n7cati
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2,186
- İsim
- Necati
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne anlatıyon abicim sen? Saygılı ol , hayvan hem dışarıya çıkıyor hem apartmana giriyor herkes yemek veriyor sahiplenecek olsam evime alırım maymundan 10dk sonraki insan gibi gibi yorum yapma. Veterinere götürme şansım olmadığı için tavsiye ve yardım istedim sadece.Pardon arkadaşlar sanırım aciz olup olmamak evinizin içerisindeki dairenizin içindeki kedi değil de evinizin içindeki kedisi olunca durumlar değişiyormuş. Bizim apartmana kedi alınınca yani apartman kedisi olunca sahiplenilmiş olur, yuvaları bakılır, yemi suyu eksik edilmez, aşıları falan yapılır, kediyi apartmanın içine aldıysak sorumluluğunu da alıyoruz şekliyle bakıyorduk.
Sizde öyle değilmiş sanırım komşular dahil kaç kişi bilmiyorum, sanırım en azından kediyi bilen 4-5 kişi vardır, bir kediye sahip çıkılamıyormuş. Oturulup acizlikle hep beraber sorumluluğunu almayıp ölmesini beklemek gerekiyormuş.
Ben hiç böyle bir acizliği görmemiştim. O yüzden bu şekilde yazmıştım. Üstünüze alınmanıza gerek yokmuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sonunda anlayışlı birisi , teşekkürler özetlediğiniz için.Gereksiz drama olmuş. Apartman sakinleri kedi aç kalmasın diye beslemiş. Bunun sonucunda onun sahibi mi oluyorlar ? Kedilerin yaradılışını mı değiştiriyorsun ? Ben kapımda en azından 7-8 tane kediye bakıyorum. Yemekten kalan olsun , mama olsun veriyorum ama onlara sahip olmuyorum. Onları bir yere sıkıştırmıyorum. Onların günlük hayatına karışmıyorum. Hasta olduğunda da eğer durumum varsa yardım ediyorum. Diğer türlü arkadaşa sırf yemek verdiği için sorumluluk yükleme hakkını nerde buluyorsunuz. Hayvanları doğal ortamından ayırmayın eve kapatmayın. Apartmanın içine alma durumu kimse gel buyur apartmanda kal demiyor. Ya kedi kendi giriyor ya da soğuk olduğu için kapıda ki kediyi içeri alıyorlar. İnsanların yardımseverliğini başka taraflara çekmeyin. Bu arada yaklaşık 5-6 tane yavru büyüttüm hiç birini oyuncakmış gibi eve almadım yada bağlamadım. Sadece imkanım varsa besledim.