Neler Yeni

Hard disk takılı görüntü yok takılı değilken sorun yok

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
Az önce Hard disk takılı şekilde görüntü gelmedi kasa içinde kırmızı ışık yanıyordu biraz araştırmamın ardından Hard diski söküp çalıştırın ışık sönecektir dedi ve evet ışık söndü görüntü geldi Hard disk olmadan sorun nedir bilenler yardımcı olabilir mi önemli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çözümü nedir nasıl çözebilirim

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ssd var mı var ise ikisindede windows yüklümü
Ssd yok malesef sadece hdd

İkisinde de windows yüklü ama işk görüntü gelişinde biosa menüsüne attı beni

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erkan
Arkadaşım HDD durumunu bilemem bad sektor vardır yada HDD uçmuştur olabiliyor tekrar Windows kurup denemen lazim güvenli modda açılmıyor mu denedinizmi

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
Şöyle detaylı anlatayım arkadaşımın bi kasası var ve hard diskinin arızalı olduğunu ve bu yüzden kasanın çalışmadığını söyledi o öyle biliyordu veya o kadarını bilemem o hard disk takılıyken kasanın power tuşuna bastığım zaman bilgisayarın bütün parçaları sorunsuz çalışmakta ama bilgisayara görüntü gelmemektedir daha sonra benim elimde bulunan yakın zamanda sorunsuz kullandığım bir hard diski takıp power tuşuna bastığımda 1 kereye mahsus görüntü geldi bilgisayarı kapatıp ram takviyesi yapmak istedim ramlari taktım yine ekran gelmedi ve her iki durumda da kasanın içinde kırmızı bir ışık yanıyordu fotoğraftaki gibi dedim ramlardan dolayı mı açılmadı acaba taktığım ramlari söktüm yine gelmedi ve aynı sorun devam etti bu sorunu farklı sitelerde vs araştırdıktan sonra hard disk söküp açmayı deneyin diye bir yazı gördüm ve bunu denedim evet görüntü gelmişti beni bios menüsüne attı hard disksiz bir şekilde daha sonra düzeldi mi acaba diye hard disk tekrar taktığımda yine görüntü gitti dün yaşanılanlar bunlardı bilgisayar eski bir bilgisayar parçaların marka model bilinmemektedir tecrübeli arkadaşlar ya da anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Arkadaşım HDD durumunu bilemem bad sektor vardır yada HDD uçmuştur olabiliyor tekrar Windows kurup denemen lazim güvenli modda açılmıyor mu denedinizmi
Yazdığım şimdiki yazıyı okuyabilir misiniz

Detaylı bir şekilde bütün olan biteni anlattım eksik bir şey kalmadı sanırım

Ekler

• 20241208_182421.jpg
    20241208_182421.jpg
    953.2 KB · Hit: 5
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erkan
Ramleri tek tek denemeniz lazım bios güncellemesi son sürümmü power dan yapar ekran kartını söküp bu şekilde denemeniz lazım deneme yanılma yoluyla bulunur. Şurası arizalı demek çok zor bizde deniyoruz PC donuyordu 1 ay uğraştım tamamen şanssa buldum arıza hdmı kablosundan çıktı PC herşeyi değişti sonuç aynı voltaş olayını bile ölçtüm yüklü yüksüz diye bakıldı arıza bulmak zordur nokta atışı yapanilen arkadaş varsa yardım etsin

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
Ramleri tek tek denemeniz lazım bios güncellemesi son sürümmü power dan yapar ekran kartını söküp bu şekilde denemeniz lazım deneme yanılma yoluyla bulunur. Şurası arizalı demek çok zor bizde deniyoruz PC donuyordu 1 ay uğraştım tamamen şanssa buldum arıza hdmı kablosundan çıktı PC herşeyi değişti sonuç aynı voltaş olayını bile ölçtüm yüklü yüksüz diye bakıldı arıza bulmak zordur nokta atışı yapanilen arkadaş varsa yardım etsin
Ama hard disk sökülüp bir şekilde görüntü geliyor

O yüzden tecrübeli daha önceden böylr bir şey yaşamış birilerine danışmak istedim

Ramlari yeni aldım bu arada ramlarda sorun yok ondan eminim diğer yandan hard disk de bi önceki eski bilgisayarımda çalışıyordu sağlam yani onu da biliyorum

Artık dediğiniz gibi fikir veren oldukça deneyeceğim

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erkan
Başka bir HDD denemeniz lazım deneme yanılma yolu kimse nokta atışı yapamaz bios güncellemesi yapabilirsin bios resetlemek lazım yani sistemin bir problemi var siz yapacaksınız

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
Başka bir HDD denemeniz lazım deneme yanılma yolu kimse nokta atışı yapamaz bios güncellemesi yapabilirsin bios resetlemek lazım yani sistemin bir problemi var siz yapacaksınız
Tamamdır deneyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,409
Son üye
notilgar
Top Bottom