Neler Yeni

Hangi programlama dilinden başlanmalı?

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Yapay zekayla çok uğraşmak istemiyorum ama python öğreneceğim. Web sitesi yapımı veya oyun yapımı ile ilgilenmek istiyorum. C# başlangıç için kolay mı?
İlk önce oyun yapımı ile ilgilenmek istiyorsan python'dan önce C# ile başlamalısın. C# da aman aman zor bir dil değil.
Ayrıca rehberime de bir göz atabilirsin: (Rehberim'de python ile başlamanı önerdim. Fakat python'ı genelde alanını daha seçmemiş kişiler için öneriyoruz. Dediğim gibi ilk oyun yapımını düşünüyorsan önce c# öğren.)
Back end veya front end hakkında bir şey bilmiyorum maalesef. Sanırım ilk araştırmam lazım.
En basit haliyle özetlemek gerekirse: (Mobil uygulama'dan örnek vereceğim, Ve veri tabanı olarak Firebase'e hakim olduğum için o veri tabanı üzerinden anlatacağım.)
Kullanıcının görmediği kısımlardır. Database'in kurulması Database ile uygulamanın iletişiminin sağlanması, iletişimden gelen dökümanların modellenmesi... Yani uygulamadaki asıl olaylar burada döner.(Genel olarak front end'e göre daha zordur.)
Kullanıcının gördüğü kısımdır. Yani en basit haliyle tasarımların kodlandığı kısımdır.
Örneğin Instagram benzeri bir uygulamayı ele alalım. Bir kullanıcının profiline gitmek istedik.Back End kısmı =>> Profiline git butonuna basınca önce veri tabanı ile iletişim kurulur. User id si Database e gönderilir. Sonra Database de user koleksiyonu içerisindeki user id'lerinden profiline gitmek istenen user'ın id'si karşılaştırılıp id'ler eşleşen user dokümanı Database den uygulamaya getirilir. Sonra gelen dokümandaki veriler uygulamadaki user modelindeki bilgiler ile eşleştirilir. Front End ==> Yazdıkları tasarım kodlarında, modelde eşleşen veriler yerleştirilir. Örneğin Database den gelen takip takipçi sayıları Front end geliştiricileri tarafından yazılan yerlerde gösterilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Youtube üzerinden "Murat Yücedağ" öneririm.
Kaliteli bir hocamızdır. Fakat İngilizcesi varsa daha iyi hocalar bulabileceğini düşünüyorum.

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
İlk önce oyun yapımı ile ilgilenmek istiyorsan python'dan önce C# ile başlamalısın. C# da aman aman zor bir dil değil.
Ayrıca rehberime de bir göz atabilirsin: (Rehberim'de python ile başlamanı önerdim. Fakat python'ı genelde alanını daha seçmemiş kişiler için öneriyoruz. Dediğim gibi ilk oyun yapımını düşünüyorsan önce c# öğren.)

En basit haliyle özetlemek gerekirse: (Mobil uygulama'dan örnek vereceğim, Ve veri tabanı olarak Firebase'e hakim olduğum için o veri tabanı üzerinden anlatacağım.)
Kullanıcının görmediği kısımlardır. Database'in kurulması Database ile uygulamanın iletişiminin sağlanması, iletişimden gelen dökümanların modellenmesi... Yani uygulamadaki asıl olaylar burada döner.(Genel olarak front end'e göre daha zordur.)
Kullanıcının gördüğü kısımdır. Yani en basit haliyle tasarımların kodlandığı kısımdır.
Örneğin Instagram benzeri bir uygulamayı ele alalım. Bir kullanıcının profiline gitmek istedik.Back End kısmı =>> Profiline git butonuna basınca önce veri tabanı ile iletişim kurulur. User id si Database e gönderilir. Sonra Database de user koleksiyonu içerisindeki user id'lerinden profiline gitmek istenen user'ın id'si karşılaştırılıp id'ler eşleşen user dokümanı Database den uygulamaya getirilir. Sonra gelen dokümandaki veriler uygulamadaki user modelindeki bilgiler ile eşleştirilir. Front End ==> Yazdıkları tasarım kodlarında, modelde eşleşen veriler yerleştirilir. Örneğin Database den gelen takip takipçi sayıları Front end geliştiricileri tarafından yazılan yerlerde gösterilir.
Teşekkür ederim hocam, C# ile başlamayı düşünüyorum ama bu konuyu biraz araştıracağım sanırım kendime uygun olanı bulmak için. ingilizceyi iyi bilmem benim için bir artı olur umarım.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Teşekkür ederim hocam, C# ile başlamayı düşünüyorum ama bu konuyu biraz araştıracağım Sanırım ingilizceyi iyi bilmem benim için bir artı.
5-0 önde sayın kendinizi 😉. Büyük bir artı. Kaliteli hocaların genelde hep İngilizce anlatmasını geçtim. Öğreneceğiniz dilin resmi dokümantasyonları hep ingilizce.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yazılımcı olarak cevap vereyim. Html css JavaScript ile başla. Önce frontend öğren. Backende bir anda girersen anlayamazsın zaten. Frontend öğrenmen hem daha kolay hem de kodlama mantığını öğrenirsin. Backend tarafında da node js öğren. JavaScript bildiğin için zorlanmazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Efe Akboğa
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,Teknoloji
1. scratch
2. pyhton
3.html
4.ardunio

Starks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Resul Can Şişman
Son sıralar yazılım öğrenmek istiyorum. İngilizcem iyi ve kendime birkaç kaynak buldum ama şöyle bir sıkıntı var ben nerden başlayacağım?
C# dan başlamanız daha iyi olacaktır çoğu yerlerde C# kullanımı oluyor.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Windows'un yanısıra, Linux işletim sistemlerinide öğrenmenizde kurmanızda fayda var. Python programlama dili uygundur son zamanlarda popüler. Geleceğin sistemi olma yoluna girdi çünkü. Android ve uygulamaları örnektir. Saygılarımla.

lionroper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Lionroper
İlgilendiği Kategoriler
Telefonlar, Donanım & çevre birimleri
Windows'un yanısıra, Linux işletim sistemlerinide öğrenmenizde kurmanızda fayda var. Python programlama dili uygundur son zamanlarda popüler. Geleceğin sistemi olma yoluna girdi çünkü. Android ve uygulamaları örnektir. Saygılarımla.
Evet Virtual Box’a daha önce kurmuştum kullanıyorum arada öğrenmek için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,848
Üyeler
165,737
Son üye
gurdovic
Top Bottom