Neler Yeni

Hava Soğutma mı Sıvı Soğutma mı?

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05
Hava soğutma da çok kaliteli oluyor bazı markaların sıvı soğutma da fiyat meselesi işin içinde tabi fiyat/performans ürünler daha çok tercih ediliyor .

Akanzai

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçeye ve takılacağı işlemciye bağlı.
Ben genel bir değerlendirme yapmanızı istedim.Misal yeni nesil hava soğutmalar, sıvı soğutmaları aratmıyabiliyor hatta geçebiliyor.Kasada daha şık durduğunu düşünenlerde var.Sıvı soğutmalar zaten performanslı ama sorunlarıda mevcut.Pompa sesi, içindeki sıvı kalitesi, sıvı akıtması vesayre... Tüm bunları düşünürseniz hangisini seçerdiniz?

Phanzox

80+ Silver
Ben genel bir değerlendirme yapmanızı istedim.Misal yeni nesil hava soğutmalar, sıvı soğutmaları aratmıyabiliyor hatta geçebiliyor.Kasada daha şık durduğunu düşünenlerde var.Sıvı soğutmalar zaten performanslı ama sorunlarıda mevcut.Pompa sesi, içindeki sıvı kalitesi, sıvı akıtması vesayre... Tüm bunları düşünürseniz hangisini seçerdiniz?
Giriş-orta seviye bir işlemci kullanacaksam bakım kolaylığı ve bozulma ihtimali azlığı sebebiyle kule tipi seçerdim ancak üst segment bir işlemci kullanacaksam kesinlikle sıvı soğutma.

TLCWeeb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Berke
Sıvı soğutma, daha sessiz ve daha performanslıdır.

Akanzai

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutma, daha sessiz ve daha performanslıdır.
Peki sıvı soğutmada sizce tek radyatör ile üçlü radyatör arasında fark var mı? Hava soğutma içinde çift fan ve tek fan olarak değerlendirelim.Ben radyatörün boyutu ve fan sayısının artması ile sıcaklığın çok değişeceğini sanmıyorum.Aksine sıvı ne kadar devir daim olursa o kadar iyi değil mi? Keza tek radyatöre arkalı önlü fan takılıpta yüksek performans alınabileceğini düşünüyorum.Ama konu hava soğutmaysa çift fan kesinlikle fark ettirir.

TLCWeeb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Berke
Peki sıvı soğutmada sizce tek radyatör ile üçlü radyatör arasında fark var mı? Hava soğutma içinde çift fan ve tek fan olarak değerlendirelim.Ben radyatörün boyutu ve fan sayısının artması ile sıcaklığın çok değişeceğini sanmıyorum.Aksine sıvı ne kadar devir daim olursa o kadar iyi değil mi? Keza tek radyatöre arkalı önlü fan takılıpta yüksek performans alınabileceğini düşünüyorum.Ama konu hava soğutmaysa çift fan kesinlikle fark ettirir.

Soğutucu yüzey alanı ne kadar büyükse, soğutma o kadar iyi gerçekleşir. Yani ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sıvı soğutucu çünkü daha güzel. Sıvı soğutucularla yarışan hava soğutucular kazık kadarlar. Ram slotunu engelledikleri olabiliyor.

Top Bottom