Neler Yeni

Hangi secenek daha mantıklı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MERAKLI
Şahsen 280K verip bir bilgisayarı 10 yıl kullanmak yerine, 140K verip güzel bir şey alırdım, geri kalan parayı altına falan yatırır 5 yıl sonra elimdekini ve altınları satıp bir 5 yıl daha kullanmalık bir bilgisayar alırdım.

Yatırım tavsiyesi değildir.
Mantıklı macbook pro m4 132k civarı 24k xbox series x alıp yoluma bakmak mantıklı geliyor. Ama okurken ya mac yerine keşke windows alsaydım demek istemiyorum. Bu yüzden ufaktan kararsızım

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
ulaş dursun
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MERAKLI
Çok mu abartı ozellik olarak çünkü dediğim gibi güncelleme desteği kesene kadar kullanmayı planlıyorum

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MERAKLI
@Obi.wanKenobi başka forumdan arkadaş şunu yazdı:

MacBook kullanıcısı olarak mühendislik okuyan arkadaşlarım bazı programlarını kullanamadıklarını bana dile getirmişti. MacBook tabii ki alınır fakat bazı programlar macOS altyapısında yok. Dediğiniz model çok iyi fakat bunu alırken düşünün derim. Yanlış anlamayın ben de MacBook kullanıyorum ve 2 yıl oldu neredeyse alalı hala ilk gün ki gibi performansı var.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
ulaş dursun
Çok mu abartı ozellik olarak çünkü dediğim gibi güncelleme desteği kesene kadar kullanmayı planlıyorum
2side m4 zaten çekirdek sayısı fazla senin 132klıkta sadece destek olarak 2side aynı desteği görür. benim attığım yazılım için ideal fazla masrafa girme babana yazık olur eninde sonunda masrafı yapıcak olan o. 67klık versiyonu al.
@Obi.wanKenobi başka forumdan arkadaş şunu yazdı:

MacBook kullanıcısı olarak mühendislik okuyan arkadaşlarım bazı programlarını kullanamadıklarını bana dile getirmişti. MacBook tabii ki alınır fakat bazı programlar macOS altyapısında yok. Dediğiniz model çok iyi fakat bunu alırken düşünün derim. Yanlış anlamayın ben de MacBook kullanıyorum ve 2 yıl oldu neredeyse alalı hala ilk gün ki gibi performansı var.
valla benim oyun yapan yazılımcı abi m1 pro kullanıyordu sen düşün brew uygulamasını indirdiğinde o zaten Macle uyumlu hale getirip kullanmanı sağlıyor yazılımları internete yaz brew diye görürsün. hangi programı kullanıcığını bilmiyorsun oyun geliştiriceksen bi araştır internetten programları önce. ben Mac sıkıntısı çekmedim daha.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MERAKLI
Öncelikle babam sıkıntı çekmeyi hak eden bir insan kimsenin aile hayatının bilemeyiz sonuçta. Babam aylık 90k kazanan ve evine 25k harcayan bir insan. Gerisini siz düşünün. Aile hayatım karışık önerileriniz için teşekkür ederim.
2side m4 zaten çekirdek sayısı fazla senin 132klıkta sadece destek olarak 2side aynı desteği görür. benim attığım yazılım için ideal fazla masrafa girme babana yazık olur eninde sonunda masrafı yapıcak olan o. 67klık versiyonu al.

valla benim oyun yapan yazılımcı abi m1 pro kullanıyordu sen düşün brew uygulamasını indirdiğinde o zaten Macle uyumlu hale getirip kullanmanı sağlıyor yazılımları internete yaz brew diye görürsün. hangi programı kullanıcığını bilmiyorsun oyun geliştiriceksen bi araştır internetten programları önce. ben Mac sıkıntısı çekmedim daha.
Reis ark soruyor Crossover'dan mi bahsediyon diye

Son düzenleme:

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
ulaş dursun
Öncelikle babam sıkıntı çekmeyi hak eden bir insan kimsenin aile hayatının bilemeyiz sonuçta. Babam aylık 90k kazanan ve evine 25k harcayan bir insan. Gerisini siz düşünün. Aile hayatım karışık önerileriniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis sormayı unuttum hangi unide okuyon
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis ark soruyor Crossover'dan mi bahsediyon diye
yok homebrew dediğim program

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Hüseyin Mert Görgel
A) 280k msi titan gt77hx mi alsam?
B) 205k asus rog strix scar 18 alıp monitör+klavye+masa+mouse vb. Şeyler mi alsam?

5000 serisi çıkınca aynı mantığı uygulayacam. Sizce hangi seçenek mantıklı?
Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olacağım ve oyun oynamayı çok seviyorum.
ben yerinde olsam gürcistan veya yakın ülkelere gider alırdım. Bende işim için ofiste kullanmalık laptop bakıyordum yüksek ihtimalle bu modelin farklı opsiyonunu alacam
bu laptopun başka modelini japonya gezimde alacam gidipte bu fiyata bu laptoplara vereceğime hem ülkeyi gezip tatil yaparım hemde laptopumu alırım
Burada almayı düşündüğüm laptopa bakabilirsin tax free gibi olaylar sayesinde burda yazan fiyattan daha uyguna bile gelebiliyor ben 4090 modelini düşünüyorum ama gidene kadar 5080 veya 5090 olan oled ekranlı laptoplar gelirse onlardan alacam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,576
Üyeler
167,162
Son üye
pirocann
Top Bottom