Neler Yeni

Hangi yazılım dillerine başlamalıyım

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,694
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik

Front-End Nedir ?​

Front-end, Türkçe haliyle Ön Yüz olarak çevirdiğimiz bir terimdir. Geliştirdiğimiz herhangi bir uygulamanın tasarımsal kısmını oluşturduğumuz alandır yani kullanıcıların gördüğü ve etkileşime geçtiği yer bir projenin Front-end kısmıdır. Bu kısımları geliştirmekle uğraşan kişilere ise Front-End Developer olarak adlandırırız.

Web Geliştiricileri üzerinden konuşacak olursak bir Front-End Web Developer, HTML, CSS ve Javascript gibi teknolojilere hakim olması gerekmektedir. Bunların haricinde Angular, React, Vue.js gibi teknolojiler ise yakın zaman içerisinde Front-End Developerlar tarafından fazlaca kullanılır.

Peki iyi bir Front-End Developer’ın yapması gereken şeyler nelerdir ? diye soracak olursanız. UI(User Interface) ve UX(User Experience) gibi alanlara hakim olmalısınız yani tasarladığınız bir uygulamayı kullanıcı girdiği anda ekstra bir yönergeye ihtiyacı olmadan rahatça kullanabilmeli ve anlayabilmelidir.

Back-End Nedir ?​

Back-end, Türkçe haliyle Arka Yüz olarak çevirdiğimiz bir terimdir. Geliştirdiğimiz herhangi bir uygulamanın veritabanı bağlantıları, API’ları çalışmasını sağlayan alandır yani bir uygulamada kayıt ol veya giriş yap tuşuna bastıktan sonra kullanıcıya bir hata mesajı, başarılı bir şekilde kayıt oldunuz mesajı veya giriş yaptıktan sonra karşısına çıkacak içerikleri görmesini sağlayan alan Back-end’dir. Kendini Back-end Developer olarak tanımlayan kişiler ise herhangi bir uygulamanın arka planında yapılan işlemleri, güvenlik önlemleri, kontrolleri kodlayıp sistemin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayacak kişilerdir yani Front-End Developerlar bizim gözümüze hoş olacak tasarımlar yapmakla uğraşırken Back-End Developerlar ise uygulamanın görünmeyen yüzünü hazırlamakla uğraşırlar.

Back-End Web Developerlar, PHP, ASP.NET, Django, Node.JS, Ruby, JSP gibi teknolojiler üzerinde yoğunlaşabilirler. Ayrıca PHP, Ruby ve JSP programlama dillerini ile geliştirilmiş Frameworkleri öğrenerek daha rahat bir şekilde uygulama geliştirebilirler.

Öncelikle birini seçmeni öneririm.
Bu ikili zaten bir web sitesini oluşturan bileşenler değil mi?

Front-End kullanıcının gördüğü hali, Back-End ise siteyi aslı oluşturan kodların yazıldığı kısım. Öyle değil mi? Ben böyle öğrendim.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Ruby yurt dışında çok tutuluyor. Bir de Lua var. Onu da atlamamalısın.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İleride yurtdışına çıkabileceğim ve iyi kazanç sağlayacak diller arıyorum hangilerinden başlayayım daha sonra nerelere geçeyim
Şunu bil her dil para getirir önemli olan senin o dil ile yaptıklarındır aynı şey gibi sana bir bıçak ve odun verirler sen onu ne kadar iyi yontabilirsen ve güzelleştirirsen o kadar fiyatı yükselir.
2.olarak sen ne geliştirmek istiyorun?

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Oracle MySql de olmazsa olmazlardan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PHP web de bir numara. Her yerde karşına çıkacak.

Sap Abap büyük pazarlama şirketleri kullanıyor.

https://www.neptune-software.com/resource/abap-developer/

Son düzenleme:

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Şunu bil her dil para getirir önemli olan senin o dil ile yaptıklarındır aynı şey gibi sana bir bıçak ve odun verirler sen onu ne kadar iyi yontabilirsen ve güzelleştirirsen o kadar fiyatı yükselir.
2.olarak sen ne geliştirmek istiyorun?
Ne geliştirmek istediğimi tam olarak bende bilmiyorum sadece hayatımı kurtarmaya çalışıyorum yazılım öğrenerek

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ne geliştirmek istediğimi tam olarak bende bilmiyorum sadece hayatımı kurtarmaya çalışıyorum yazılım öğrenerek
Hocam o zaman zorla matematik anlatmaya döner.
Eğer ilgin yoksa onu yapamazsın tam olarak.
Her şey para değil tamam para da önemli de eğer hiç sevmez isen olmaz bu iş araştır et lütfen.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Yazılımı öğrenmek için öğrenme. Sebebi ise şu; Hadi öğrendin 3,4 dil. Ee sonra? Ne yapacaksın? Hiç bir şey. Açık ortada kalacaksın. Ben Web Tasarım okuyorum. O yüzden öğrendiğim diller şunlar : Html, Css, Javascript, Php, Angular, Asp.net mvc.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Hocam o zaman zorla matematik anlatmaya döner.
Eğer ilgin yoksa onu yapamazsın tam olarak.
Her şey para değil tamam para da önemli de eğer hiç sevmez isen olmaz bu iş araştır et lütfen.
Yazılımı öğrenmek için öğrenme. Sebebi ise şu; Hadi öğrendin 3,4 dil. Ee sonra? Ne yapacaksın? Hiç bir şey. Açık ortada kalacaksın. Ben Web Tasarım okuyorum. O yüzden öğrendiğim diller şunlar : Html, Css, Javascript, Php, Angular, Asp.net mvc.
Tamam oyun scripti yapmaya karar verdim ilk başta

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Kanka her şey para değil eğer hevesin ve ilgin yoksa yapman zor olur.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Tamam oyun scripti yapmaya karar verdim ilk başta
Hangi oyun ama önemli Olan o mesela Html css js ile tasarlayıp lua ile gta 5 e entegre edebilirsin. Minecraft ise sadeec jaav script

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
En iyi SAP ABAP uzmanları kazanıyormuş. Webciler asgari ücret alıyormuş.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
İleride yurtdışına çıkabileceğim ve iyi kazanç sağlayacak diller arıyorum hangilerinden başlayayım daha sonra nerelere geçeyim
İlk olarak hangi alanda gelişeceğine karar vermelisin. Sanırım senin isteğine en uygun alan yapay zeka. Yapay zeka için önce python öğrenerek başlayabilirsin.
Bu konuda yazdığım rehbere bakabilirsin:

O zaman şunu söyleyebilirim. Parası için yapacaksanız yapılmayacak bir meslek emin olun. Kaç kere bırakma noktasına gelmiştim.Eğer bu alana aşık olmasam bırakmıştım da. İnanın bana bu alana sevginiz yoksa hiç bulaşmayın. Sırf sizin gibi düşünüp üni ye gelip alan değiştiren bir çok kişi var.

Top Bottom