Hepsiburada soru cevaplarında msı için 45 watt (35+10) 4060 yazmışlar ayrı yeten 512 gb tek slot demiş yine soru cevapta ve 8gb ram var açık ara acer nitro daha iyi değil mi sencedeMSI CYBORG 15 A13VF-893XTR
Acer Nitro 5 AN515-58-775T
Arkadaslar 35.000 50.000 gibi bir bütçe aralığım var bu 2 model arasında kaldım ama parasına göre şu model daha iyi dediğiniz bir model varsa yardımcı olabilirmisiniz intel olursa sevinirimm
Evet acer benim icin de daha mantikli geliyor ama birisi onerdi kafam karisti 45w olmasi zaten beni soguttu peki baska onerebilcegin bir model var miHepsiburada soru cevaplarında msı için 45 watt (35+10) 4060 yazmışlar ayrı yeten 512 gb tek slot demiş yine soru cevapta ve 8gb ram var açık ara acer nitro daha iyi değil mi sencede
bende 4050 8 gb ram olanı var 8 gb ram yetmiyor garanti bitmesinib ekliyorum değiştiricem açılırsa garantisi bitiyor servis takarsa da çok pahalıya geliyor attığım pc de hem 16 gb ram var hemde 4060 140 watt mux var 1 tane boş ssd m2 ss slotu var ve 38 bin tozlanmadığı sürece çok ısınmıyor ben lol oynuyorum fan sesi çok az rahatsız etmiyor alabilirsin öneririmMSI CYBORG 15 A13VF-893XTR
Arkadaslar 35.000 50.000 gibi bir bütçe aralığım var bu 2 model arasında kaldım ama parasına göre şu model daha iyi dediğiniz bir model varsa yardımcı olabilirmisiniz intel olursa sevinirimm
Tesekkur ederim ama amd istemiyorum intel olursa daha cok sevinirim bu modeli biliyorum bi kac yerde daha gormustum ama intelciyimbende 4050 8 gb ram olanı var 8 gb ram yetmiyor garanti bitmesinib ekliyorum değiştiricem açılırsa garantisi bitiyor servis takarsa da çok pahalıya geliyor attığım pc de hem 16 gb ram var hemde 4060 140 watt mux var 1 tane boş ssd m2 ss slotu var ve 38 bin tozlanmadığı sürece çok ısınmıyor ben lol oynuyorum fan sesi çok az rahatsız etmiyor alabilirsin öneririm
hocam neye göre intelcisiniz ki intel olanlar aynı marka özelliklerde 42 den başlıyor bende intel mi amd mi düşünüyordum çok farkı yoktu zaten oyun için aldım amd de dual ram olayı var biraz daha performansı artırıyor dedim al bunu programcılık fln yapmıyacaksanız amd öneririm 3d programlar fln kullanıyorsanız intel daha çok iş görür yinede fiyat performans isteseniz amd sizi üzmez siz bilirsiniz kazık yemeye gerek yokTesekkur ederim ama amd istemiyorum intel olursa daha cok sevinirim bu modeli biliyorum bi kac yerde daha gormustum ama intelciyim![]()
MSI CYBORG 15 A13VF-893XTR
Cikarim ama verdigim paraya degmesi gerekiyo50K ya kadar çıkabiliyormusun yani şimdi ?
Oncellikle kucuklugumden beri bilgisayar isleriyle cok ilgili bir insanim kendi arastirmalarim la filan surekli bikgisayar toplayan bir insanim amd onceden mantikliydi ama suan da cok da bir mantigi kalmadi 2 senedir de sinav hazirlikti filan cok takip edemedim arkadasim bana sordu ilgilenirmisin diye bende ilgilenirim demis bulhndum com da arastirmaya vaktim yok masaustu olsa kolay is ama laptopda cok bir bilgim yok ama arkadas intel isriyot haklida cunku amd lerde cok isinma sorunu oluyo ozellikle de laptopdahocam neye göre intelcisiniz ki intel olanlar aynı marka özelliklerde 42 den başlıyor bende intel mi amd mi düşünüyordum çok farkı yoktu zaten oyun için aldım amd de dual ram olayı var biraz daha performansı artırıyor dedim al bunu programcılık fln yapmıyacaksanız amd öneririm 3d programlar fln kullanıyorsanız intel daha çok iş görür yinede fiyat performans isteseniz amd sizi üzmez siz bilirsiniz kazık yemeye gerek yok![]()
Cikarim ama verdigim paraya degmesi gerekiyo
Post automatically merged:
Oncellikle kucuklugumden beri bilgisayar isleriyle cok ilgili bir insanim kendi arastirmalarim la filan surekli bikgisayar toplayan bir insanim amd onceden mantikliydi ama suan da cok da bir mantigi kalmadi 2 senedir de sinav hazirlikti filan cok takip edemedim arkadasim bana sordu ilgilenirmisin diye bende ilgilenirim demis bulhndum com da arastirmaya vaktim yok masaustu olsa kolay is ama laptopda cok bir bilgim yok ama arkadas intel isriyot haklida cunku amd lerde cok isinma sorunu oluyo ozellikle de laptopda
Tesekkur ederim arkadasa ilettim bende ufak bir arastirma sonucu mantikli geldi dedigim gibi benimki fanboyluk degil kendi bilgisayarim da ryzen kullaniyorum zaten ama arkadas intel istedigi icin birsey diyemedim ama ilettim ona mantikli olan bu diye artik kendisine kalmis10 yıl öncesinde kalmışsınız şuan inteller daha çok güç tüketiyor ve ısınıyor. Ryzen 7 7840Hs ile i7 13700h denk güçteler ama 7840HS tam performansı 80-85W da verirken 13700H 110-120W istiyor. Bu yüzden intel mantıksız şuan laptopta. Pil kullanımındaki verimliliktede AMD daha iyi.
AMD teknolojide atılım yaptı ve intel tek elciliği ile tembelleşmenin cezasını çekti. Fanboyluğu bırakmak lazım:
50K ya kadar bütçedeki en iyi laptop, üstüne yok.