Yardım Harddisk Tekliyor!!

Unalinho

80+
Reaksiyon skoru
12
Herkese Selam
Dün harddiskden tık tık diye ses geldi sonra bilgisayarım'a girdiğimde HDD yi okumadığını farkettim.Kasamı temizledim , tozunu aldım fakat hala tık tık diye ses gelmeye devam etti.En son iki tane vurdum da ses azaldı okumaya başladı ama tam performans göstermediği belli.Suan ipin ucunda gidiyor bu iş ne yapmalıyım ?

HD Tune ile sağlık testi yapıp ekran görüntüsünü atabilir misin.

Tık tık vurarak çıkan kafayı yerine oturtmuşsunuz. Kaç yıllık? Verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim.

Tık tık vurarak çıkan kafayı yerine oturtmuşsunuz. Kaç yıllık? Verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim.
Bilmiyorum ne yaptığımı fakat HDD o kadar eski değil gibi,1 TB lik her şey onda , bu 2.kez oluşu,acaba okuduğu kısım tozlanmış olabilir mi ?

Herkese Selam
Dün harddiskden tık tık diye ses geldi sonra bilgisayarım'a girdiğimde HDD yi okumadığını farkettim.Kasamı temizledim , tozunu aldım fakat hala tık tık diye ses gelmeye devam etti.En son iki tane vurdum da ses azaldı okumaya başladı ama tam performans göstermediği belli.Suan ipin ucunda gidiyor bu iş ne yapmalıyım ?
2 ye çek vurdur :D dostum verilerini yedekle ssd al

Eğer içindeki dosyaları alma şansın varsa hemen al. O harddisk'in işi bitmiş gibi duruyor.

Kafa vurma olayı başlamış olabilir. Veya iğnesi hasarlı olabilir. Önemli verilerini acilen yedeklemen lazım. Tedavisi aşırı pahallı.

Diskte fiziksel hasar varsa yada bad sectör oluşmussa diskin okuma yazma kafası sorun yapmışşsa kafa vuruyordur alabiliyorsan verileri al geç olmadan.

Geri