür ederim, haklısınız yani zamanında birçok bilindik marka kullandım teknoloji alanında ve çok çektim markaya takılmamakta gerek doğru.

Ayrıca evet bende onu kastediyorum evet 4gb vram şuan için az gelebilir ama ben oyun anlamında düşük orta grafik çok takılmam o yüzden böyle bir konu açayım dedim.

26.5k fiyatı zaten bütçende, nasıl alınacak seviyede olursa ?

baktığınız msı zaten 26.2k 300tl için gidip de onu alırsanız büyük saçmalık olur
şuan almıcam zaten hocam yani model bakıyorum ve öneri almak için konuyu açtım ve evet şuan dediğiniz para elimde olsa elbette dediğiniz gibi gidip 4050 yi alırdım. Teşekkürler

Berk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berk Eren Demirer
Arkadaşlar bu ikinci konu açışım kusura bakmayın. Yardımcı olursanız çok sevinirim ve masaüstü düşünmüyorum o yüzden dizüstü olarak öneriler olursa çok memnun olurum. Bütçeyi aşmayı düşünmüyorum bütçe şuan için sabit..

LENOVO LOQ
MSI BRAVO 15
Acer Nitro 5
Lenovo IdeaPad Gaming 3
Asus Tuf Gaming F15

Bu modeller dışında bildiğiniz F/P laptopu varsa seve seve dinlerim.
Şuan ben en iyisi Lenovo LOQ diye düşünüyorum özellikleri ve fiyatı şuan diğer modellere göre bence kat be kat daha iyi. Fakat sizlerinde önerisini almak isterim.

Dipnot; Oynamak istediğim oyunlar AAA oyunları değil ve eğer oynayacak olursamda en düşük/minimal grafiklerde oynamayı tercih ederim performans açısından. Bu yüzden RTX 3050 benim için şuan yeterli.
asla 3050 li bilgisayar tercih etme en kötü kartlardan biri

yusufmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf ÇAKIR
asla 3050 li bilgisayar tercih etme en kötü kartlardan biri
Hocam yani şu birkaç sene için low/medium grafikler için idare etmez mi yani şuan için idare etse yeter birkaç sene sonra başka bir cihaz alırım zaten.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
O kadar kesin yani? Peki teşekkürler.

Konuda yazılan modeller hakkında düşüncesini kimse yazmadı yani 2024 yılında 3050 de iş görür diye düşünüyorum yani yazdığım modeller 3050 6GB ve 85 ile 95 watt lık modeller. Bu kadar kesin konuşmanız biraz ilginç geldi(?)
Almanız için demiyorum ama rtx 3050 yetersiz. En az bu devirde 12 tflops civarı güce sahip ve 8 gb video bellekli kartlar gerekiyor. rtx 3050 ise 5 tflops civarı gücünde ve 6 gb video belleği yetersiz.

yusufmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf ÇAKIR
Almanız için demiyorum ama rtx 3050 yetersiz. En az bu devirde 12 tflops civarı güce sahip ve 8 gb video bellekli kartlar gerekiyor. rtx 3050 ise 5 tflops civarı gücünde ve 6 gb video belleği yetersiz.
Yetersiz mi? şuan YouTube da baktığım zaman DLSS açık olmadığı halde 6gb vram ile Lenovo LOQ 50-55 FPS alıyor ultra ayarlarda. Yani evet haklısınız yeterli olmayabilir fakat konudada belirttiğim gibi benim büyük bir beklentim yok birkaç sene idare etsin yeter.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Yetersiz mi? şuan YouTube da baktığım zaman DLSS açık olmadığı halde 6gb vram ile Lenovo LOQ 50-55 FPS alıyor ultra ayarlarda. Yani evet haklısınız yeterli olmayabilir fakat konudada belirttiğim gibi benim büyük bir beklentim yok birkaç sene idare etsin yeter.
Oyuna göre değişir bir kere. Son birkaç senede çıkan yüksek grafikli oyunları her şeyi en yüksekte oynayabilmeniz de pek mümkün değil.

Arda21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Arda
https://amzn.eu/d/4EyD4Sf kesinlikle bence bu bende bunu almayı düşünüyorum diğer marka ve modeller kafamı çok karıştırıyor gitgel çok yaşıyorum ama bu varken de diğerlerini almak biraz saçma gibi olur sanırım

Daha uygun fiyata hp victus modelleri de var soğutma açısından iyi diye duymuştum istersen onlara da bakabilirsin eğer istersen

yusufmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf ÇAKIR
Oyuna göre değişir bir kere. Son birkaç senede çıkan yüksek grafikli oyunları her şeyi en yüksekte oynayabilmeniz de pek mümkün değil.
Evet oyuna göre değişiyor zaten ve oyun testlerinde 6GB Vram e sahip bu iki laptop beklentimi karşılıyor FPS konusunda. Düşük ve orta benim için yeterli, yeterki oyunu rahatça oynayabileyim hikayeli oyunlarda özellikle.

https://amzn.eu/d/4EyD4Sf kesinlikle bence bu bende bunu almayı düşünüyorum diğer marka ve modeller kafamı çok karıştırıyor gitgel çok yaşıyorum ama bu varken de diğerlerini almak biraz saçma gibi olur sanırım

Daha uygun fiyata hp victus modelleri de var soğutma açısından iyi diye duymuştum istersen onlara da bakabilirsin eğer istersen
Aynen bende dün akşam bu modeli arkadaşlar önerdi ve almayı düşünüyorum tabi ben alana kadar kalırsa 😅

Kalmazsa da dediğim gibi diğer laptoplar arasından seçim yapıcam yani benim listede de Acer ve MSI var soğutma teknolojileri çok iyi olduğu söyleniyor YouTube incelemelerinde 🤔

Top Bottom