Hangi Parça Kaç FPS? Sistemini Yaz, Yol Göster

hocam anlamadığım şekilde ben Cs2 de yüksek fps alıyorum sizdeki muhabbet bende de oluyordu 5 6.maçlara doğru fps 100 bandına iniyordu esc açıp konsol aç kapat yaparak bu düşüşlerde fpsim tekrar aynı değerlere çıkıyor genelde 9 10 defa maç içi alt tab attığımdan spotifyı kontrol ederken vesaire ondan oluyor anladığım kadarıyla alt tab sonrası olduğunda dediğim şekilde çözüyorum
max fps 0
menüde max fps 0 yapıp deneyebilirsiniz, tab'a veya menüyye girdiğimde bende de 100 e düşüyor fps normalde 400-550 fps yoksa bende freesync açık olduğu için 360 fps sabit orası ayrı konu

max fps 0
menüde max fps 0 yapıp deneyebilirsiniz, tab'a veya menüyye girdiğimde bende de 100 e düşüyor fps normalde 400-550 fps yoksa bende freesync açık olduğu için 360 fps sabit orası ayrı konu
Yok onunla alakalı değil. Sürekli alt tab atmaktan falan bir süre sonra bir şeyler oluyor, fps'ler düşüyor.

Laptop
i5 13500H + 4050 140W
Valorant 350+ low ayarlar
Cs 2 Yuksek ayarlar 200+
RDR2 Yüksek-ultra Dlss Açık karisik 70
Sons Of the Forest Dlss Açık Ultra 80-90
StarWars Outlaws Dlss+FG açık 110FPS ultra

max fps 0
alt tab attıkça oluyor bu sorun hocam sanırım ue5 motoruyla alakalı fps max 0 da zaten kısıtlama bulunmuyor fpslerimde dediğim sorunda escde konsol açıp kapatınca 1 2 defa düzeliyor oyun içinde fps normale dönüyor

Herkese günaydın!

Yeni bir bilgisayar toplamak ya da hazır sistem almak isteyenler için rehber niteliğinde bir konu açmak istedim.

Neden mi?
Çünkü ben de ilk masaüstü bilgisayarımı toplarken bütçe, kalite ve performans dengesini kurmak için forumları günlerce sadece okuyarak vakit harcadım.
(Şimdi dönüp bakınca keşke doğrudan sorsaymışım diyorum. Çünkü foruma PC’mi aldıktan sonra üye oldum...)
İşte bu yüzden bu konuyu açıyorum:

Herkes sistemini ve hangi oyunlarda kaç FPS aldığını yazsın.
Böylece yeni sistem toplamak isteyenler, hangi parçaları birleştirirse ne sonuç alabileceğini görür.
Ve bütçesini daha bilinçli şekilde kullanabilir.
Evet, Youtube’da ya da farklı sitelerde benzer bilgiler var.
Ama ben araştırırken çoğu güven vermedi, samimi gelmedi.
Forumumuzun gerçek kullanıcılarından gelecek bilgiler ise eminim ki çok daha değerli olacak.

Benim sistemim:
Anakart - Asus Prime X870-P
CPU - AMD Ryzen 9 9900X
GPU - PowerColor RX 7800XT
Oynadığım ve test ettiğim oyunlar:
CS2 - 360 FPS (FreeSync kullanıyorum, monitörümün Hz değerine göre ve bütün haritalarda 360 FPS sabit alıyorum)
Valorant - 500+ FPS (Oynamıyorum, sadece CS2 ile farkını görmek için denedim)
GTA 5 - 130 FPS (Yüksek ayarlarda, online modda)
RAM - Patriot Viper Venom 16x2 GB DDR5 6600MHz CL34

Şimdilik bu oyunlarda sadece denedim. Sıcaklıklar 60'ın üzerine hiç çıkmadı bu arada.
Yapmamı istediğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir test veya fpsini merak ettiğiniz bir oyun varsa denemeleri kendi sistemimde yapmaktan memnuniyet duyarım ve sonuçlarını buradan paylaşabilirim.

Mutlu Haftalar Dilerim :D
i5 12400f rtx 5080 valorant ölüm kalım 350 400 fps
rekabet 250 350 fps
cs 2 ölüm kalım 300 350 fps

eski sistem mi i5 12? imzadaki sistem mi eski sistem ?
Bu yeni sistem eski sistem duruyor elimde anakart sivi sogutma vwrdi bende baska sistem topladim ya satarim ya kalir yani parca var diye topladim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,750
Üyeler
183,462
Son üye
ismailglsn
Geri