Hangi Parça Kaç FPS? Sistemini Yaz, Yol Göster

Ryzen 5 5500 cpu
B450M S2H Anakart
8x2 DDR4 16 GB Ram
Rx580 gigabyte

geneli bu halde sistemin yedek sistemim zaten bu öyle keyfi takılıyorum bunda fpsler şöyle
CS2 ortalama 175 225fps arası oynuyor
valorant +350
Gta 5 Online de yüksek ayarlarda ortalama 80 90 civarı
Tlou 1 ve 2 yi bitirdim tlou 1 i düşük ayarlar 1080p biraz ıkındırsada 40 50 fps civarı tlou 2 yi fsr ile karışık orta ayarlarda neredeyse sabit 60fps oynadım
Tlou2 de Fg veya lossless scaling kullandınmı?

Herkese günaydın!

Yeni bir bilgisayar toplamak ya da hazır sistem almak isteyenler için rehber niteliğinde bir konu açmak istedim.

Neden mi?
Çünkü ben de ilk masaüstü bilgisayarımı toplarken bütçe, kalite ve performans dengesini kurmak için forumları günlerce sadece okuyarak vakit harcadım.
(Şimdi dönüp bakınca keşke doğrudan sorsaymışım diyorum. Çünkü foruma PC’mi aldıktan sonra üye oldum...)
İşte bu yüzden bu konuyu açıyorum:

Herkes sistemini ve hangi oyunlarda kaç FPS aldığını yazsın.
Böylece yeni sistem toplamak isteyenler, hangi parçaları birleştirirse ne sonuç alabileceğini görür.
Ve bütçesini daha bilinçli şekilde kullanabilir.
Evet, Youtube’da ya da farklı sitelerde benzer bilgiler var.
Ama ben araştırırken çoğu güven vermedi, samimi gelmedi.
Forumumuzun gerçek kullanıcılarından gelecek bilgiler ise eminim ki çok daha değerli olacak.

Benim sistemim:
Anakart - Asus Prime X870-P
CPU - AMD Ryzen 9 9900X
GPU - PowerColor RX 7800XT
Oynadığım ve test ettiğim oyunlar:
CS2 - 360 FPS (FreeSync kullanıyorum, monitörümün Hz değerine göre ve bütün haritalarda 360 FPS sabit alıyorum)
Valorant - 500+ FPS (Oynamıyorum, sadece CS2 ile farkını görmek için denedim)
GTA 5 - 130 FPS (Yüksek ayarlarda, online modda)
RAM - Patriot Viper Venom 16x2 GB DDR5 6600MHz CL34

Şimdilik bu oyunlarda sadece denedim. Sıcaklıklar 60'ın üzerine hiç çıkmadı bu arada.
Yapmamı istediğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir test veya fpsini merak ettiğiniz bir oyun varsa denemeleri kendi sistemimde yapmaktan memnuniyet duyarım ve sonuçlarını buradan paylaşabilirim.

Mutlu Haftalar Dilerim :D
Sogutucu ne

80.994 TL Bütçe

CPU - Ryzen 9 9950X - 23.489,00 TL
Anakart - Asus Prime B850 - 7.485,00 TL
GPU - Saphire Pulse 9070 XT - 32.599,00 TL
RAM - Goodram 32X2 6000 MHz Cl30- 8739 TL
Kasa Psu ve Sıvı Soğutma - https://www.akakce.com/bilgisayar-k...atx-gaming-oyuncu-kasa-fiyati,1053225874.html

Gpu dan kısıp monitör almıştım, yoksa bütçe aynı... şu an ki bilgi birikimi bunu alsaydın diyor ama 1 ay sonra ne düşünürüm bilemem

Geri