Neler Yeni

Hangi motoru tercih etmeliyim?

ellesaros

80+
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
70
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert Dede
Hocam demek istediğim kurallar falan değil. Kırmızıda dur yeşilde geç gibi algılamak yanlıştır. Racing tip motorlar güzel ilgi çeker kızlara hava atarsınız ;) güzel gorünür park ettiğinzde birisi gorünce vay anasını der ama onemli olan bunlar değil. Şahsen bende şuan mondial cup 100 var. Hafif motor. Basit kullanımı ama güzel gorünmez. İlgi çekmez. Hızlı gitmez maks 75-80 yapıyor. Gorünüş yüzünden trafikteki tecrübeniz henuz yeni şekilleniyorken hayatınızı tehlikeye atmanın manası yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kurye motoru olarak küçümsediğiniz motoru kullanıyorsunuz diye sizle dalga geçecek birisinin olduğunu sanmıyorum ki varsa bile onla dalga geçebilecek kadar ***** birisi kendisinde ya motor yoktur sizi kıskanmıştır ya da sizden nefret ediyordur her hareketinizi aşağılamak isteyen tiptir.
teşekkürler cevabın ıcn bu arada <3
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tecrübesi olmayan birinin Racing tarzı bir motor alması doğru bir tercih değil

Yavaş yavaş gitmek lazım 100 200 250 şeklinde olması iyi olacaktır.
100 200 250 derken hızdan mı bahsediyorsun ? (cbr 125 max s. = 139km/h
 

trustmbk

80+
Katılım
23 Mart 2022
Mesajlar
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Kayhan
Kardeşim arkadaşlarda haklılık payı var tecrübe çok önemli 2 hava atacağım diye düşüp biyerlerini kırma Cbr125 başlangıç motoru zaten ama tavsiyem çok dikkatli ve yavaş sürmen tamam ben oldum artık deyip gaza gelme 2 sn lik dikkat kaybında sonuçlar felaket olur zaten 1 sene sonunda tamamen hakim olursun biraz sabret.Alma demiyorm al ama sakin kullan insanlar motoru hiç önemsemez çat diye yerde bulursun kendini
 

CoNKeR

80+ Bronze
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
644
Yaklaşık 12 senedir motor sürüyorum. Arkadaşlar haklılar yavaş yavaş büyütmek lazım ama CBR125 bir başlangıç motorudur. Hiç kullanmayı bilmeyen biri de CBR125 ile başlayabilir ve ara ara scooter kullanan, gaz fren olayını bilen birinin, ilerde vitesli motor kullanacaksa beklemesine gerek yok, hemen vitesli kullanmaya başlamalıdır ki viteslide tecrübe edinsin.

Temizse CBR 125i (ekipmana da para ayırdıktan sonra bunu alabiliyorsan) al ve viteslide tecrübe edin.
 

H4ka4n

80+ Bronze
Katılım
16 Mart 2022
Mesajlar
575
yok zaten şapalağı koydummu yere yatırırım cıksada :D

ben bi düşüncem herşeyi cok cabuk kavrarım manuel araba kullanmayı max 1 saat bilgimle öğrendim 2.saat arabayı kacırmıstım :D zabıta vs vs selam veriyorum bahtım karada biraz D:

ehliyetimi almam gerek ilk ama kesinlikle bu konuda düşüneceğim sonuçta motoru ehliyet degıl ben surecegım
Hocam motor kadar kolay bişey yok kan hızlı akıyorken içinize sineni alın derim
 
Top Bottom