Neler Yeni

Harddisk alırken nelere dikkat etmeliyim ?

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sistemime 1 TB veya 2 TB bir harddisk almayı planlıyorum önerdiğiniz bir model var mı ?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
HDD'nin SMR ve CMR olup olmamasına, uzun kullanımda ne gibi durumlar ile karşılaşıldığına, ömür boyu teorik yazma değerlerine dikkat etmelisiniz.
Yukarıdaki arkadaşın önerdikleri hiç vahim değil. SMR HDD önermek nedir?

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
955
İsim
Oğuzhan
HDD'nin SMR ve CMR olup olmamasına, uzun kullanımda ne gibi durumlar ile karşılaşıldığına, ömür boyu teorik yazma değerlerine dikkat etmelisiniz.
Detaya gerek yok bu kadar kafa karıştarmaya. WD Blue 7200RPM veya Seagate 7200RPM ö

hocam bu 256mb ön belleğe sahip olanlar smr idi değil mi onlar uzun kullanımda tavsiye edilmiyor diye duymuştum 64mb ön bellekli olanlar ise cmr oluyordu sanırım bunlar daha çok tavsiye ediliyormuş

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Sistemime 1 TB veya 2 TB bir harddisk almayı planlıyorum önerdiğiniz bir model var mı ?
Barracuda'lardan uzak durmalısınız.
Şu modeli önerebilirim.
Toshiba P300 High Performance 3.5" Sata 3.0 1TB Dahili Sabit Fiyatı (hepsiburada.com)
Mesaj otomatik birleştirildi:

P300'lerde bir sorun yok diye biliyorum, dğeil mi?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
hocam bu 256mb ön belleğe sahip olanlar smr idi değil mi onlar uzun kullanımda tavsiye edilmiyor diye duymuştum 64mb ön bellekli olanlar ise cmr oluyordu sanırım bunlar daha çok tavsiye ediliyormuş
Evet kısmen doğru. Barracuda serisi çok fazla tercih edilmemeli fakat bu arkadaşlar HDD ile uzaktan yakından bilgisi olmadığı için gidip 2 TB 256 MB Önbellekli HDD öneriyor ki ürünün %50 kesimine 7200 RPM denk gelirken %50 kısıma 5900 RPM geliyor. Barracuda serisinde alınabilir fakat daha iyi alternatifi olan model Barracuda 1 TB modeli fakat biraz bakınca o da fazla tercih edilmemeli gözüküyor. Barracuda Pro daha mantıklı model fakat pahalı işte.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap