İbrahim_Talha
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,954
- İsim
- İbrahim Talha DEMİR
İlk önce oyun yapımı ile ilgilenmek istiyorsan python'dan önce C# ile başlamalısın. C# da aman aman zor bir dil değil.Yapay zekayla çok uğraşmak istemiyorum ama python öğreneceğim. Web sitesi yapımı veya oyun yapımı ile ilgilenmek istiyorum. C# başlangıç için kolay mı?
Ayrıca rehberime de bir göz atabilirsin: (Rehberim'de python ile başlamanı önerdim. Fakat python'ı genelde alanını daha seçmemiş kişiler için öneriyoruz. Dediğim gibi ilk oyun yapımını düşünüyorsan önce c# öğren.)
Rehber - Yazılıma Nasıl Başlamalıyız ?
Merhaba arkadaşlar Forum'daki ilk rehber yazıma hoş geldiniz. Haydi lafı uzatmadan başlayalım. 😉 1- Azim ve İstikrar İlk olarak bu işe başlıyorsanız azim, istikrar ve sabır çok önemlidir. Bu işe başlamak için karar verdiniz. Çok iyi bir adım. Ama bunun devamı çok ama çok önemli. Youtube'daki...
forum.donanimarsivi.com
En basit haliyle özetlemek gerekirse: (Mobil uygulama'dan örnek vereceğim, Ve veri tabanı olarak Firebase'e hakim olduğum için o veri tabanı üzerinden anlatacağım.)Back end veya front end hakkında bir şey bilmiyorum maalesef. Sanırım ilk araştırmam lazım.
Kullanıcının görmediği kısımlardır. Database'in kurulması Database ile uygulamanın iletişiminin sağlanması, iletişimden gelen dökümanların modellenmesi... Yani uygulamadaki asıl olaylar burada döner.(Genel olarak front end'e göre daha zordur.)
Kullanıcının gördüğü kısımdır. Yani en basit haliyle tasarımların kodlandığı kısımdır.
Örneğin Instagram benzeri bir uygulamayı ele alalım. Bir kullanıcının profiline gitmek istedik.Back End kısmı =>> Profiline git butonuna basınca önce veri tabanı ile iletişim kurulur. User id si Database e gönderilir. Sonra Database de user koleksiyonu içerisindeki user id'lerinden profiline gitmek istenen user'ın id'si karşılaştırılıp id'ler eşleşen user dokümanı Database den uygulamaya getirilir. Sonra gelen dokümandaki veriler uygulamadaki user modelindeki bilgiler ile eşleştirilir. Front End ==> Yazdıkları tasarım kodlarında, modelde eşleşen veriler yerleştirilir. Örneğin Database den gelen takip takipçi sayıları Front end geliştiricileri tarafından yazılan yerlerde gösterilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kaliteli bir hocamızdır. Fakat İngilizcesi varsa daha iyi hocalar bulabileceğini düşünüyorum.Youtube üzerinden "Murat Yücedağ" öneririm.