The Last Dragonborn
80+ Titanium
- Katılım
- 23 Haziran 2020
- Mesajlar
- 24,194
- En İyi Cevap
- 18
Selam arkadaşlar, bugün sizlere havuç topları nasıl yapılır, bunu anlatacağım.
Haydi başlayalım.
MALZEMELER
-Evde ki kişi sayısına göre havuç
-Petibör bisküvi =
markası fark etmiyor
-Hindistan cevizi tozu
-Ceviz (zorunlu değil)
Malzemeleri hallettikten sonra gelelim yapımına.
Öncelikle havuçları rendeleyip tavada kavurun (kavurmak mı deniyor tam bilmiyorum) pişirin yani
piştikten sonra ocağı kapatıp havucu bir yere koyun soğusun orada
2.adım- Aldığınız Petibör bisküvileri geniş bir tabağa koyun ve ezin. Bildiğiniz ezin, ufalayın. Sakın toz haline getirmeyin ama.
3.adım- Bisküviyi iyice ezdikten sonra tavada pişirdiğiniz rendelenmiş havuçlar ile bisküvi parçalarını birleştirin, elinizde yuvarlayıp top yapın.
Eğer ceviz de istiyorsanız o yaptığınız topun içine cevizleri yerleştirip öyle yuvarlayın.
Havuçlu topu yaptıktan sonra geriye tek bir şey kalıyor, üstüne hindistan cevizi tozu dökmek.
Bunu da yaptıktan sonra ister hemen yiyin ister soğuyunca yiyin, tercih sizin.
Eğer havuç toplarının siyah görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken sade petibör bisküvisi yerine kakaolu başka bir bisküvi kullanmak.
Ona da aynı işlemi uygulayın, kara havuçlu topunuz hazır. Afiyet olsun.
Eğer siz havuç sevmiyorsanız başka meyveler ile de yapabilirsiniz.
Örnek: Elma, muz(muz nasıl olur bilmiyorum denemek lazım)
Fazla uğraştırmayan tatlı bir şeyler istiyorsanız siz de yapın derim.
Puanım 86/100.
Rehberim burada bitti, hoşça kalın.
Haydi başlayalım.
MALZEMELER
-Evde ki kişi sayısına göre havuç
-Petibör bisküvi =
-Hindistan cevizi tozu
-Ceviz (zorunlu değil)
Malzemeleri hallettikten sonra gelelim yapımına.
Öncelikle havuçları rendeleyip tavada kavurun (kavurmak mı deniyor tam bilmiyorum) pişirin yani
piştikten sonra ocağı kapatıp havucu bir yere koyun soğusun orada
2.adım- Aldığınız Petibör bisküvileri geniş bir tabağa koyun ve ezin. Bildiğiniz ezin, ufalayın. Sakın toz haline getirmeyin ama.
3.adım- Bisküviyi iyice ezdikten sonra tavada pişirdiğiniz rendelenmiş havuçlar ile bisküvi parçalarını birleştirin, elinizde yuvarlayıp top yapın.
Eğer ceviz de istiyorsanız o yaptığınız topun içine cevizleri yerleştirip öyle yuvarlayın.
Havuçlu topu yaptıktan sonra geriye tek bir şey kalıyor, üstüne hindistan cevizi tozu dökmek.
Bunu da yaptıktan sonra ister hemen yiyin ister soğuyunca yiyin, tercih sizin.
Eğer havuç toplarının siyah görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken sade petibör bisküvisi yerine kakaolu başka bir bisküvi kullanmak.
Ona da aynı işlemi uygulayın, kara havuçlu topunuz hazır. Afiyet olsun.
Eğer siz havuç sevmiyorsanız başka meyveler ile de yapabilirsiniz.
Örnek: Elma, muz(muz nasıl olur bilmiyorum denemek lazım)
Fazla uğraştırmayan tatlı bir şeyler istiyorsanız siz de yapın derim.
Puanım 86/100.
Rehberim burada bitti, hoşça kalın.