Neler Yeni

Hazir Si̇stemmi̇ Mantikli Yoksa Kendi̇ Topladiğimiz Mi Fi̇yat Performans Olarak

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Anıl Kalyoncu
Bütçe
15000
İtopya olsun Vatan olsun Bazen indirimli olarak hazır sistemler denk düşüyor
Fakat görüntü açısından beni tatmin etmiyor nedense mantıklı bir hareketmidir ordan hazır almak yoksa kendimizmi toplamalıyız

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
Kendin toplarsan daha pahalı alırsın onun yerine bazen gelen ve gerçektende aşırı f/p sistemlere veya sürekli olan orta seviyede f/p sistemlere yönelebilirsin ayrıca bence 1. Önceliğin performans olsun güzel gözüken ama oyunları düşük ayarlarda oynayabildiğin sistemin olsa neye yarar

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,618
İsim
Emre siyah
kendin toplarsan genelde pahalıya gelir
Mesaj otomatik birleştirildi:

hazır sistemlerde güzel indirimler iyi avantajlar yakalanabilir

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Nihat Çebi
Bu sıralar kur çabuk yansımadığı için hazır sistemler daha mantıklı ama bundan 6-7 ay önce tek tek toplamak daha mantıklı gibiydi bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Anıl Kalyoncu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendin toplarsan daha pahalı alırsın onun yerine bazen gelen ve gerçektende aşırı f/p sistemlere veya sürekli olan orta seviyede f/p sistemlere yönelebilirsin ayrıca bence 1. Önceliğin performans olsun güzel gözüken ama oyunları düşük ayarlarda oynayabildiğin sistemin olsa neye yarar
Orta sekment bir sistem düşünüyorum açıkcası onun içinde mesela nasıl parçalar gerekli intel mi amd mi arasında kalıyorum

kendin toplarsan genelde pahalıya gelir

hazır sistemlerde güzel indirimler iyi avantajlar yakalanabilir
Evet bazı sistemlere bakıyorum 12 13 bin ekran kartının kendi fiyatı o oluyor nedense anlam veremiyorum oda beni şüpheye düşürüyor

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
Orta sekment bir sistem düşünüyorum açıkcası onun içinde mesela nasıl parçalar gerekli intel mi amd mi arasında kalıyorum

Evet bazı sistemlere bakıyorum 12 13 bin ekran kartının kendi fiyatı o oluyor nedense anlam veremiyorum oda beni şüpheye düşürüyor
Çünkü hazır sistemlerde bazı ürünlere sınırlı stokta olmak üzere indirim uygulanıyor mesel 6.000 lira olan ekran kartını eğer o hazır sistemin içerisinde alırsan 3.500 den veriyolar 4.000 lira olan kasayı 2.200 den felan vererek fiyatları düşürüyolar bu sayede genelde hazır sistemler daha ucuz oluyor

Şu anda o bütçeye en iyi

Bu ve

Bu var ikiside kafa kafaya sistemler biri amd cpu+nvidia gpu diğeri ise intel cpu+amd gpu
F/p olarak bu iki sistemden birini almanı öneririm

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Anıl Kalyoncu
Çünkü hazır sistemlerde bazı ürünlere sınırlı stokta olmak üzere indirim uygulanıyor mesel 6.000 lira olan ekran kartını eğer o hazır sistemin içerisinde alırsan 3.500 den veriyolar 4.000 lira olan kasayı 2.200 den felan vererek fiyatları düşürüyolar bu sayede genelde hazır sistemler daha ucuz oluyor

Şu anda o bütçeye en iyi

Bu ve

Bu var ikiside kafa kafaya sistemler biri amd cpu+nvidia gpu diğeri ise intel cpu+amd gpu
F/p olarak bu iki sistemden birini almanı öneririmİ

İntel stokta yok amd de işlemcisi düşük geliyor gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Anıl Kalyoncu
Senin topladığ
Senin topladığın sistemi atsana bi o nasıl
İ5 13600k 5.1 ghz 14 çekirdek işlemci
Cooler master 170c soğutucu
Asus prime b660m-k lga1700 çift m2
Asus geforce rtx 3060 v2 oc 12gb gddr6
Xpg gamming 2x8 3200mhz cl16 ram
Kingston 1tb ssd
Kasa fsp cmt192
Power sup fps hyper pro h3 650w 80bronz
24.000 tutuyor bu şekil

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
İ5 13600k 5.1 ghz 14 çekirdek işlemci
Cooler master 170c soğutucu
Asus prime b660m-k lga1700 çift m2
Asus geforce rtx 3060 v2 oc 12gb gddr6
Xpg gamming 2x8 3200mhz cl16 ram
Kingston 1tb ssd
Kasa fsp cmt192
Power sup fps hyper pro h3 650w 80bronz
24.000 tutuyor bu şekil
Hocam bence 24k bütçeli sisteme rtx 3060 takmak kendinizi dolandırmak olur

Bunun yerine detaylı bakmadım ama

https://www.itopya.com/-mentor-robber_h20190

Bu ayarda bir sistem alıp isteğe bağlı işlemciyi r7 5700x
Rami 3600mhz
Ssd yi 1 tb yapabilirsiniz hem yine 1000tl daha ucuza gelir o 1000 tl yede kule tipi bi soğutma v.s alabilirsiniz

