Neler Yeni

Hatalı Fiyatla Kod Aldım, Sorun Olur mu?

Triple

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Licht
firma değildir bunu satan orda insanlar mağaza açıyor satışı yapan da bir vatandaştır ki bu dediğin olacak bir durum değil ticaret olmuş bitmiş. ahlaki olarak etik olmayabilir ama hukuki olarak bir şey doğuracağını düşünmüyorum
satıcı firma hocam açabilirlermi sizce

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
LuciFeriaNx
firma değildir bunu satan orda insanlar mağaza açıyor satışı yapan da bir vatandaştır ki bu dediğin olacak bir durum değil ticaret olmuş bitmiş. ahlaki olarak etik olmayabilir ama hukuki olarak bir şey doğuracağını düşünmüyorum
Yapılan bir maddi hata var ve maddi hata sonucunda haksız kazanç sağlamış birisi var ki 34 adet 100 TL'lik koddan bahsediyoruz. Şöyle düşün sen birisine para gönderirken 1000 TL gönderecekken 10000 TL gönderirsen aradaki 9000 TL'yi talep etmez misin? Söz konusu firma veya kişinin müvekkilim olmasını isterdim. :)

NightRose

80+ Bronze
satıcı firma hocam açabilirlermi sizce
dava açabilirler ama dava sonuçlanması ne şekilde olur bilemem hocam o kadar hukuk bilgim yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapılan bir maddi hata var ve maddi hata sonucunda haksız kazanç sağlamış birisi var ki 34 adet 100 TL'lik koddan bahsediyoruz. Şöyle düşün sen birisine para gönderirken 1000 TL gönderecekken 10000 TL gönderirsen aradaki 9000 TL'yi talep etmez misin? Söz konusu firma veya kişinin müvekkilim olmasını isterdim. :)
hata var ortada doğru ancak bu hatayı yapan kişiyi bağlamıyor mu? bu platform ticari amaçla açılmış kar da var zarar da var ticarette haksız kazanç sayılabilir mi tartışılır orası. sonuçta bir mal var değeri x ama adam onu y fiyattan satabilir mi satabilir. hatalı fiyat olabilir mi olabilir. bunu belirlemek hakime kalmış açıkçası ben nötrüm bu konuda

Triple

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Licht
mesela steamde hata sonucu callista protocol 97 tl ye düştüğü zaman iade veya ürünün tam fiyatı talep edilmedi bu sitenin suçu olduğu için bence bir suçum yok

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,460
İsim
uwu
Bna özelden atsana link

ExploiT

80+ Bronze
Asla dava gibi bir durum söz konusu değil siz tüketicisiniz ürünü koymuşlar almışsınız dijital bir ürün. Endişe etmenizi gerektiren bir durum yok arayıp sorarsalarda dersiniz ben gördüm indirimliydi uygundur fiyatı aldım. Ücreti talep ederseler hayır ben bu fiyattan gördüm aldım siz koymuşsunuz benim tüketici olarak bir hatam yok dersin konuyu kapatırsın hiç bir hukuki haklılıkları yok.

N2AG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Nazif
Tüketici kanununda şöyle bir şey var bir ürünü etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark cukmasi sonucu tüketici lehine olan fiyat kullanılır yani sen 11 TL ile kasaya gittiğinde kasada 100 TL bu deseler bile sana 11 TL den ürünü vermek zorundalar

Buda böyle bı dipnot olsun 🙂

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
Bu yaptığınız şeyin bilinçli yaptığınızı düşündüğümden bence bunun dolandırıcılıktan farkı yok. Hukuk bilmem ancak yapılan "bile bile" yapılan bu hareket ahlaksızlıktır. Kusura bakmayın.
Bir de haber vermedin diyen ağlayan çocuklar. Umarım sizlerin de emeği bir şekilde hata nedeniyle sömürülür.
Çalışan personelin ya da kurumun -özellikle küçük ölçekli bir işletme ise- yaşadığını yaşarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,479
Üyeler
163,665
Son üye
Ayazq
Top Bottom