CasualPlayer
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Furkan Karataş
- Bütçe
- 80
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3 aydır bilgisayar alma niyetindeyim. Fakat son 10 senedir harici ekran kartsız laptoplar kullandığım için bilgisayar toplama işine çok uzağım. Bu sebeple bu forumu ve konuyla alakalı youtuberları takip etmeye başladım.
Problem şu ki, işlemciler ve ekran kartları hakkında biraz bilgi edinmiş olsam da hala kendi sistemimi toplayacak kadar bilgi sahibi değilim. Açıkcası öğrenmeye, fiyat takibi yapmaya ve tek tek toplamaya da üşeniyorum. Çözüm olarak youtuberlardan sistem beklemeye karar vermiştim, fakat onlar da bir türlü üst seviye sistem toplamadılar. Kasım ayı bitmeden sistemi almış olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Aradığım özellikler:
- 9800x3d veya 7800x3d işlemci
- 4080S, 4070TIS veya 7900XTX ekran kartı
- 32 GB RAM (anakartta boş slot kalsa iyi olur sonradan arttırmak için)
- 1 TB SSD (fiyat çok farketmiyorsa daha yüksek kapasite olabilir, veya anakartta boş slot kalsa iyi olur)
- Anakart Wi-Fi desteklemeli, bunun dışında bilgim yok
- Kasa, PSU ve soğutucular hakkında bilgim yok. RAM ve SSD için de kapasite dışında bilgim yok.
Kullanım amacım:
- Hem iş hem oyun için kullanacağım, ama yaptığım iş çok güçlü bir sistem gerektirmediği için daha çok oyun amaçlı olarak düşünebilirsiniz
- Ne tarz oyunlar oynarım şuan pek bilmiyorum açıkcası. Oyun dünyasına yeni gireceğim sayılır, her şeyi desteklesin istiyorum. "Rekabetçi oyunda 1080P'de 300 FPS alayım" gibi bir niyetim yok.
Bütçem:
- Başlıkta 60-80k dedim ama net bir limitim yok. Aradığım özellikler 60'a bulunursa çok iyi, ama atıyorum 85'e parasının ederi güzel bir sistem çıkarsa ona da tamamım. Gönlümden geçen ise 70-75 civarı bir miktar.
- Sistemi almak için aşırı acelem yok, yani "2 hafta beklersen daha ucuza alırsın" gibi bir durum varsa beklerim ama aynı zamanda beklemekten de sıkıldım
Belki youtuber tavsiyesi gelir diye takip ettiğim youtuberları da yazayım:
- Donanım Arşivi (3 aydır ilk kez dün sistem paylaştı, o da orta segment)
- PC Hocası TV (ara sıra sistem paylaşıyor fakat 50 bin TL'yi geçmedi)
- Volkan Oyun Kuvvetleri (üst segment sistem görmedim)
- ModArt PC (75 bin TL'ye aradığım özellikte bir sistem paylaştı ama açıkcası bu beyefendinin kanalı pek içime sinmedi. Bu benim izlenimim tabi, kimsenin günahını almak istemem.)
- Mesut Çevik (sistem paylaşımı konusu üzerine pek düşmüyor)
Problem şu ki, işlemciler ve ekran kartları hakkında biraz bilgi edinmiş olsam da hala kendi sistemimi toplayacak kadar bilgi sahibi değilim. Açıkcası öğrenmeye, fiyat takibi yapmaya ve tek tek toplamaya da üşeniyorum. Çözüm olarak youtuberlardan sistem beklemeye karar vermiştim, fakat onlar da bir türlü üst seviye sistem toplamadılar. Kasım ayı bitmeden sistemi almış olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Aradığım özellikler:
- 9800x3d veya 7800x3d işlemci
- 4080S, 4070TIS veya 7900XTX ekran kartı
- 32 GB RAM (anakartta boş slot kalsa iyi olur sonradan arttırmak için)
- 1 TB SSD (fiyat çok farketmiyorsa daha yüksek kapasite olabilir, veya anakartta boş slot kalsa iyi olur)
- Anakart Wi-Fi desteklemeli, bunun dışında bilgim yok
- Kasa, PSU ve soğutucular hakkında bilgim yok. RAM ve SSD için de kapasite dışında bilgim yok.
Kullanım amacım:
- Hem iş hem oyun için kullanacağım, ama yaptığım iş çok güçlü bir sistem gerektirmediği için daha çok oyun amaçlı olarak düşünebilirsiniz
- Ne tarz oyunlar oynarım şuan pek bilmiyorum açıkcası. Oyun dünyasına yeni gireceğim sayılır, her şeyi desteklesin istiyorum. "Rekabetçi oyunda 1080P'de 300 FPS alayım" gibi bir niyetim yok.
Bütçem:
- Başlıkta 60-80k dedim ama net bir limitim yok. Aradığım özellikler 60'a bulunursa çok iyi, ama atıyorum 85'e parasının ederi güzel bir sistem çıkarsa ona da tamamım. Gönlümden geçen ise 70-75 civarı bir miktar.
- Sistemi almak için aşırı acelem yok, yani "2 hafta beklersen daha ucuza alırsın" gibi bir durum varsa beklerim ama aynı zamanda beklemekten de sıkıldım
Belki youtuber tavsiyesi gelir diye takip ettiğim youtuberları da yazayım:
- Donanım Arşivi (3 aydır ilk kez dün sistem paylaştı, o da orta segment)
- PC Hocası TV (ara sıra sistem paylaşıyor fakat 50 bin TL'yi geçmedi)
- Volkan Oyun Kuvvetleri (üst segment sistem görmedim)
- ModArt PC (75 bin TL'ye aradığım özellikte bir sistem paylaştı ama açıkcası bu beyefendinin kanalı pek içime sinmedi. Bu benim izlenimim tabi, kimsenin günahını almak istemem.)
- Mesut Çevik (sistem paylaşımı konusu üzerine pek düşmüyor)