Sizin topladığınız sistemde çok güçlü bir işlemciye orta seviye kart takmışsınız bu yüzden alabileceğniz maksimum performansı rtx 3060 ın ellerine bırakmış olacaksınız ve rtx 3060 bence 24k bütçelik bir sistemin performansını belirlememeli böyle bir sistemde daha güçlü bir kart kullanabilirsiniz ayrıca rtx 3060 + r5 5600 gibi hem gpu hemde cpudan maksimum performans alabileceğiniz hazır sistemlerde 17-18k bandında var sanırsam
Bu sistemlerin sizin topladığınıza göre f/p açısından çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Anıl Kalyoncu
Hocam bence 24k bütçeli sisteme rtx 3060 takmak kendinizi dolandırmak olur

Bunun yerine detaylı bakmadım ama

https://www.itopya.com/-mentor-robber_h20190

Bu ayarda bir sistem alıp isteğe bağlı işlemciyi r7 5700x
Rami 3600mhz
Ssd yi 1 tb yapabilirsiniz hem yine 1000tl daha ucuza gelir o 1000 TL yede kule tipi bi soğutma v.s alabilirsiniz

Sizin topladığınız sistemde çok güçlü bir işlemciye orta seviye kart takmışsınız bu yüzden alabileceğniz maksimum performansı rtx 3060 ın ellerine bırakmış olacaksınız ve rtx 3060 bence 24k bütçelik bir sistemin performansını belirlememeli böyle bir sistemde daha güçlü bir kart kullanabilirsiniz ayrıca rtx 3060 + r5 5600 gibi hem gpu hemde cpudan maksimum performans alabileceğiniz hazır sistemlerde 17-18k bandında var sanırsam
Bu sistemlerin sizin topladığınıza göre f/p açısından çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
R5 5600 düşük bir işlemci değilmi ben öyle düşünüyorum diye ryzen serisine çok bakmadım ama şimdi 3060 iyi bir ekran kartı değilmi i5 13.nesil bir işlemci var aklımda ama ona göre nasıl bişey düşünmek gerekiyor senin attığın sistemede bakmıştım ama anakart düşük geldi gözümede amd serisinin sanırsam

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
R5 5600 düşük bir işlemci değilmi ben öyle düşünüyorum diye ryzen serisine çok bakmadım ama şimdi 3060 iyi bir ekran kartı değilmi i5 13.nesil bir işlemci var aklımda ama ona göre nasıl bişey düşünmek gerekiyor senin attığın sistemede bakmıştım ama anakart düşük geldi gözümede amd serisinin sanırsam
R5 5600 kesinlikle düşük bir işlemci değil şu an orta segment işlemciler arasında f/p açısından en iyi olan ve rx6800e bile darboğaz yapmayan bir işlemci ekran kartına gelirsek rx6600xt bile saf oyun performansı açısından rtx 3060 tan üstünken benim attığım sistemde rx6750xt var ki rtx 3060 dan çok net bir üstünlüğü var
Bence rtx 3060 lı sisteme illa intelin 13. Nesil k serisi bir işlemciye gerek yok mesela rtx 3060 lı bir sisteme i5 12400f veya i5 13400f veya r5 5600 gibi işlemciler taksanız dahi hem gpu dan hemde cpu dan tam performans alırsınız kaldı ki dediğim gibi 24k bütçelik bir sisteme rtx 3060 takmak bence kendinizi dolandırmak olur.
Gerçekten f/p olan hazır sistemlerin zaten genel amacı tek tek toplamaya göre fiyat avantajı sağlıyor olması bence piyasada biraz araştırma yapıp bütçenize uygun ve işinizi görecek en f/p hazır sistemi almak sizin için en mantıklısı olur
Yinede benim yaptığım sadece öneri eğer illa toplamak istiyorsanız bir şey diyemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Anıl Kalyoncu
R5 5600 kesinlikle düşük bir işlemci değil şu an orta segment işlemciler arasında f/p açısından en iyi olan ve rx6800e bile darboğaz yapmayan bir işlemci ekran kartına gelirsek rx6600xt bile saf oyun performansı açısından rtx 3060 tan üstünken benim attığım sistemde rx6750xt var ki rtx 3060 dan çok net bir üstünlüğü var
Bence rtx 3060 lı sisteme illa intelin 13. Nesil k serisi bir işlemciye gerek yok mesela rtx 3060 lı bir sisteme i5 12400f veya i5 13400f veya r5 5600 gibi işlemciler taksanız dahi hem gpu dan hemde cpu dan tam performans alırsınız kaldı ki dediğim gibi 24k bütçelik bir sisteme rtx 3060 takmak bence kendinizi dolandırmak olur.
Gerçekten f/p olan hazır sistemlerin zaten genel amacı tek tek toplamaya göre fiyat avantajı sağlıyor olması bence piyasada biraz araştırma yapıp bütçenize uygun ve işinizi görecek en f/p hazır sistemi almak sizin için en mantıklısı olur
Yinede benim yaptığım sadece öneri eğer illa toplamak istiyorsanız bir şey diyemem.
Kararsız kaldığım için ve çok fazla bir bilgin olmadığından dolayı hareket edemiyorum hemen o yüzden araştırıyorum uzun zamandır ama çözüm üretemedim kafamda

İ5 13600k 14çekirdek işlemci
32 ram
1 tb ssd
Bu sisteme hangi anakart ve ekran kartı takalım mesela yüksek performans alırız diye düşünüyorum bu sistemden de

Son düzenleme:
Top Bottom