bos yapmislar hocam, kendim MacBook Pro kullanıcısıyım. Eğer ağır grafik tasarımları ve oyun geliştirme; video editleme ve render gibi işlere bulaşmıyorsanız 8gb aşırı yeter sizlere. Oyuncu bilgisayarınız var ve bu laptopu okulda kullanmak istiyorsunuz. Benim kullanıcı deneyimlerim şu şekilde. Windows gibi x86 mimarisi değil de ARM tabanlı çalıştığı için enerji harcaması az ve performansı çok fazla. Mac OS boş diyen kişilere şöyle söyleyeyim. Bi şirkette yazılım mühendisi olarak çalışıyorum ve elimin altında MacBook Pro m2 var. Yanıma şarj kablosunu almıyorum ve sabah 8 akşam 5 e kadar laptop hep açık öğle harici. Ve sadece bataryanın yarısı gidiyor. Akşamdan şarj etmem yeterli oluyor, unutursam bile geri kalan yarısı da ertesi günümü kurtarıyor. Ayrıca apple telefonun var ise aşırı işlevsel oluyor, telefondan kopyaladığını yapıştırabiliyorsun, AirDrop kullanabiliyorsun vsvsvs.
Eğer bütçeni korumak istersen MacBook m1 önerebilirim, hepsiburada üzerinde 26.000tl civarında. Biraz yeni olsun diyorsan m2 MacBook Air bakabilirsin. Bütçem sınırsız dersen de seçeneklerin sınırsız.